Ο ΣΥΡΙΖΑ και το σύνδρομο του πάπα

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το σύνδρομο του πάπα

Ας παραβλέψουμε τη lifestyle ειδησεογραφία που παρήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη περίοδο κι ας επιχειρήσουμε μια σύντομη πολιτική αποτίμηση των πρωτοβουλιών Κασσελάκη με αφετηρία την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ.

Πρώτον: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε τελικά να αποκαθηλώσει τον Σωκράτη Φάμελλο, αλλά κατόρθωσε ταυτόχρονα να διχάσει την κοινοβουλευτική ομάδα. Τα 17 υπέρ, 12 κατά και 4 παρών ούτε ως πύρρειος νίκη μπορούν να χαρακτηριστούν. Ο αιφνιδιασμός Κασσελάκη δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται επιχείρησε να λύσει.

Δεύτερον: Η «στρατηγική εξευμενισμού» του Πολάκη με τη διαγραφή με διαδικασίες-εξπρές της Λινού και την άνευ όρων επανένταξη του Κρητικού βουλευτή στην ΚΟ θα διδάσκεται στο μέλλον στις σχολές πολιτικών επιστημών ως παράδειγμα προς αποφυγή καθώς πρόκειται για πολιτικό βατερλό.

Τρίτον: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε με τον πιο επίσημο τρόπο κατά την ομιλία του μέσω Zoom στην ΚΟ την αποπομπή Σπίρτζη. Ας κρατήσουμε μικρό καλάθι. Εξάλλου, εκτός των άλλων ακόμη και ο νέος πρόεδρος της ΚΟ Νίκος Παππάς επανέλαβε δις δημόσια τη διαφωνία του.

Τέταρτον: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις προ ολίγων μηνών διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγή ονόματος, προανήγγειλε… ΣΥΣΥΑΡ. Αφού προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και βουλευτών που τον στηρίζουν, η πρόταση για αλλαγή ονόματος δεν αναφέρεται καν στην εισήγηση της Επιτροπής Καταστατικού.

Πέμπτον και σημαντικότερο: Ενώ ο Πολάκης, οι 87, ο Φαραντούρης, ο Αρβανίτης και πλήθος στελεχών ρίχνουν το γάντι στον Κασσελάκη και τον προκαλούν να κάνει εκλογές, ο ίδιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Βασικά, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει την προσφυγή στη βάση που τόσες φορές ο ίδιος έχει επικαλεστεί.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Κασσελάκης παρότι πολλαπλώς εκτεθειμένος φοβάται νέες εκλογές. Το μήνυμα είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ αποστρέφεται φανερά πλέον το σύνδρομο του πάπα που διακατέχει τον πρόεδρο. Αν πιστεύει ότι έχει το αλάθητο, ας το επιβεβαιώσει. Σε κάθε περίπτωση, οφείλει ο ίδιος να προωθήσει καθαρές λύσεις. Μόνο με καθαρές λύσεις και συλλογικά μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει παρακάτω…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter