Ο συντηρητικός Βέμπερ στηρίζει Μητσοτάκη και δεν το κρύβει

Ο συντηρητικός Βέμπερ στηρίζει Μητσοτάκη και δεν το κρύβει

Μπορεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να στηρίζει και να εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Βαυαρός χριστιανοκοινωνιστής και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ που συναντήθηκε χθες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στηρίζει ωστόσο τη Νέα Δημοκρατία και δεν το κρύβει.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του ότι το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι «το μέλλον» επανέρχεται με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λέγοντας καλά λόγια στους Έλληνες αλλά προτείνοντάς τους και τι να ψηφίσουν.

Και επειδή οι δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ μάλλον τον ενόχλησαν, αιτιολογεί τις τοποθετήσεις του, λέγοντας: «ο ρόλος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι θεσμικός και ως εκ τούτου οφείλει να συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση», προσθέτοντας ότι ο ρόλος του ιδίου, υπό αυτή την έννοια, είναι εντελώς διαφορετικός.

Με τη νέα του συνέντευξη, ο κύριος Βέμπερ – που στο παρελθόν είχε αποκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα «κομμουνιστή» – αναφέρει:

«Τώρα έχουμε σταθερότητα», «το κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης είναι ένα μήνυμα σταθερότητας» και «υπάρχει φως στο τούνελ, εάν εφαρμοστούν τα μέτρα».

Ο ίδιος επίσης δηλώνει πως έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στους Έλληνες, στους πολίτες, διότι βαδίζουν στο δρόμο τον οποίο πρέπει μαζί να βαδίσουμε».

Ο κ. Βέμπερ στέλνει το μήνυμα ότι «η Ευρώπη είναι ήδη διατεθειμένη να βοηθήσει, να επενδύσει πολλά χρήματα στην Ελλάδα, μέσω των διαφόρων Ταμείων τα οποία εγγυώνται ειδικούς όρους για την Ελλάδα, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, των ευρωπαϊκών μηχανισμό επενδύσεων, να διοχετεύσει σαφώς περισσότερα χρήματα», υποστηρίζοντας πως «το κλειδί για όλα είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις».

Ο Βαυαρός συντηρητικός πολιτικός πιστεύει ότι «η εποχή των περικοπών παρέρχεται και είναι η ώρα των επενδύσεων για το μέλλον», αλλά θεωρεί ότι «χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία να θέλει πραγματικά, να υποστηρίζει πραγματικά την ιδιωτική πρωτοβουλία. Αυτό είναι που χρειάζεται η Ελλάδα».

Προσθέτει μάλιστα πως «μια κυβέρνηση υπό τον κ. Μητσοτάκη θα ακολουθούσε μια φιλική προς τους επιχειρηματίες πολιτική και πολλοί επενδυτές θα το έβλεπαν αυτό ως ένα μήνυμα ελπίδας, ότι δηλαδή έρχεται μια κυβέρνηση η οποία εκτιμά την ιδιωτική πρωτοβουλία και προσκαλεί τους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα».

Documento Newsletter