Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και οι 10 πληγές του Φαραώ

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και οι 10 πληγές του Φαραώ

Στον ελληνικό Μεσαίωνα του 2021, που χθες έκαψαν παιδικά βιβλία, μάσκες και self tests, που σήμερα πέθαναν 130 άνθρωποι (9 στους 10 ανεμβολίαστοι), που αλωνίζουν εγκληματικές οργανώσεις αυτοαποκαλούμενες «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και μικρά παιδιά απανθρακώνονται σε φτωχογειτονιά του Καματερού, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε στις λεπτομέρειές της και το τι σημαίνει ακριβώς «εκδικητική πορνογραφία» (revenge porn), σεξουαλικός εκβιασμός (sextortion) και πιο συγκεκριμένα «σεξουαλική κακοποίηση μέσω εικόνας». Μας τα σύστησε όλα αυτά, ένα δημοφιλές τηλεοπτικό πρόσωπο, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος που δημοσίευσε σε πορνογραφικές σελίδες, φωτογραφίες και βίντεο προσωπικών στιγμών με πρώην σύντροφό του χωρίς την έγκρισή της.
Σχεδόν ταυτόχρονα και εξαιτίαςτου, ενημερωθήκαμε πως στη χώρα μας κάθε χρόνο, γίνονται τουλάχιστον δεκαπέντε καταγγελίες «διαδικτυακού βιασμού».
Δηλαδή δεκάδες Παναγιωτόπουλοι τα τελευταία χρόνια, διακινούν χυδαία βίντεο και φωτογραφίες προσωπικών στιγμές γυναικών, ανήλικων κοριτσιών, αλλά και ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, εν αγνοία όσων παρουσιάζονταν σ αυτά.

Από πολύ σκοτάδι είμαστε κομπλέ

Τώρα δεν απομένει παρά να ολοκληρωθούν οι πληγές του Φαραώ, σ αυτόν τον τόπο. Να ‘ρθούν κι οι ακρίδες, το χαλάζι και οι βάτραχοι, γιατί από αίμα, επιδημία, πληγές και σκοτάδι -πολύ σκοτάδι- είμαστε κομπλέ.

Ίσως θα ‘πρεπε όμως, ν’ ασχοληθούμε και με κάτι ακόμη. Να δούμε και το τι θα κάνουμε και με τη δέκατη Φαραωνική πληγή, αυτήν που εξόντωσε τους πρωτότοκους γιους των αρχαίων Αιγυπτίων πριν από 3.500 χρόνια.

Να δούμε τι θα κάνουμε με τους δικούς μας γιους, πώς θα τους μεγαλώσουμε, χωρίς να χρειάζεται να διασκεδάζουν προκαλώντας πόνο, αλλά και θάνατο στους άλλους.

Να τους δώσουμε να καταλάβουν πως η εξάλειψη της έμφυλης βίας, απαιτεί πρωτίστως την εξάλειψη της φαλλοκρατικής και σεξιστικής συμπεριφοράς κατά των γυναικών και όχι μόνο.

Δεν θα απαλλαγούμε ποτέ ως κοινωνία από τη σεξιστική βία, αν δεν συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη απόρριψης όλων των “μάτσο” προτύπων και μιας κακώς εννοούμενης αρρενωπότητας, που κληρονομήσαμε από το παρελθόν.

Αν δεν πετάξουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ζωής μας, συμπεριφορές που δημιουργούν θύματα.

Θύματα που όταν δεν αυτοκτονούν, παρουσιάζουν συμπτώματα μετατραυματικού στρες και κατάθλιψης, υφίστανται σοβαρότατες κοινωνικές επιπτώσεις όπως απόλυση από την εργασία τους, στιγματισμό, ενώ συχνά αναγκάζονται να αλλάξουν σχολείο, ακόμη και το ονοματεπώνυμό τους.

Αν το καταφέρουμε, δεν θα ξαναχρειαστεί να γραφτούν τόσα πολλά, μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα, για έναν κρετίνο!

Documento Newsletter