Ήταν συνήθεια σε όλες τις αυλές των βασιλέων και αυτοκρατόρων οι εστεμμένοι να δίνουν τη γραμμή στη μόδα, τις συνήθειες, τις απόψεις…
Έτσι και στο βασίλειο της απόλυτης μοναρχίας Μητσοτάκη, μετά την υιοθέτηση του αδέσποτου Peanut στο Μέγαρο Μαξίμου (ίσως τη μοναδική πράξη με πρόσημο ευαισθησίας) η πρακτική των δημοσίων σχέσεων μέσω τετραπόδων (καμία προσπάθεια υποβάθμισης) συνεχίστηκε από μέλη του περιβάλλοντός του (αλίμονο).
Είτε τα αγαπάει είτε όχι τα αδέσποτα, διαφήμισε την πράξη του μέσω των κοινωνικών δικτύων ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.
Μπορεί να τα αγαπά – το αγνοούμε – αλλά πόση υποκρισία μπορεί να δείχνει μια αυτοδιαφήμιση μιας πράξης υπέρ των αδέσποτων που σύμφωνα με οποιαδήποτε διαφημιστική, δρα θετικά στο προφίλ του ατόμου. Ιδιαίτερα όταν οι πράξεις και παραλήψεις τους δεν δείχνουν καμία ευαισθησία προς το κοινωνικό σύνολο αλλά αποκλειστικά προς τους λίγους και εκλεκτούς.
Γράφει ο Άκης Σκέρτσος στα κοινωνικά δίκτυα:
«Αυτή είναι η Μίρα, ένα τρισχαριτωμένο πρώην αδεσποτάκι τριών μηνών που ταξίδεψε από την Πρέβεζα και πλέον μας κρατάει παρέα καθημερινά στη Γενική γραμματεία Συντονισμού. Είναι αποδεδειγμένο και ερευνητικά ότι τα ζώα συντροφιάς, ακριβώς επειδή μας φτιάχνουν το κέφι και μας ζεσταίνουν την καρδιά, με το που εμφανίζονται στο χώρο εργασίας βελτιώνουν και την παραγωγικότητά μας!
Adopt a stray for your office 🐶»
Λογικό η κυβέρνηση να ψάχνει τα ζώα συντροφιάς για να μας φτιάξουν το κέφι αφού η ίδια η κυβέρνηση, με τους μισθούς και με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της, αποκλείεται να βελτιώσει τη ζωή μας…
Είναι στο μόνο στο οποίο θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με τον υπουργό Σκέρτσο. Αποτυχημένο για τους πολλούς και πετυχημένο για τους λίγους.
Από την καρδιά μας ωστόσο να του ζήσει η Μίρα, που δεν φταίει σε τίποτα βέβαια…
(και σε αντίθεση με την υπόλοιπη κυβέρνηση είναι παραπάνω από συμπαθής και αγνή)