Ο Ρομπέν των μακαρονιών

Ο Ρομπέν των μακαρονιών

Καλύτερα να τρώει ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης (μακαρόνια) παρά να μιλάει. Ο βουλευτής της ΝΔ παράγει συνεχώς ιδιότυπα πολιτικά συμπεράσματα τα οποία γίνονται viral προτού εξολοθρεύσουν την κοινή λογική. Στην πιο πρόσφατη εμφάνισή του ο Κυρανάκης εμφανίστηκε ως… Ρομπέν των Δασών για να δικαιολογήσει τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης. Σύμφωνα με τον Κυρανάκη ή τον Αδωνη μέσα του, ο ΦΠΑ στα μακαρόνια δεν μειώνεται γιατί πολλά μακαρόνια τρώνε οι πλούσιοι, οπότε αυτό είναι μέτρο φορολόγησης των πλουσίων. Σατανικός ο Μητσοτάκης, σατανικός και ο Κυρανάκης που σκέφτηκαν να τα πάρουν από τους πλούσιους φορολογώντας το μακαρόνι τους. Κάτι τέτοια ακούει και ο άλλος ογκόλιθος της πολιτικής Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος αποκάλεσε τον Μητσοτάκη «σοσιαλιστή». Κοινωνική πρόνοια και αναδιανομή του εισοδήματος μέσω παπαρδέλας. Χτύπημα της πλουτοκρατίας με τη μέθοδο της αστακομακαρονάδας. Σκάει ο πλούσιος από τον αστακό. Η μόνη δικαιολογία που έχει ο Κυρανάκης είναι ότι δεν γνωρίζει πολλά από μακαρόνια γιατί τρέφεται υγιεινά και λαμβάνει με προσοχή υδατάνθρακες. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που αρέσει, όπως λένε, πολύ στον Κυριάκο ως νέος πολιτικός.

Τικ – τακ

Τίποτε δεν ενώνει τους ανθρώπους όπως η λύπη. Η λύπη για τη λύπη του πρωθυπουργού ο οποίος μόλις είχε χάσει τον πεθερό του έφερε κοντά δύο άσπονδους εχθρούς, τον εκδότη του «Πρώτου Θέματος» Τάσο Καραμήτσο και τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας iefimerida Χρήστο Ράπτη.

Οι σχέσεις των δύο ήταν άσχημες από την εποχή που ο Ράπτης είχε αποχωρήσει από το «Πρώτο Θέμα» εξακοντίζοντας άσχημες κατηγορίες για τον Θέμο Αναστασιάδη και τον Τάσο Καραμήτσο.

Εκτοτε οι δυο τους δεν είχαν καμιά σχέση, αν και είχαν κοινούς φίλους και χρηματοδότες, οι οποίοι είχαν ανεπιτυχώς προσπαθήσει για να φτιάξουν οι σχέσεις μεταξύ δύο ομοούσιων μέσων ενημέρωσης και των ιδιοκτητών τους.

Μπορεί το iefimerida και το «Πρώτο Θέμα» να είχαν copy paste ρεπορτάζ, αλλά οι δυο τους δεν ήθελαν να έχουν ούτε κοινό πυρετό.

Να όμως που η ζωή βρίσκει πάντα τον δρόμο. Οι δύο εχθροί συναντήθηκαν σε μια πτήση από το Μόντε Κάρλο στο Λονδίνο με συνοδό τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αφού παρευρέθηκαν σε πάρτι που διοργάνωσε ο ιδιοκτήτης του Nammos, πήραν την ίδια ιδιωτική πτήση με τον Μαρινάκη για να πάνε Λονδίνο.

Στο Λονδίνο είχε μεταβεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να δει τον ασθενή πεθερό του. Ετσι οι τρεις τους ευελπιστούσαν ότι
θα τον συναντήσουν από κοινού. Προφανώς για να του δώσουν κουράγιο στη δύσκολη ώρα.

Διάφορα πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφοι δέχονται τηλεφωνήματα από αφρικανικές χώρες και τη Σρι Λάνκα. Οι κλήσεις που γίνονται δεν είναι συνηθισμένες ούτε μιλάει κάποιος στο τηλέφωνο.

Οπως με πληροφόρησαν, δεν είναι φάρσες, αλλά ένα νέο είδος Predator που εγκαθιστά λογισμικό χωρίς κλικ. Μόνο με κλήση. Τι σου είναι η τεχνολογία, Μυλωνογιώργο;

Εν συντομία να σας ενημερώσω ότι το δημοσίευμα που έκανα για κάποιους εφοριακούς που έχουν πιαστεί στα πράσα αλλά τυγχάνουν (ένας τουλάχιστον) εκλεκτοί της ΑΑΔΕ δεν υποψιαζόμουν ότι θα είχε τόση απήχηση και τηλεφωνήματα. Τελικώς είχα δει την κορυφή του παγόβουνου. Τα στοιχεία σας διαβιβάζονται στην ομάδα έρευνας του Documento διότι αδυνατώ να μπω σε τόσο βαθιά και σκοτεινά νερά. Προτιμώ να τριγυρίζω στο Μέγαρο Μαξίμου και να μαθαίνω για την αγαπημένη μου Μαρέβα.

Ανοίγουν τα αμπάρια του «Noor 1»

Ενα από τα ελαττώματα του Κυριάκου Μητσοτάκη (προς Θεού δεν του το αποδίδω εγώ, μια φτωχή στήλη άλατος μπροστά του, αλλά φίλοι του) είναι ότι θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει. Μπορεί να έχει μύρια κρυφά και υποχθόνια σχέδια, αλλά αργά ή γρήγορα θέλει ακροατήριο για να τα κοινοποιήσει και να χειροκροτηθεί. Κι αυτό ισχύει ακόμη και για τα προσωπικά του θέματα. Ο θρύλος λέει ότι κάποτε κινητοποίησε τις πιο άγνωστες υπηρεσίες για να βρουν πού ήταν η Μαρέβα, η οποία δεν απαντούσε στο τηλέφωνο, φοβούμενος προφανώς ότι μπορεί να έχει πάθει κάτι. Ευτυχώς η κ. Γκραμπόφσκι δεν είχε πάθει κάτι, έκανε τα συνηθισμένα και είχε ξεχαστεί. Τα λέω όλα αυτά γιατί εδώ και μέρες ο πρωθυπουργός έχει κοινοποιήσει στον κύκλο του ότι κάτι τρέχει με την υπόθεση του «Noor 1». Δεν γνωρίζω τι ακριβώς έχει πει στους συνεργάτες του (δεν είμαι δα και το Predator), αλλά υπάρχει κινητικότητα στο Μαξίμου. Σαν να ακούγεται μια φωνή από τα αμπάρια του ναρκόπλοιου. Μπορεί να είναι η φωνή του Γεραπετρίτη, μπορεί και του Μυλωνάκη που συζητούν για νομικά θέματα περί της υπόθεσης, αλλά πάντως κάτι τρέχει και σίγουρα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Το δε πιο σημαντικό είναι ότι αρκετοί στο Μαξίμου θέλουν να ξανανοίξει. Τώρα αν εννοούν να ξαναγίνει η δίκη (εκκρεμεί απόφαση του Αρείου Πάγου) για το «Noor 1» ή να επεκταθεί η έρευνα και σε άλλους ύποπτους δεν το γνωρίζω με ασφάλεια. Θυμάμαι μόνο τον Βαγγέλη Μαρινάκη που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτή την υπόθεση και πολύ φοβάμαι μήπως τελικά η μοίρα αποδειχτεί μεγάλη σκύλα.

Μην πυροβολείτε τον Τάκη

Πολλά μπορείς να προσάψεις στον Τάκη Θεοδωρικάκο, ειδικά το τελευταίο διάστημα, καθότι ενώ οι αγαπημένοι του αστυνομικοί βιάζουν 19χρονες, ο ίδιος βιάζει την αλήθεια ή (το λιγότερο) δεν κρατάει τα προσχήματα ως υπουργός για το τι έχει γίνει στην υπόθεση. Αλλο αυτό όμως και άλλο να του προσάπτεις ότι κάποτε προσέτρεξε στις πολιτικές υπηρεσίες του παιδοβιαστή Ηλία Μίχου. Η αφορμή ήταν άρθρο της καλής δημοσιογράφου Χριστίνας Κοψίνη, η οποία έγραψε ότι ένα από τα πρώην στελέχη της ΚΝΕ που στη συνέχεια αγάπησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ήθελε να κατέβει υποψήφιος βουλευτής απευθύνθηκε στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, όπου όλοι τον συμβούλεψαν να απευθυνθεί για επιτυχή έκβαση στον Μίχο. Μετά το άρθρο της Κοψίνη στα social media υπήρξε έντονη αναπαραγωγή της πληροφορίας ότι το στέλεχος αυτό ήταν ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ομως δεν διεκδίκησε ποτέ ψήφο ως βουλευτής αφού ήταν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, άρα δεν χρειαζόταν μηχανισμό. Μια μικρή έρευνα δείχνει ότι το στέλεχος της ΚΝΕ που διεκδίκησε ψήφο ως υποψήφιος βουλευτής στην Αθήνα και ταιριάζει στην περιγραφή της Κοψίνη πιθανόν να είναι ο Δημήτρης Τσιόδρας από το Μέγαρο Μαξίμου. Του συνέβη κάτι τέτοιο; Ο κ. Τσιόδρας, παρότι γνωρίζει αν είναι έτσι ή αν (έστω ψευδώς ) φωτογραφίζεται, δεν έχει κάνει σχόλιο. Και είναι και δημοσιογράφος. Ισως φοβάται ότι οποιοδήποτε σχόλιό του θα αποκαλύψει τη στενή σχέση του Ηλία Μίχου με τον χώρο που υπηρέτησε. Φυσικά δεν αναφέρομαι στην ΚΝΕ.

Βία και νοθεία

Θα το γράψω και πείτε με υπερβολική. Πολλοί παρομοιάζουν όσα ζούμε με τη δεκαετία του 1960. Η επίθεση στη δημοκρατία, ο αυταρχισμός, τα ψέματα στην άσκηση της πολιτικής μοιάζουν με όσα έγιναν τότε. Πολλοί φτάνουν ως το σημείο να λένε ότι το μόνο που μένει είναι να δούμε και νοθεία στις εκλογές για να επαναληφθεί το «βία και νοθεία». Μα πώς θα γίνει κάτι τέτοιο το 2022; Θα σας πω μόνο ότι ο πρωθυπουργός σε πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ συναντήθηκε με στελέχη εταιρείας που ειδικεύεται στη διεξαγωγή εκλογών. Η εταιρεία έχει μάλιστα κατηγορηθεί σε τρεις χώρες για νοθεία στις εκλογές. Θα παραβλέψω τα περί νοθείας και απλώς θα διερωτηθώ: τι δουλειά έχει ένας πρωθυπουργός να συναντά στελέχη μιας τέτοιας εταιρείας; Είναι δική του δουλειά οι τεχνικές συζητήσεις για τις εκλογές, ώστε να χρειάζονται επαφές ανώτερου επιπέδου; Σε όλα αυτά να προσθέσω την ειδικότητα της ΝΔ σε ηλεκτρονικές παρεμβάσεις σε εκλογές. Δεν αναφέρομαι στο 1962, αλλά στις εκλογές που ανέδειξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αρχηγό της ΝΔ ενώ προηγείτο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Documento Newsletter