Ο πρύτανης του ΕΜΠ αποκαλεί «μη συμβατά μοσχεύματα» τους φοιτητές για τα συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης

Ο πρύτανης του ΕΜΠ αποκαλεί «μη συμβατά μοσχεύματα» τους φοιτητές για τα συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης

Αδιανόητες εικόνες ντροπής και άγριας καταστολής απέναντι σε επιστήμονες, εργαζόμενους ερευνητές με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, έλαβαν χώρα την Παρασκευή το απόγευμα στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, σε μια βραδιά που υποτίθεται ήταν αφιερωμένη στους ερευνητές!

Στη λεγόμενη «Bραδιά του ερευνητή» που διοργάνωσε η πρυτανεία στο ΕΜΠ το μενού περιλάμβανε… καταστολή, εισβολή δεκάδων ΜΑΤ και βίαιες προσαγωγές και εν τέλει συλλήψεις ερευνητών!

Συγκεκριμένα, συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης φώναξαν φοιτητές από τον Σύλλογο Εργαζομένων Ερευνητών, προχωρώντας σε παρέμβαση μέσα στην αίθουσα Καυταντζόγλου στο Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της «Βραδιάς του Ερευνητή» και μόλις είχε πάρει τον λόγο ο πρύτανης της Σχολής.

Διαβάστε επίσης – Πολυτεχνείο: Eικόνες ντροπής και άγρια καταστολή – ΟΠΚΕ, ξύλο και συλλήψεις ερευνητών σε …«βραδιά του ερευνητή» (Videos)

Στο παρακάτω απόσπασμα μάλιστα ο πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Χατζηγεωργίου αποκαλεί «μη συμβατά μοσχεύματα» τους φοιτητές που φωνάζουν συνθήματα υπερ της Παλαιστίνης και συνέχιζει ότι το «ίδρυμα είναι δικό μας, δεν είναι δικό τους». Κάλεσε την αστυνομία να βγάλει έξω τους φοιτητές από το πανεπιστήμιο «του» και πήρε τα εύσημα από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Το απόσπασμα:

Όπως αναφέρει το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: «Το φαίνεσθαι. Οι Πρυτανικές Αρχές και το πολιτικό προσωπικό, που κεκλεισμένων των θυρών κόμπαζε για τα επιτεύγματα του ΕΜΠ, τα μνημόνια συνεργασίας με επιχειρηματικούς ομίλους, τη συμμετοχή σε πολεμικά προγράμματα, θέλουν να ξεπουλήσουν το δημόσιο πλούτο και να εξαργυρώσουν οικονομικά και πολιτικά τη δική μας επισφαλή εργασία. Και το είναι. Εμείς οι εργαζόμενες/οι – φοιτητ(ρι)ες, που θέλουμε να προσφέρουμε το έργο μας στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα και την πολεμική μηχανή. Που για να μας “μικρύνουν” μας αποκαλούν μειοψηφίες και μας καταστέλλουν με μανία γιατί μας φοβούνται καθώς γνωρίζουν πως χωρίς εμάς δεν υπάρχει Έρευνα και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.  Τα σημερινά γεγονότα απογυμνώνουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο το ποιόν των Πρυτανικών Αρχών του ΕΜΠ και τα σχέδια τους για το μέλλον των Ακαδημαικών Ιδρυμάτων».

 

«Καταγγέλουμε την πρωτοφανή καταστολή και τον αυταρχισμό…», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΜΠ και απαιτεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες.

Η ανακοίνωση:

Την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κτήριο Αβέρωφ, Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων, ήταν προγραμματισμένη η «Βραδιά του Ερευνητή», μια γιορτή της έρευνας και της καινοτομίας, με τη συμμετοχή ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημίων και σχολείων, όπου πολλοί φοιτητές, μαθητές και οικογένειες επισκέπτονται τον χώρο.

Αντ’ αυτού, αυτό που αντίκρισαν οι παρευρισκόμενοι στη φετινή εκδήλωση ήταν αστυνομικές δυνάμεις μέσα και έξω από το Ίδρυμα, να επιδίδονται σε ανθρωποκυνηγητό στους διαδρόμους των σχολών, προβαίνοντας σε αναίτιες προσαγωγές. Μία κατάσταση ντροπιαστική τόσο για τους εργαζόμενους και τους φοιτητές όσο και για όσους ήρθαν να τους στηρίξουν. Να τονίσουμε ότι οι ερευνητές και οι μεταδιδάκτορες εργάζονται απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, ακούραστα, για το καλό του ΕΜΠ και της έρευνας.

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή καταστολή και τον αυταρχισμό, τις αναίτιες προσαγωγές μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών. Καταγγέλλουμε, επίσης, και την προσπάθεια της διοίκησης του Ιδρύματος να μην ακουστεί καμία φωνή ενάντια στη σφαγή που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.

Η αστυνομία δεν έχει καμία θέση στα πανεπιστήμια. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter