Ο Πρίγκηπας Τζορτζ τρώει πράσινες φακές Γαλλίας στο νηπιαγωγείο και ανέβασε τις πωλήσεις σε όλη τη Βρετανία (Photos)

Ο μικρός πρίγκιπας Τζορτζ έγινε αν αγνοία του ο πρεσβευτής της γαλλικής πράσινης φακής του Πουί, μιας σπεσιαλιτέ του ‘Ανω Λίγηρα, της οποίας η ζήτηση εκρήγνυται στη Βρετανία από τότε που το όσπριο αυτό περιλαμβάνεται στο μενού του πολύ εκλεκτού νέου του σχολείου.

Ήταν αρκετό μια βρετανική ταμπλόιντ να γράψει για το μενού στην καντίνα του νηπιαγωγείου του πρίγκιπα διαδόχου, στο οποίο περιλαμβάνονται οι γαλλικές πράσινες φακές του Πουί-αν-Βαλέ, ώστε οι υπήκοοι της μεγαλειότητάς του να ζητούν μετά μανίας αυτό το όσπριο με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης εδώ και σχεδόν 10 χρόνια.

Τρίτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, ο 4χρονος Τζορτζ φοιτά από τις 7 Σεπτεμβρίου στο ιδιωτικό σχολείο St Thomas’s Battersea. Τα δίδακτρα για όλη τη χρονιά είναι περίπου 20.000 ευρώ και ο σεφ είναι Γάλλος.

“Έχουμε πάμπολλες παραγγελίες από τους πελάτες μας, εδώ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το άρθρο της Daily Mail, κυρίως από εστιάτορες. Οι χονδρέμποροι δέχονται συνεχώς τηλεφωνικές παραγγελίες!”, δήλωσε στο AFP ο Αντουάν Βασνέρ, επικεφαλής της οικογενειακής επιχείρησης Sabarot, ειδικής στα όσπρια, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας La Montagne.

“Αυτό είναι φυσικό επόμενο μόλις ένα επώνυμο πρόσωπο εμφανιστεί με ένα προϊόν! Έτσι οι πράσινες φακές του Πουί γίνονται ένα υπέροχο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη Βρετανία, που είναι ήδη η 2η αγορά μας μετά τη Γαλλία. Και μετά, το να “γίνεται θόρυβος” με ένα όσπριο πλούσιο σε φυτικές πρωτεΐνες και έναν 4χρονο πρίγκιπα, ασφαλώς είναι πολιτικά ορθό”, τονίζει αστειευόμενος.

Η εταιρεία μάλιστα “τιτβίσε” το νέο!

Η εταιρία του που λειτουργεί από το 1819 στον ‘Ανω Λίγηρα, είναι ειδική επίσης στα δημητριακά, τα μανιτάρια, τα σαλιγκάρια, τα κόκκινα φρούτα και στους σπόρους, εξάγει το 50% της παραγωγής της σε πράσινες φακές, από το οποίο το 10% στη Βρετανία.

“Ίσως η μόδα αυτή δεν διαρκέσει πέραν της Μάγχης αλλά με την τάση vegan που επικρατεί, μπορούμε να το ελπίζουμε”, προσθέτει.

Επιπλέον, η ζήτηση μπορεί να αυξηθεί ιδιαίτερα καθώς έπειτα από μια μέτρια χρονιά το 2016 λόγω των βροχών, “έχουμε μια καλή σοδειά φέτος, τη διπλάσια σε σχέση με πέρυσι, με 2.500 έως 3.000 τόνους φακές”, δήλωσε ο Βασνέρ. “Πέρυσι είχαμε αναγκαστεί να ορίσουμε ποσοστώσεις στους πελάτες μας. Πλέον δεν θα ισχύει αυτό”.


Ετικέτες