Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουγγαρία επιπλήττει τον Όρμπαν για την υποστήριξη στον Τραμπ

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουγγαρία επιπλήττει τον Όρμπαν για την υποστήριξη στον Τραμπ

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Βουδαπέστη επιτέθηκε την Τρίτη στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν επειδή τάχθηκε στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ στις επικείμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Μιλώντας σε δεξίωση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στη Βουδαπέστη, ο πρέσβης Ντέιβιντ Πρέσμαν δήλωσε ότι ο Όρμπαν «συνεχίζει να μας υπενθυμίζει, καθημερινά, ποιος θα ήθελε να κερδίσει αυτές τις εκλογές, ποιον θα ψήφιζε αν ήταν Αμερικανός, που δεν είναι».

«Βοηθάει την Ουγγαρία ή τον ίδιον;»

«Δεν έχουμε κανέναν άλλο σύμμαχο ή εταίρο – ούτε έναν – που με παρόμοιο τρόπο, απροκάλυπτα και ακούραστα, κάνει εκστρατεία υπέρ ενός συγκεκριμένου υποψηφίου σε εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, προφανώς πεπεισμένος ότι, ό,τι και να γίνει, αυτό βοηθάει μόνο την Ουγγαρία ή τουλάχιστον τον ίδιο προσωπικά”, πρόσθεσε.

Ο Όρμπαν ήταν ο πρώτος ηγέτης της ΕΕ που υποστήριξε τον Τραμπ όταν έθεσε υποψηφιότητα για το αξίωμα το 2016 και έκτοτε είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου και εκ νέου υποψηφίου. Προέτρεψε τον Τραμπ το 2023 να «συνεχίσει να αγωνίζεται» εν μέσω των νομικών του περιπετειών και δήλωσε στον αμφιλεγόμενο Αμερικανό τηλεοπτικό παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον ότι ο Τραμπ είναι  «ο άνθρωπος που μπορεί να σώσει τον δυτικό κόσμο».

Το λάθος του Τραμπ και ο Όρμπαν, ηγέτης της Τουρκίας!

Ο Τραμπ, με τη σειρά του, φιλοξένησε τον Όρμπαν στον Λευκό Οίκο το 2019 και ανταπέδωσε τη χάρη υποστηρίζοντας τον Ούγγρο ηγέτη όταν έβαλε υποψηφιότητα για επανεκλογή το 2022, φτάνοντας στο σημείο να τον αποκαλέσει… εξαιρετικό «ηγέτη της Τουρκίας» πέρυσι!

Αλλά η «σημαντική και διαρκής» συμμαχία μεταξύ της Ουγγαρίας και των ΗΠΑ θα πρέπει να βασίζεται στους δεσμούς μεταξύ των λαών τους, όχι «στη συχνότητα των πολιτικών επιδοκιμασιών του πρωθυπουργού σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στο ποσό των χρημάτων των Ούγγρων φορολογουμένων που δαπανώνται για πολιτικά μηνύματα που υποστηρίζουν υποψηφίους για εκλεγμένα αξιώματα στις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε ο Πρέσμαν την Τρίτη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διόρισε τον Πρέσμαν απεσταλμένο στην Ουγγαρία το 2022. Πρώην δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Pressman έχει αποφύγει τις διπλωματικές νόρμες και έχει υπάρξει σφοδρός επικριτής του Ορμπάν και της κυβέρνησής του, σφυροκοπώντας τον πρωθυπουργό ως ηγέτη που «αγκαλιάζει» τον Ρώσο πρόεδρο Βαντιμίρ Πούτον έναντι του ΝΑΤΟ και προωθεί «ανιστόρητα αντιαμερικανικά μηνύματα».

Πηγή: Politico 

Διαβάστε επίσης:

Wall Street Journal: «Ο πιο φιλορώσος ηγέτης της ΕΕ συναντά τον Ζελένσκι»

Βρετανία: Εκλογές την Πέμπτη με τίτλους τέλους για τους Συντηρητικούς

Γάζα: Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ενώ ο Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις

Αιγαίο: Ιταλικό πλοίο ποντίζει καλώδια οπτικών ινών – Επιτήρηση από ελληνικά και τουρκικά πλοία

Η Ουκρανία απαντά στον Τραμπ πως δεν είναι έτοιμη να συμβιβαστεί με τη Ρωσία και να εκχωρήσει εδάφη

Γαλλία – Εκλογές: Οι αντίπαλοι ενώνονται κατά της ακροδεξιάς της Λεπέν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter