Ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον Αντόνιο Γκουτέρες στο περιθώριο της συνόδου των BRICS στο Καζάν

Ο Πούτιν θα συναντηθεί με τον Αντόνιο Γκουτέρες στο περιθώριο της συνόδου των BRICS στο Καζάν
Φωτογραφία αρχείου

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα συναντηθούν αυτήν την εβδομάδα, στο περιθώριο της συνόδου των BRICS για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο τη Δευτέρα 21/10.

Στο περιθώριο της συνόδου αυτής ο Πούτιν θα έχει επτά διμερείς συναντήσεις, μία εκ των οποίων με τον Γκουτέρες, ανέφερε ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Γκουτέρες στη Ρωσία από τις 26 Απριλίου 2022. Τότε είχε συναντηθεί με τον Πούτιν που του είχε δηλώσει ότι πίστευε πως θα υπήρχε μια «θετική» εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία. Έκτοτε, η Μόσχα και το Κίεβο διέκοψαν κάθε επίσημη διαπραγμάτευση και οι θέσεις τους μοιάζουν αδιάλλακτες.

Ο Πούτιν θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, τον Ινδό πρόεδρο Ναρέντρα Μόντι, τον Νοτιοαφρικανό Σίριλ Ραμαφόζα, τον Τούρκο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Ιρανό Μασούντ Πεζεσκιάν και τον Αιγύπτιο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι. Την Πέμπτη 24/10, με τη λήξη της συνόδου των BRICS στο Καζάν, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Η σύνοδος των BRICS (συμμαχία των κορυφαίων αναδυόμενων αγορών), θα διεξαχθεί καθώς η Μόσχα κερδίζει έδαφος στα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία και σφυρηλατεί στενές συμμαχίες με τους κυριότερους αντιπάλους των ΗΠΑ: την Κίνα, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.

Διαβάστε επίσης

Με αγωγές κατά ΜΜΕ επιχειρεί να «σβήσει» την ιστορία ο Αριστείδης Φλώρος της Energa

Επίκαιρη Ερώτηση Σαλμά σε Θεοδωρικάκο για το λαθρεμπόριο καυσίμων: «Κλοπή με τουρκικές αντλίες – Τα είχα πει στον Μητσοτάκη»

ΣΥΡΙΖΑ: Επίκαιρη Επερώτηση στη Βουλή για την κατάρρευση του ΕΣΥ – «Ας έρθουν στη Βουλή να αναλάβουν τις ευθύνες τους», λέει ο Παππάς

Βίος και πολυτέλεια του σερ Πιτσιλή

Οι πρωταγωνιστές της απάτης-καρουζέλ και οι στενοί δεσμοί με την κυβέρνηση

Χανιά: Συναγερμός για κρούσμα νορβηγικής ψώρας σε σχολείο – Mεταδίδεται εύκολα, έχει έντονα συμπτώματα (Video)

Μεγαλώνει το χάσμα στη ΝΔ – «Να μη θεωρηθεί δεδομένη η ψήφος μου ούτε για ΠτΔ», λέει ο Βλάχος

Κλείνει ξανά το ΟΑΚΑ – Εργασίες το καλοκαίρι για τις στέγες Καλατράβα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter