O Πούτιν ρεζιλεύει on camera τον επικεφαλής της ρωσικής αντικατασκοπείας: «Μίλα απλά» (Video)

Είναι από τις λίγες φορές που ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του on camera. Ο Τσάρος της Ρωσίας έγινε έξω φρενών με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Κατασκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν που στη συζήτηση για το αν θα αναγνωρίσουν ή όχι την ανεξαρτησία Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, πρότεινε αρχικά να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και να μην προχωρήσουν στην αναγνώριση.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ασφαλείας που μεταδόθηκε τη Δευτέρα λίγο πριν την υπογραφή της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Λουγκάνσκ και του Ντοντέσκ στην Ανατολική Ουκρανία, ο Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Μόσχας πήρε τον λόγο, λέγοντας πως προτείνει πριν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας να προηγηθούν διπλωματικές λύσεις.

«Με την πρόταση του Νικολάι Πλατόνοβιτς, θα μπορούσαμε να δώσουμε, πώς να το πω, στους δυτικούς μας εταίρους μια τελευταία ευκαιρία. Να τους δώσουμε μια επιλογή, στο συντομότερο χρονικό διάστημα, να πιέσουν το Κίεβο να επιλέξει την ειρήνη και να εφαρμόσει τη συμφωνία του Μινσκ». «Στη χειρότερη περίπτωση, πρέπει να πάρουμε την απόφαση για την οποία συζητάμε σήμερα» ανέφερε.

Τα λόγια αυτά φαίνεται πως εξαγρίωσαν τον Πούτιν ο οποίος πήρε το λόγο:  «Τι σημαίνει; ‘Στη  χειρότερη περίπτωση;’ Προτείνεις να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις;» ρώτησε εμφανώς εκνευρισμένος και συνέχισε «Ή να αναγνωρίσουμε κυριαρχία;»

Ο Ναρίσκιν τα έχασε άρχισε να τραυλίζει και ο Πούτιν συνέχισε να τον πιέζει «Μίλα, μίλα, μίλα απλά!» τον πίεζε ο Πούτιν μιας και ο Ναρίσκιν μίλησε για κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς του προέδρου.

«Δεν μιλάμε για προσάρτηση. Δεν μιλάμε γι’αυτό. Μιλάμε για την αναγνώριση ή μη της ανεξαρτησίας», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος. Αντιλαμβανόμενος τότε την γκάφα του ο Ναρίσκι προσπάθησε να τα…μαζέψει λέγοντας: «υποστηρίζω την πρόταση για αναγνώριση της ανεξαρτησίας».

«Ωραία. Παρακαλώ μπορείς να καθίσεις τώρα. Ευχαριστώ» απάντησε ψυχρά ο Πούτιν εφόσον πήρε την απάντηση που ήθελε ενώ παράλληλα πάλευε για να μη ξεσπάσει τα νεύρα του.

Δείτε το απόσπασμα