Ο Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ για προσπάθειες παράτασης του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ για προσπάθειες παράτασης του πολέμου στην Ουκρανία

Προσπάθεια παράτασης των ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ του ρωσικού και του ουκρανικού στρατού, καταλογίζει στις ΗΠΑ ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία δείχνει ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση. Και ενεργούν με τον ίδιο τρόπο καλλιεργώντας το ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης στην Ασία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια στη Μόσχα.

«Η αμερικανική περιπέτεια με την Ταϊβάν δεν είναι απλώς για ένα ταξίδι μιας ανεύθυνης πολιτικού, αλλά μέρος μιας σκόπιμης, συνειδητής στρατηγικής με στόχο να αποσταθεροποιήσουν και να προκαλέσουν μια χαοτική κατάσταση στην περιοχή και τον κόσμο», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος αναφέροντας το παράδειγμα της Ταϊβάν.

Ο Πούτιν συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος, κάνοντας λόγο για «θρασεία επίδειξη της έλλειψης σεβασμού τους προς την κυριαρχία άλλων χωρών και προς τις διεθνείς τους δεσμεύσεις. Πρόκειται για μια καλά προετοιμασμένη πρόκληση».

Η Μόσχα έχει ήδη χαρακτηρίσει «πρόκληση» την επίσκεψη στις αρχές Αυγούστου της Πελόζι στην Ταϊβάν, η οποία προκάλεσε την οργή της Κίνας, και είχε εκτιμήσει ότι το Πεκίνο έχει το δικαίωμα να λάβει «τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει την κυριαρχία του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter