Ο Πούτιν απειλεί τη Νότια Κορέα: Θα ήταν «μεγάλο λάθος» η αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Ο Πούτιν απειλεί τη Νότια Κορέα: Θα ήταν «μεγάλο λάθος» η αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε την Πέμπτη τη Νότια Κορέα ότι η αποστολή φονικών όπλων στην Ουκρανία θα ήταν «μεγάλο λάθος».

Τα σχόλιά του έρχονται μετά την ανακοίνωση της Σεούλ ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να εξοπλίσει την Ουκρανία σε απάντηση στην υπογραφή την Τετάρτη αμοιβαίου αμυντικού συμφώνου μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας.

«Εάν η Νότια Κορέα προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία, δεν θα της αρέσει η απάντηση. Ελπίζω να μην το κάνουν, θα ήταν μεγάλο λάθος», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου στο Βιετνάμ, όπου πραγματοποιεί διήμερη κρατική επίσκεψη με στόχο την εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας.

Ο Πούτιν χρησιμοποίησε το πρώτο του ταξίδι στη Βόρεια Κορέα -μετά από δύο και πλέον δεκαετίες- για να ενισχύσει τις σχέσεις του με την Πιονγκγιάνγκ, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα υποστηρίξει την εισβολή του Κρεμλίνου στην Ουκρανία.

Ενώ ο Πούτιν υποστήριξε ότι η αμυντική συνθήκη των δύο κρατών-παριών ήταν «αμυντικού χαρακτήρα», η Σεούλ καταφέρθηκε εναντίον της συμφωνίας, με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιολ να την αποκαλεί «παράλογη».

Η Νότια Κορέα έχει παράσχει μέχρι στιγμής μόνο «μη θανατηφόρα» βοήθεια στο Κίεβο. Δεσμευόμενη από τον νόμο περί εξωτερικού εμπορίου, η χώρα δεν μπορεί να εξάγει όπλα παρά μόνο για «ειρηνικούς σκοπούς».

Εάν η Σεούλ προμηθεύσει απευθείας το Κίεβο με όπλα, θα ήταν μια ριζική αλλαγή στη μακροχρόνια πολιτική της χώρας αν και τα πυρομαχικά της έχουν καταλήξει στην Ουκρανία μέσω τρίτων χωρών, όπως οι ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποιητικά πυρά της Νότιας Κορέας στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα για 3η φορά εντός Ιουνίου

Τουρκία: Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε δασικές πυρκαγιές

Φονικός καύσωνας στο Μεξικό: 155 νεκροί από τον Μάρτιο

Πυρά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου: Εντείνεται η ανησυχία για το ξέσπασμα ευρύτερου πολέμου

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter