Άνθρωποι της μουσικής, του θεάτρου, της κινηματογραφικής διανομής, των εκδόσεων και των εικαστικών γράφουν και μιλούν στο Docville για το μέλλον του πολιτισμού που δεν φαντάζει ευοίωνο
Οι μουσικοί, η μουσική και το «αόρατο» υπουργείο Πολιτισμού: Δήμος Μούτσης: «Περιμένοντας…». Γιάννης Αγγελάκας: Το τέλος του ανθρωποκεντρικού παραμυθιού. Αλκίνοος Ιωαννίδης: Η επείγουσα ανάγκη της αλήθειας. Δημήτρης Μυστακίδης: Απάντηση η αλληλεγγύη. Φώτης Σιώτας: Κρατική μέριμνα και κίνητρα. Δημήτρης Ζερβουδάκης: Ελπίδα με το άρωμα του μέλλοντος. Κώστας Καλδάρας: Δεν υπάρχει τέχνη χωρίς καλλιτέχνες. Δημήτρης Σφίγγος: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη
————————————————————
Ο Θανάσης Παπαγεωργίου (σκηνοθέτης – ηθοποιός), η Ελεάνα Γεωργούλη (σκηνοθέτρια – ηθοποιός), ο Κωνσταντίνος Μπιμπής (ηθοποιός – σκηνοθέτης), ο Άρης Λάσκος (σκηνοθέτης – ηθοποιός), η Παναγιώτα Βλαντή (ηθοποιός) και ο Στέλιος Πλασκασοβίτης (ηλεκτρολόγος στο θέατρο Αλφα) μιλούν και γράφουν για το θέατρο που βρίσκεται σε καραντίνα διαρκείας και τις πολιτικές αποκλεισμού που υιοθετεί η κυβέρνηση.
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ένκε Φεζολλάρι γράφει για την κρίση που είναι ταξική και χαυνωτική και για την τέχνη που είναι αντίδοτο στη χαύνωση.
————————————————————
Πέντε διανομείς ταινιών, η Ειρήνη Σουγανίδου (διευθύνουσα συμβούλος της εταιρείας διανομής Feelgood Entertainment), ο Χρήστος Μπεχτσής (υπεύθυνος της εταιρείας διανομής Seven Films), ο Γιάννης Καλφακάκος (διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διανομής Tanweer), ο Βασίλης Σουραπάς (υπεύθυνος της εταιρείας διανομής Film Trade) και ο Γιώργος Στεργιάκης (υπεύθυνος της εταιρείας διανομής Ama Films), και ένας αιθουσάρχης, ο Γιάννης Παπανικολάου (υπεύθυνος λειτουργίας του κινηματογράφου Ιντεάλ), μιλούν για το κινηματογραφικό τοπίο μετά τον εγκλεισμό.
————————————————————
H εικαστικός Ειρήνη Βογιατζή καταγράφει τη συνθήκη που ζουν σήμερα οι εικαστικοί καλλιτέχνες και αναρωτιέται πώς η κυβέρνηση «µπορεί να βάλει τους καλλιτέχνες που δεν έχουν σταθερό εισόδηµα σε ΚΑ∆ για να δώσει “αποζηµίωση ειδικού σκοπού”; Με ποιον τρόπο να επιβιώσουν τις ηµέρες του εγκλεισµού αυτοί που έκλεισαν τα χαρτιά τους στην εφορία επειδή τους ήταν βραχνάς ο ληστρικός φόρος επιτηδεύµατος;».
————————————————————
Εφτά εκδότες, ο Αργύρης Καστανιώτης (Εκδόσεις Καστανιώτη), ο Κωνσταντίνος Α. Παπαδόπουλος (Εκδόσεις Ποταµός), ο Σταύρος Πετσόπουλος (Εκδόσεις Άγρα), ο Παύλος Παπαχριστοφίλου (Εκδόσεις Πεδίο και Ελληνικά Γράµµατα), ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (Εκδόσεις Διόπτρα), η Ελένη Παπαγεωργίου (Εκδόσεις Μεταίχµιο) και ο Κώστας ∆αρδανός (Εκδόσεις Gutenberg), μιλούν για τις συνέπειες του lockdown και για το τι επιφυλάσσει η επόμενη μέρα.
————————————————————
Η επιμελήτρια και μεταφράστρια Πελαγία Μαρκέτου επιχειρεί την πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων της κρίσης στον επαγγελματικό της χώρο.
————————————————————
«Το υπουργείο των φίλων και των ΑΕ»: ο γενικός γραμματέας Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων, Στάθης Γκότσης θέτει το ερώτημα αν η προηγούμενη (από τον κορονοϊό) μέρα της πολιτικής της ηγεσίας του υπουργείου προδιαγράφει την επόμενη.