Ο πόλεμος των… ροζ στον ΣΥΡΙΖΑ – Σενάρια για αποκλεισμό ή διαγραφή Κασσελάκη

Ολοένα και βαθαίνει το χάσμα στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βιώνει μια πρωτοφανή συγκρουσιακή κατάσταση.

Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι ενόψει της νέας συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης απέσυρε το εξώδικο του προς το κόμμα «ώστε να μην υπάρχει κανένα άλλοθι», όπως τόνισε σε ανάρτηση του, απευθυνόμενος, παράλληλα, σε όσους επιχειρούν, όπως υποστηρίζει, να τον αποκλείσουν από την κούρσα ηγεσίας.

Για το «στρατόπεδο» Κασσελάκη, ωστόσο, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές, θεωρώντας ότι πρόκειται για ειλημμένη απόφαση, ότι εντός της Κεντρικής Επιτροπής από τους «87» θα τεθεί ζήτημα είτε αποκλεισμού από τις εσωκομματικές εκλογές είτε διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη από το κόμμα με την γκάμα των πιθανών σεναρίων να φτάνουν μέχρι και την αναβολή του συνεδρίου και της εκλογικής διαδικασίας.

Κάποιο από τα τελευταία σενάρια που κυκλοφορούν σχετικά με τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρτου είναι και αυτό που αναφέρεται στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος πιθανώς να «κρυφθεί» πίσω από μια προσχηματική αποχή. Ο ίδιος, εκτός απροόπτου, θα απουσιάζει από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής λόγω του εσωκομματικού προεκλογικού αγώνα με προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην Κρήτη.

Ωστόσο, όπως λέγεται, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που βρίσκονται κοντά στον κρητικό υποψήφιο πρόεδρο θα είναι παρόντα στη συνεδρίαση έτσι ώστε να σχηματιστεί η απαιτούμενη απαρτία για να υπερψηφιστεί η πρόταση αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη.

Με αυτή την κίνηση διευκολύνουν τους «87» με την παρουσία τους στην Κεντρική Επιτροπή, και κάποιοι εκτιμούν ότι πιθανώς η τακτική τους θα συμπληρωθεί με την καταψήφιση της πρότασης αποκλεισμού Κασσελάκη. Σε αυτή την περίπτωση ο Παύλος Πολάκης, εκ των υστέρων, θα έχει το επιχείρημα να μπορεί να υποστηρίζει πως εκείνος προσπάθησε μέχρι τέλους αλλά η ευθύνη πέφτει στους οπαδούς του Κασσελάκη που δεν προσήλθαν στην Κεντρική Επιτροπή.

Στην Πολιτική Γραμματεία, χθες, τα στελέχη των «87», έχοντας την πλειοψηφία στο κομματικό όργανο, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρόεδρο του κόμματος έθεσαν ζήτημα αναβολής της Κεντρικής Επιτροπής, αίτημα που καταψηφίστηκε. Υπέρ της αναβολής ψήφισαν τέσσερα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, οι Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Θεοδώρα Τζάκρη, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Ο Παύλος Πολάκης ψήφισε λευκό ενώ απούσες ήταν η Ρένα Δούρου και Μαρία Κουβέλη. Οι Νίκος Σκορίνης και Πάνος Ρήγας έκαναν γνωστό πως θα απέχουν από την Κεντρική Επιτροπή. Ο Παύλος Πολάκης θα απέχει, καθώς «τρέχει» ο προεκλογικός αγώνας και έχει προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην Κρήτη, και αυτός από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης

Καρυστιανού στη συναυλία για τα Τέμπη: «Αυτό που σκότωσε τα παιδιά μας παραμένει ελεύθερο» (Video) 

Νόμπελ ανοησίας 

Ο Φοίβος Δεληβοριάς έγραψε τραγούδι και το αφιέρωσε στους γονείς των θυμάτων των Τεμπών – Ανατριχίλα στο Καλλιμάρμαρο (Video) 

Το χρυσό περίπτερο της Μενδώνη στη ΔΕΘ – Αυτή την Κυριακή στο Documento 

Τέμπη: Τα συγκλονιστικά μηνύματα της συναυλίας- «Τι θα έλεγαν αν στο τρένο ήταν τα παιδιά τους; – Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» (Photos)