Ο Παναθηναϊκός διέλυσε 5-0 τον Πανσερραϊκό και παραμένει μόνος στην κορυφή

Ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό, τον οποίο φιλοδώρησε με πέντε γκολ και με τη νίκη του παραμένει μόνος πρώτος στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας 1. Οι πράσινοι είχαν και τρία δοκάρια, ενώ ο αντίπαλος τους αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ουεντραόγκο στο 45’.

Στο πρώτο δεκάλεπτο το ματς ήταν ήδη 2-0. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 1’ με τον Σπόραρ και στο 10’ ο Δεληγιαννίδης έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του. Στο 43’ ο Σλοβένος φορ κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Μπέργκστερμ, το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Βέρμπιτς είχε δύο δοκάρια, ενώ για μία εκτέλεση φάουλ λογομάχησαν οι Αράο- Μλαντένοβιτς τους οποίους αντικατέστησε ο προπονητής του Τριφυλλιού Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Στο 57’ ο Τσέριν έκανε το 4-0 και στο 77’ ο Μαντσίνι διαμόρφωσε το τελικό 5-0. Ο Αργεντινός στο 69’ είχε δοκάρι.

«Οι Σέρρες έχουν δείξει καλό πρόσωπο μέχρι τώρα. Πετύχαμε πολύ γρήγορα δύο γκολ, προσπάθησε ο Πανσερραϊκός αλλά μετά την κόκκινη ήταν ανασταλτικός παράγοντας για το να προσπαθήσουν να παίξουν. Μετά από το τρίτο γκολ το ματς έγινε εύκολο για εμάς στην επανάληψη και αξίζαμε τη νίκη», δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενώ ο προπονητής του Πανσερραϊκού Πάμπλο Γκαρσία, είπε: «Μας κόστισαν το πρώτο και το δεύτερο γκολ γιατί ήρθαν πολύ γρήγορα. Μετά μείναμε με 10 παίκτες και ήταν πολύ δύσκολα. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε, μόνο να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά».

Ο Φωτιάς (Πέλλας) απέβαλε τον Ουεντραόγκο (45’) και έδειξε κίτρινη κάρτα στους

Βέρμπιτς, Χατζηστραβό, Μπέργκστερμ.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς (46’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ (71’ Ζέκα), Αράο (46’ Γεντβάι), Ρούμπεν, Βιλένα (26’ Τσέριν), Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς (59’ Μαντσίνι), Σπόραρ.

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Μορέιρα, Δεληγιαννίδης (84’ Μπαϊροβιτς), Στάικος (64’ Θυμιάνης), Ουεντραόγκο, Τομάς (63’ Μασκανάκης), Χατζηστραβός (64’ Μασαρίποφ), Πηλέας, Άλεξιτς (78’ Μούργος).

**Στο ματς της Τρίπολης η Λαμία με σκόρερ τον Τσιλούλη στο 88’ επικράτησε 1-0 του Αστέρα και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας της ΣΛ1.