Ο Παναθηναϊκός άλωσε το Περιστέρι (2-0 τον Ατρόμητο) και έπιασε κορυφή

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (2-0), εκμεταλλεύτηκε την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό και ανέβηκε στην κορυφή.

Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό και στο πρώτο ημίχρονο διακόπηκε για περίπου 30 λεπτά όταν στον αγωνιστικό χώρο εισέβαλαν οπαδοί. Οι χούλιγκαν του Ατρόμητου συγκρούστηκαν με την αστυνομία και ο διαιτητής ζήτησε από τους παίκτες να επιστρέψουν στα αποδυτήρια. Η κατάσταση εκτονώθηκε και οι πράσινοι πήραν τη νίκη με δύο γκολ του Φώτη Ιωαννίδη. Το 0-1 έγινε στο 49’ και το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 63’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον διεθνή επιθετικό.

Ο Παναθηναϊκός είχε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ και μετά τη νίκη του πάει στα πλέι οφ με βαθμολογικό αβαντάζ.

“Σίγουρα είναι σημαντική νίκη για εμάς. Πάντα είναι δύσκολα τα παιχνίδια με τον Ατρόμητο. Δίκαια είμαστε πρώτοι με την εικόνα που είχαμε όλη τη σεζόν. Δε σημαίνει τίποτα, η διαφορά είναι πολύ μικρή και θα έχει τρομερό ενδιαφέρον στα play off το πρωτάθλημα», δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος πρόσθεσε: «Μετά τη διακοπή δε μου άρεσε ο ρυθμός μας στο παιχνίδι. Στην επανάληψη αγωνιστήκαμε καλά σε σχέση με το πρώτο μέρος. Όλες οι ομάδες έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών όλη τη χρονιά. Είχαμε δυσκολίες αλλά τις ξεπερνάμε, η θέση που είμαστε τώρα μας δίνει το δικαίωμα να παλέψουμε για κάτι μετά από πολλά χρόνια».

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Έντερ, Κουέν (79’ Φριτζόνσον), Καμαρά, Τζαβίδας (46’ Κιάρτανσον), Ρομπάιγ (71’ Τζοβάρας), Κλωναρίδης (71’ Ροτάριου).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Μάγκνουσον, Σάρλια (59’ Πούγγουρας), Κώτσιρας, Χουάνκαρ (76’ Πούχατς), Ρούμπεν (76’ Τσοκάϊ), Κουρμπέλης, Κλεϊνχέισλερ (68’ Τσέριν), Παλάσιος, Μαντσίνι, Ιωαννίδης (76’ Βέρμπιτς).