Επανέρχεται στην επικαιρότητα ένα θέμα το οποίο είχε αναδείξει το Documento από τα μέσα Φλεβάρη. Οι χθεσινές δηλώσεις του Όθωνα Ηλιόπουλου στο Attica επανέφεραν το σενάριο εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή.
Ο βουλευτής Επικρατείας απάντησε στον Γιώργο Μελιγγώνη ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε του ζήτησε να παραιτηθεί, ωστόσο αναφέρθηκε στον μεγάλο όγκο δουλειάς που έχει επωμισθεί:
«Τρέχω μια κλινική, τρέχω ένα εργαστήριο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες κλινικές επιτυχίες τελευταία. Δουλεύω με τους απόδημους πάρα πολύ, προσπαθώ να είμαι στη Βουλή και πηγαινοέρχομαι. Υπάρχει ένας φόρτος εργασίας, που νομίζω κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατάω, τι αφήνω και όσο περνάει ο καιρός συμμετέχω κατά κάποιον τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ουσιαστικά παραδέχεται ότι θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να είναι βουλευτής, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας και των υποχρεώσεων που έχει…
Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποκαλύψει στο documentonews.gr πως το Χάρβαρντ ασκεί πιέσεις στον Όθωνα Ηλιόπουλο, αφενός επειδή είναι βουλευτής ενός αριστερού κόμματος (που είναι ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια) και αφετέρου επειδή περνά αρκετές ημέρες μακριά από τις ΗΠΑ. Όμως ο ίδιος το διαψεύδει…
Τα δεδομένα του Επικρατείας
Εκτός από τον Όθωνα Ηλιόπουλο υπάρχουν άλλοι επτά που προηγούνται του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ένατος στη λίστα του ψηφοδελτίου Eπικρατείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τρεις βουλευτές, άρα για να μπει στη Βουλή πρέπει να παραιτηθούν τουλάχιστον έξι. Αυτήν τη στιγμή δεν φαίνεται καθόλου πιθανό να παραιτηθούν οι Ευάγγελος Αποστολάκης και Ελενα Ακρίτα, οι οποίοι διατηρούν άριστες σχέσεις με τον Στέφανο Κασσελάκη.
Οι μη εκλεγμένοι
Από τις 18 Φεβρουαρίου είχαμε γράψει πως το πιο ρεαλιστικό σενάριο για να γίνει βουλευτής ο Στέφανος Κασσελάκης είναι να παραιτηθούν ο Όθωνας Ηλιόπουλος και οι πέντε επιλαχόντες που βρίσκονται πριν από εκείνον.
Πρώτη επιλαχούσα είναι η πρώην εκπρόσωπος Τύπου Πόπη Τσαπανίδου, η οποία ουσιαστικά αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα. Δεν της έχει γίνει κρούση, αλλά όλα δείχνουν πως θα παραχωρούσε τη θέση της.
Ακολουθεί ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Μιχάλης Καλογήρου. Αν ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί να μπει στη Βουλή, λογικά ο πρώην υπουργός δεν θα αποτελέσει εμπόδιο, διαφορετικά θα ξεκινήσουν… άλλα σενάρια.
Τρίτη επιλαχούσα είναι η πολιτική μηχανικός δρ Τζένη Λειβαδάρου, η οποία μας είπε πως δεν της έχει γίνει καμία νύξη μέχρι στιγμής.
Τέταρτος επιλαχών είναι ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει στο Documento πως δεν επιθυμεί να γίνει βουλευτής.
Πέμπτη επιλαχούσα είναι η νομικός Ζωρζέττα Λάλη. Μας είπε πως δεν της έχει μιλήσει κανένας. Σημειωτέον πως η ίδια έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μια άλλη ερμηνεία
Κάποιοι ερμηνεύουν τον εκλογικό νόμο διαφορετικά. Πως αν παραιτηθεί ο Όθων Ηλιόπουλος, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Ομογένειας, θα πρέπει να πάρει τη θέση του ο επόμενος υποψήφιος από την Ομογένεια, ο οποίος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, χωρίς να είναι αναγκαία δηλαδή η παραίτηση των υπολοίπων πέντε… Αλλά πολλοί χαρακτηρίζουν αυτή την ερμηνεία τουλάχιστον οριακή…
Το διαψεύδουν
«Δεν θέλω ούτε ο κ. Ηλιόπουλος ούτε η κ. Ακρίτα ούτε ο κ. Αποστολάκης να παραιτηθούν. Οι μάχες δίνονται στην κοινωνία. Θα συνεργάζομαι με τους βουλευτές συχνά, αλλά η Κοινοβουλευτική Όμάδα θα έρχεται μαζί μου, έξω στην κοινωνία» είχε πει ο Στέφανος Κασσελάκης τον Σεπτέμβριο.
Κάποιοι από την Κουμουνδούρου δηλώνουν παντελή άγνοια για το θέμα, ενώ άλλοι μιλούν για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Όμως καμιά φορά στην πολιτική η «επιστημονική φαντασία» γίνεται πραγματικότητα…
Δείτε επίσης: