Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Μασούρα στους «4» του κυπέλλου

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τα «δεύτερα» στη ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου, ωστόσο νίκησε στη παράταση 3-1 στο Φάληρο τον Παναιτωλικό και εξασφάλισε την συμμετοχή του στα ημιτελικά. Πρωταγωνιστής και σκόρερ των ερυθρόλευκων ήταν ο Μασούρας, ο οποίος μπήκε αλλαγή και με δύο γκολ έστειλε την ομάδα του στους «4» του θεσμού.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι. Στο 2’ ο Φαντιγκά με σουτ από το ύψος του πέναλτι είχε δοκάρι και στο 6’ άνοιξε το σκορ (2-0). Αυτό είναι το παρθενικό γκολ του 21χρονου Γάλλου μέσου με τον ερυθρόλευκη φανέλα.

Στο 11’ ο Κίτσος πρόλαβε τον Καρέλη πριν «εκτελέσει» τον Τζολάκη, ενώ στο 15’ ο Ανέστης απέκρουσε την κεφαλιά του Ελ Αραμπί.

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου ο Τζολάκης μπλόκαρε την μπάλα μετά από σουτ του Νταγκό. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε σωστή αντίδραση και στο 56’ σε σουτ του Ντουάρτε.

Οι Πειραιώτες απείλησαν στο 68’ σε διαδοχικές φάσεις, ωστόσο ο Ανέστης απέκρουσε τα σουτ των Λόπες, Τικίνιο.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και οι δύο ομάδες κυνηγούσαν το γκολ. Ο Ολυμπιακός για να κλειδώσει την πρόκριση και ο Παναιτωλικός για να κάνει τη ζημιά στον αντίπαλο του. Και τη ζημιά την έκανε στο 85’ με πλασέ του Καρέλη από το ύψος της μικρής περιοχής (1-1).

Το ματς είχε κι άλλο γκολ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μασούρας με δυνατό σουτ έκανε το 2-1 και το παιχνίδι πήγε στην παράταση. Με αυτό το σκορ είχε τελειώσει ο αγώνας στο Αγρίνιο.

Ο Μασούρας εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή του αγώνα, αφού σκόραρε και στο 115’ (3-1) και οδήγησε την ομάδα του στους «4» του κυπέλλου.

Ο Ευστ. Γκορτσίλας (Μακεδονίας) στο 89’ απέβαλε τον Ντουάρτε, ενώ κίτρινη κάρτα έδειξε στους Παπαδόπουλο, Καμαρά, Μπα, Βργκοτς, Λάρσον, Ντουάρτε, Μεντόσα, Ανέστη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Βρουσάι, Κίτσος, Παπαδόπουλος, Μπα, Κανέ (66’ Μαντί Καμαρά), Σουρλής (98’ Ανδρούτσος), Φαντιγκά (53’ Μασούρας), Ονιεκούρου (76’ Κούντε), Καρβάλιο (66’ Λόπες), Ελ Αραμπί (53’ Τικίνιο).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Μπακαδήμας (57’ Λάρσον), Περέιρα, Μαλής, Βργκοτς, Νταγκό (90’ Τσιγγάρας), Αντούνες (57’ Φλόρες), Μάρτενσον (106’ Λούι), Ντουάρτε, Μεντόσα (82’ Μπαρμπόσα), Καρέλης (90’ Χουχούμης).