Ο Ολυμπιακός έβαλε τον πήχη στο ταβάνι – ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ρίχνονται στη μάχη των προκριματικών,

Ο Ολυμπιακός έβαλε τον πήχη στο ταβάνι – ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ρίχνονται στη μάχη των προκριματικών,

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ρίχνονται στη μάχη των προκριματικών, με οδηγό τον δρόμο που άνοιξαν πέρυσι οι «ερυθρόλευκοι»

Ο Ολυμπιακός την περσινή περίοδο ανέβασε στα ύψη τον πήχη για την πορεία των ελληνικών ομάδων στις διοργανώσεις της UEFA με την κατάκτηση του Conference League, οπότε οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν ισχυρό κίνητρο να κυνηγήσουν το ευρωπαϊκό όνειρο που πλέον δεν είναι άπιαστο. Και δεν είναι μόνο αυτό…

Οι Big 4 έχουν και το οικονομικό κίνητρο καθώς οι νίκες εκτός συνόρων και οι προκρίσεις φέρνουν μεγάλα έσοδα. Ειδικά τη νέα σεζόν ο ΠΑΟΚ έχει μοναδική ευκαιρία να φτάσει μέχρι και το νεοσύστατο League Stage του αναμορφωμένου Champions League, καθώς θεωρητικά θα έχει κληρώσει στα μέτρα του. Κι αν φτάσει μέχρι τη χρυσοφόρα πηγή, τότε μπορεί να εισπράξει μέχρι και 30 εκατ. ευρώ. Στην ουσία δηλαδή μιλάμε για το 40-45% του μπάτζετ του πρωταθλητή της Σούπερ Λίγκας 1.

Να μη χαθεί η ευκαιρία

O Ολυμπιακός την περσινή περίοδο πέτυχε μια ιστορική υπέρβαση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, φέρνοντας στη χώρα μας τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο σε επίπεδο συλλόγων. Η μοναδική επιτυχία ανέβασε το πρεστίζ των «ερυθρόλευκων» στη βιτρίνα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και πλέον είναι μια υπολογίσιμη δύναμη που δεν έχει όρια στην πορεία της. «Η κατάκτηση του Conference League ήταν ένας θρίαμβος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία, είδαμε ότι μπορούμε σε υψηλό επίπεδο να κερδίζουμε. Eναν αντίστοιχο θρίαμβο είχαμε το 2004 αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Αυτή η επιτυχία του Ολυμπιακού που ανέβασε τον συντελεστή δεν πρέπει να πάει χαμένη. Ο στόχος είναι να φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στη 10η θέση της βαθμολογίας της UEFA» είπε ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και της πειραϊκής ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης στην ομιλία του στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος.

Πράγματι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μια νέα ευκαιρία να ξεφύγει από την εσωστρέφεια και τη μιζέρια του και να κάνει βήματα προς τα εμπρός. Για να μη χαθεί κι αυτή η ευκαιρία, όπως πήγε στράφι η κατάκτηση του Euro πριν από 20 χρόνια, οφείλουν να… πατήσουν το κουμπί της αλλαγής στη συμπεριφορά και τη στάση τους οι ίδιοι οι βαρόνοι της μπάλας που με την τοξικότητα που προκαλούν δηλητηριάζουν το προϊόν.

Ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει με τον τρίτο καλύτερο συντελεστή σε ολόκληρο το μονοπάτι των πρωταθλητών για τα πέντε εισιτήρια στο νέο League Stage της διοργάνωσης. Το πρώτο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει ο πρωταθλητής μας είναι η Μπόρατς Μπάνια Λούκα από τη Βοσνία, την οποία φιλοξενεί την Τετάρτη στην Τούμπα. Αν την αποκλείσει, θα τεθεί αντιμέτωπος με τον νικητή ενός από τα ζευγάρια: Λουντογκόρετς – Nτιναμό Μινσκ, ΑΠΟΕΛ –Πετροκούμπ, Μάλμε – Κλάκσβικ, Σπάρτα Πράγας – Σάμροκ Ρόβερς, Μίντιλαντ – Σάντα Κολόμα, Παναβέζις – Γιαγκελόνια.

Σημειώνεται ότι αν ο ΠΑΟΚ μέσα στο καλοκαίρι έχει μια πρόκριση, θα έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ μια θέση στο League Stage του Conference, αν κάνει δύο εξασφαλίζει το League Stage του Europa και βεβαίως με τρία στα τρία θα προκριθεί στο αντίστοιχο πρωτάθλημα του Champions League.

Κανονάκι ασφαλείας

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε πέρυσι το Κύπελλο Ελλάδας και πήρε το δεύτερο καλύτερο εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. To «τριφύλλι» που ξεκινάει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια από τον β΄ προκριματικό γύρο του Europa League έχει δύσκολο δρόμο, αλλά έχει ένα… κανονάκι ασφαλείας, δηλαδή το περιθώριο ενός αποκλεισμού στα προκριματικά.

Οι δύο πρώτες προκρίσεις για τον Παναθηναϊκό (από δεύτερο και τρίτο προκριματικό του Europa League) είναι και οι πλέον καθοριστικές αφού θα του εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή του παρουσία στο League Stage είτε του Europa League (αν προκριθεί στα πολύ πιο δύσκολα πλέι οφ της διοργάνωσης) είτε του Conference League αν δεν τα καταφέρει στα πλέι οφ… Οι «πράσινοι» στο ματς της επόμενης Πέμπτης (25/7) στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Μπότεφ Πλόβντιβ από τη Βουλγαρία είναι το φαβορί για την πρόκριση στον γ΄ προκριματικό.

Χωρίς περιθώρια

Η ΑΕΚ δεν έχει περιθώριο αποκλεισμού στα προκριματικά του Conference League. Πρέπει να κάνει 3/3 προκρίσεις, κάτι που έχει πετύχει η Ελλάδα μόλις τέσσερις φορές, τις δύο ο ΠΑΟΚ, τη μία ο Ολυμπιακός και τη μία ο Αστέρας Τρίπολης. Στον β΄ προκριματικό της διοργάνωσης η Ενωση είναι το ακλόνητο φαβορί απέναντι στην Ιντερ Εσκάλδες από την Ανδόρα. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί την Τετάρτη (24/7) στην OPAP Arena.

Ενα ήσυχο καλοκαίρι

Ο Ολυμπιακός έπειτα από έντεκα χρόνια δεν έχει καλοκαιρινά προκριματικά λόγω της κατάκτησης του Conference League. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το απευθείας εισιτήριο για το League Stage του επόμενου Europa League και θα ξεκινήσουν τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια στα τέλη Σεπτεμβρίου! Κάτι που σημαίνει ότι θα περάσουν ένα σχετικά (αγωνιστικά) ήρεμο καλοκαίρι χωρίς την αγωνία των προκριματικών αγώνων. Ο Ολυμπιακός θα μάθει τις οκτώ αντιπάλους του στα τέλη Αυγούστου στο Μονακό…

Διαβάστε επίσης:

Wall Street Journal: «Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αλλάζουν τακτική μετά την αποχώρηση Μπάιντεν»

Καιρός: Φέρνει μπουρίνια ο πολικός αεροχείμαρρος – Θα έρθει σύντομα νέος καύσωνας; (LIVE)

«Θεέ μου, είναι απλά ένα παιδί» – Σοκάρουν οι μαρτυρίες εθελοντών γιατρών από την φρίκη της Γάζας

Τέμπη: Νέα έρευνα για τα 11 λεπτά της σιωπής – Η έκθεση-παρωδία της ΕΛΑΣ και το αίτημα της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μίλτος, ο Λευτέρης και τα «άλογα» της ελληνικής αποστολής

Καύσωνες στην Ελλάδα: Η φονική επέλαση του 1987 με 1.300 νεκρούς – Οι καυτοί Ιούληδες που έμειναν στην ιστορία (Photos – Video)

Καμπανάκι Ολλανδού ερευνητή για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα – Είχε προβλέψει τα 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter