Ο ΟΑΕΔ κόβει πρόγραμμα ελλείψει χρημάτων – Διγλωσσία και υποκρισία Χατζηδάκη – Πρωτοψάλτη

Ο ΟΑΕΔ κόβει πρόγραμμα ελλείψει χρημάτων – Διγλωσσία και υποκρισία Χατζηδάκη – Πρωτοψάλτη

Εν μέσω πανικού για τα πεπραγμένα τους, πλακώνονται στις πλάτες των ανέργων ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης και ο διοικητής της ΔΥΠΑ (πρ. ΟΑΕΔ) Σπύρος Πρωτοψάλτης. Πρόκειται για το πρόγραμμα ανέργων άνω των 55 ετών για το οποίο ο κος Πωτοψάλτης διατείνεται μέσω συνέντευξης ότι έχει διακοπεί λόγω έλλειψης χρημάτων και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, πληροφορεί με Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στις 22 Αυγούστου που διακινήθηκε στους δημοσιογράφους στις 23 Αυγούστου ότι «το Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ούτε διακόπτεται ούτε περικόπτεται». Για την ακρίβεια ο κος Χατζηδάκης προσπαθεί  να καλύψει τα ακάλυπτα που βρωμούν και ζέχνουν για τις πρακτικές και παραλείψεις του επιτελικού κράτους. Έτσι ναι μεν το πρόγραμμα έχει διακοπεί και δεν προσλαμβάνονται νέοι άνεργοι για να καλύψει τις θέσεις όσων φεύγουν από υπηρεσίες στις οποίες είχαν τοποθετηθεί, ωστόσο σε κάποιους λόγω της φύσης του προγράμματος ανανεώνεται αυτόματα μετά την παρέλευση των πρώτων 12 μηνών η θητεία για άλλους 12 μήνες. Το αλαλούμ βέβαια το πληρώνουν οι άνεργοι.

Ο αποτυχημένος κος Πρωτοψάλτης

Όπως προκύπτει συνεπώς ο διοικητής Σπύρος Πρωτοψάλτης, που επιμένει να τον αποκαλούν δόκτωρα, εξελίσσεται σε γάγγραινα για την πορεία της ΔΥΠΑ. Τελευταίο «ανδραγάθημά» του είναι αυτή η αιφνιδιαστική του απόφαση και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη αιτήματα φορέων, συστατικά σημειώματα σε ανέργους κλπ, να ανακοινώσει στη λήξη του προγράμματος 55 και άνω, γιατί δεν υπάρχουν πόροι! Αυτό καταγγέλλει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ. Πρόκειται αναμφίβολα για έργο Πρωτοψάλτη, ο οποίος κατάφερε, πέρυσι να εμφανίσει έλλειμμα στον Οργανισμό Απασχόλησης της χώρας, ύψους 548.65 εκ ευρώ (ναι σχεδόν μισό δις ευρώ), όταν ο ίδιος είχε εγγράψει στον προϋπολογισμό για το 2023, πλεόνασμα 163 εκ ευρώ! Ωστόσο λεφτά υπάρχουν για να ξοδεύονται αφειδώς σε διαφημίσεις σίγουρης αναποτελεσματικότητας και αμφίβολής σκοπιμότητας. Σε κάθε περίπτωση, όπως καταγγέλλεται σχετικά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια έχει μετατρέψει τη ΔΥΠΑ σ ένα κακέκτυπο του ΑΣΕΠ, προσλαμβάνοντας  «ωφελούμενους» για να καλύψει πάγιες ανάγκες των κρατικών, δημοτικών και υπηρεσιών των περιφερειών. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, που γνωρίζει άριστα τις εργασιακές συνθήκες που έχει επιβάλλει ο κος  Πρωτοψάλτης, επισημαίνει ότι η λήξη του προγράμματος 55 και άνω, θα αναδείξει τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και στον ΟΑΕΔ και σε άλλους δημόσιους φορείς, δήμους κλπ.

Υποκρισία Χατζηδάκη 

Τελικά ποιος λέει την αλήθεια σε μία Κυβέρνηση που έχει πνίξει την κοινωνία και την οικονομία στο ψέμα; Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας στο οποίο προΐσταται ο Κωστης Χατζηδάκης σε ανακοίνωση του στις 22 Αυγούστου αναφέρει ότι «το πρόγραμμα 55 και άνω ούτε διακόπτεται, ούτε περικόπτεται!» Όμως η ΔΥΠΑ σε δική της ανακοίνωση πριν από 21 μέρες αναφέρει χωρίς περιστροφές ότι το πρόγραμμα έληξε ! Την ανακοίνωση της ΔΥΠΑ επιβεβαίωσε χθες ο Κος Πρωτοψάλτης ο οποίος σε συνέντευξη του αναφέρει επί λέξει: «Αν βρεθούν πόροι, θα υπάρξουν και άλλες θέσεις στο πρόγραμμα για τους ανέργους ηλικίας 55 ετών και άνω.” 

Τα αιτήματα της Ομοσπονδίας 

Οι συνδικαλιστές της ΔΥΠΑ αναδεικνύουν τη διγλωσσία και την κυβερνητική υποκρισία στις πλάτες των εργαζομένων κι των ανέργων και φέρουν προ των ευθυνών του τον διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη θέτοντας τρία αιτήματα: 

-Την κάλυψη των θέσεων που αναμφισβήτητα καλύπτουν πάγιες ανάγκες, με μόνιμο προσωπικό.

-Την ανανέωση του προγράμματος και ειδικά για όσους εργάζονται ήδη, έτσι ώστε να εκπληρωθεί ο σκοπός του προγράμματος και να συμπληρώσουν τις συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις, ζητούμε τη συνέχιση του προγράμματος.

-Να σταματήσει η διγλωσσία και η υποκρισία από το ΥΠΕΘΟ ότι το πρόγραμμα «δεν διακόπτεται», ενώ το πρόγραμμα έχει λήξει αφήνοντας στον αέρα εκατοντάδες φορείς και με το συστατικό στο χέρι εκατοντάδες ανέργους.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: ΙΧ άρπαξε φωτιά εν κινήσει στον ΒΟΑΚ (Photo)

Μύκονος: 11 συλλήψεις και 84 παραβάσεις του ΚΟΚ ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Το παρασκήνιο και τα ονόματα των νέων Υποδιοικητών ΥΠΕ…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter