Ο Ντέιβιντ Σούρκαμπ των Pavlov’s Dog αποκλειστικά στο Documento της Κυριακής

Ο Ντέιβιντ Σούρκαμπ των Pavlov’s Dog αποκλειστικά στο Documento της Κυριακής
Ο Ντέιβιντ Σούρκαμπ (δεξιά) με τον συντάκτη του Documento, Αντώνη Μποσκοΐτη

Οι θρυλικοί Pavlov’s Dog εμφανίζονται σήμερα στην Αθήνα (Κύτταρο) και αύριο στην Θεσσαλονίκη (Principal Club Theater)

Τον συνάντησα σε ξενοδοχείο της Αχαρνών. Ηπείρου και Αχαρνών θα εμφανιστεί απόψε, άλλωστε, στο θρυλικό Κύτταρο και αύριο στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης. Από την παλιά μπάντα, θα είναι μόνο αυτός, ο ιδρυτής, τραγουδιστής και βασικός συνθέτης των Pavlov’ s Dog. Ακριβώς 49 χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία του «Pampered Menial», του παρθενικού άλμπουμ του αμερικανικού συγκροτήματος, που μπορεί να μην έκανε επιτυχία στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη όμως και σε χώρες, σαν τη δική μας, κυριολεκτικά λατρεύθηκε. Μαζί με τον περί ου ο λόγος Ντέιβιντ Σούρκαμπ θα είναι και η Σάρα, η οποία εντάχθηκε στους Pavlov’s Dog τα τελευταία 22 χρόνια, αν και οι δυο τους γνωρίστηκαν τότε που υπήρξαν συμφοιτητές. Όταν κυκλοφορούσαν οι δύο πρώτοι δίσκοι του γκρουπ, η Σάρα ήταν παντρεμένη με άλλον. Έπρεπε να περάσουν κάποια χρόνια για να ενώσουν με τον Σούρκαμπ τις ζωές τους και να κάνουν και δύο παιδιά – το ένα απ’ αυτά, ο γιος τους, σήμερα εκτελεί χρέη μάνατζερ των Pavlov’ s Dog.

Είπαμε πολλά με τον Ντέιβιντ Σούρκαμπ που θα διαβάσετε στο Docville με το Documento της Κυριακής: Για τα παιδικά του χρόνια στο Μιζούρι, τον τραπεζικό πατέρα του και την καλλιτέχνιδα (και κομμουνίστρια) μητέρα του, τη μεγάλη του εκτίμηση στο βρετανικό ροκ σε αντίθεση με το αμερικανικό, που δεν του λέει τίποτα (εξαιρουμένων των Γούντι Γκάθρι, Μπομπ Ντίλαν, Τζόαν Μπαέζ), τη συνεργασία του με τη Σάντι Ντένι και τον Ίαν Μάθιους των Fairport Convention, την άγνοια του σε σχέση με την τεχνολογία («ούτε email δεν ξέρω να στείλω» μου εξομολογήθηκε), καθώς και για τους Aphrodite’ s Child που παραμένουν το αγαπημένο του ελληνικό αγγλόφωνο ροκ συγκρότημα. Ας μην κάνω άλλο spoiler.

Την Κυριακή θα μας διαβάσετε στο Documento. Σήμερα και αύριο, όμως, όσοι βρίσκεστε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και κοντά στη δική μου ηλικία επίσης, να πάτε να τον δείτε να παίζει με τους Pavlov’s Dog. Θα αναμετρηθείτε με τις μνήμες σας και, βασικά, θα ακούσετε αυτή τη μοναδική άφυλη φωνή του να μην έχει αλλάξει καθόλου παρόλο το πέρασμα του χρόνου. Ο Ντέιβιντ Σούρκαμπ είναι 71 ετών σήμερα και έχει πολλές ιστορίες να αφηγείται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter