Ο νέος «Άξονας» Ρωσίας-Κίνας-Ιράν πιο επικίνδυνος από τους Ναζί, λέει Βρετανός στρατηγός

Ο νέος «Άξονας» Ρωσίας-Κίνας-Ιράν πιο επικίνδυνος από τους Ναζί, λέει Βρετανός στρατηγός

Ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει «μια τόσο επικίνδυνη στιγμή όσο ποτέ άλλοτε από το 1945», προειδοποίησε τα μέλη του ΝΑΤO ο πρώην αρχηγός του βρετανικού στρατού Σερ Πάτρικ Σάντερς.

Η Ρωσία , η Κίνα και το Ιράν είναι «οι νέες δυνάμεις του Άξονα», σύμφωνα με τον στρατηγό, ο οποίος δήλωσε μιλώντας στους Times ότι αποτελούν ακόμη μεγαλύτερη απειλή από ό,τι οι Ναζί το 1939. «Είναι πιο αλληλοεξαρτώμενες και πιο ευθυγραμμισμένες από τις αρχικές δυνάμεις του Άξονα», είπε χαρακτηριστικά.

Πιθανά σημεία ανάφλεξης σε όλο τον κόσμο περιλαμβάνουν την Κίνα, την οποία περιέγραψε ως «μια ανερχόμενη δύναμη που έχει εδαφικές φιλοδοξίες», καθώς και το Ιράν λόγω των αποσταθεροποιητικών του δραστηριοτήτων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Κορέα.

Η επιθετικότητα της Ρωσίας στην ανατολική Ευρώπη θα μπορούσε επίσης να πυροδοτήσει μια ευρύτερη σύγκρουση, τόνισε. Οι εν λόγω ζοφερές προειδοποιήσεις έρχονται αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρέθηκε αντιμέτωπος με την καταδίκη του ΟΗΕ και της Ευρώπης μετά από μια πυραυλική επίθεση σε νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο, την οποία η Ουκρανία αποδίδει στη Ρωσία, με το Κρεμλίνο να το αρνείται.

Αν και ένας ευρύτερος πόλεμος με τη Ρωσία δεν είναι αναπόφευκτος, σύμφωνα με το ίδιο, γίνεται πιο πιθανός εάν το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί του αποτύχουν «να αντιμετωπίσουν τις απειλές και τα κενά και να επανεξοπλιστούν σημαντικά».

«Οι περισσότερες εκτιμήσεις λένε ότι έχουμε κάπου πέντε έως δέκα χρόνια πριν η Ρωσία αναδιανοργανωθεί και είναι σε θέση να αποτελέσει το είδος της απειλής που αποτελούσε πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία», δήλωσε ο σερ Πάτρικ Σάντερς.

«Αν λάβουμε τα σωστά μέτρα τώρα, αν αντιμετωπίσουμε τις απειλές και τα κενά που έχουμε στις δυνατότητές μας, αν εκσυγχρονίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, αν κάνουμε την κοινωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο πιο ανθεκτικά, έτσι θα το αποτρέψουμε. «Αν το κάνουμε αυτό, η πιθανότητα είναι μικρή. Αν δεν το κάνουμε, αυξάνεται η πιθανότητα και ενθαρρύνονται η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν».

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι πλέον αρκετά ισχυρές για να ξεκινήσουν επιχειρήσεις όπως η εισβολή στο νότιο Ιράκ το 2003 ή ακόμη και στις Νήσους Φόκλαντ το 1982. Και ενώ ο στρατηγός δεν αποκάλυψε το μέγεθος των σημερινών αποθεμάτων του στρατού, δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο αριθμός αυτός θα έκανε κάποιον «να ανατριχιάσει».

Διαβάστε επίσης:

Κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρουλάκη στην υπόθεση χρηματισμού – Η αποκάλυψη του documentonews.gr

Αυτά είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκονται στη σπείρα εκβιαστών – «Ένοχη» σιωπή από τον Ν. Ανδρουλάκη για τους κομματικούς του φίλους

Ανδρουλάκης για σπείρα εκβιαστών: Πρώτα αποσιωπά την εμπλοκή των στελεχών του και μετά… τους υποβαθμίζει για να μην τον «λερώσουν»

Θα υπάρξουν διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ; Τι ισχύει με την προειδοποίηση Κασσελάκη

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας – Πού και για πόσο το θερμόμετρο θα δείχνει 40αρια (LIVE)

Τραγωδία στην Κάρπαθο: Νεκρή αθλήτρια που έπεσε από σκάφος σε ιστιοπλοϊκό αγώνα

Πιτσιλής διορίζει Πιτσιλή για να γνωμοδοτεί στον εαυτό του – Με τραγελαφική απόφασή αυτοορίζεται πρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου

Διακοπές στην Αλβανία: Ανεβαίνουν οι κρατήσεις από Έλληνες – Πόσο κοστίζει ένα τριήμερο

Επιστολή Δούκα προς ΠΑΣΟΚ: Debate και κώδικας Δεοντολογίας για τις εκλογές προέδρου – Ζητά συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter