O Μπόρις Τζόνσον κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι έβαλε συσκευή παρακολούθησης στην τουαλέτα του

O Μπόρις Τζόνσον κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι έβαλε συσκευή παρακολούθησης στην τουαλέτα του
Boris Johnson και Benjamin Netanyahu (AP Photo/Alastair Grant, Pool)

Ο Μπόρις Τζόνσον ισχυρίστηκε ότι βρήκε μια συσκευή ακρόασης στο προσωπικό του μπάνιο στο βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, αφού τη χρησιμοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας περιέγραψε ότι η ομάδα ασφαλείας του βρήκε συσκευές παρακολούθησης στις τουαλέτες αφού ο Νετανιάχου είχε χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2017 όταν ο Τζόνσον ήταν υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.

Ο ισχυρισμός βρίσκεται στα απομνημονεύματα του Τζόνσον «Unleashed», ένα βιβλίου που κυκλοφορεί στις 10 Οκτωβρίου. Αποσπάσματα κοινοποιήθηκαν στην εφημερίδα Daily Telegraph.

«Εκεί ο Μπίμπι φρεσκαρίστηκε για λίγο, και μπορεί να είναι ή να μην είναι τυχαίο, αλλά μου είπαν ότι αργότερα, όταν έκαναν κανονικό σκούπισμα για κοριούς ότι βρήκαν μια συσκευή ακρόασης στο κάθισμα της τουαλέτας», γράφει ο Τζόνσον σχετικά με τη συνάντηση.

Η Telegraph πίεσε τον πρώην πρωθυπουργό για το αν θα μπορούσε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι συνέβη, αν και ο Τζόνσον τους είπε: «Νομίζω ότι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το επεισόδιο βρίσκονται στο βιβλίο».

Παλαιότερα ρεπορτάζ δυτικών ΜΜΕ έχουν αναφέρει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πίστευε ότι το Ισραήλ ήταν υπεύθυνο για την εγκατάσταση συσκευών παρακολούθησης στην Ουάσιγκτον.

Τα απομνημονεύματα του Τζόνσον έχουν προκαλέσει σχόλια στο Λονδίνο πριν καν κυκλοφορήσουν.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο οποίος αποπέμφθηκε από το κόμμα του το 2022, αποκάλυψε λεπτομέρειες για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ κατά τον τελευταίο χρόνο της και κατηγόρησε τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι προσπάθησε να επιβάλει στο Ηνωμένο Βασίλειο «τιμωρία» επειδή εγκατέλειψε την ΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» πάει για πετρελαϊκές έρευνες στη Σομαλία

Ο Μπάιντεν συζητάει με το Ισραήλ για επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν

Λίβανος: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν χτύπησαν το αρχηγείο πληροφοριών και επικοινωνιών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter