Ο Μονομάχος ΙΙ στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Η αρένα βάφεται ξανά κόκκινη με τον Μονομάχο ΙΙ. Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει με ένα από τα πιο αναμενόμενα πρότζεκτ της κινηματογραφικής χρονιάς που αποτελεί τη συνέχεια της θρυλικής περιπέτειας του 2001, η οποία κέρδισε πέντε Όσκαρ και έσκισε στα ταμεία.

«Σήμερα ξέρω ότι για να γίνεις κορυφαίος πρέπει να είσαι κυνικός»

Ο Αντώνης Μποσκοΐτης σε μια εξομολογητική συζήτηση με τη Σοφία Παπάζογλου για την ιστορία της στο ελληνικό τραγούδι, για όσα μετάνιωσε και για όσα είναι περήφανη.

Αίμα χαμένο και κερδισμένο. Η Εθνική Πινακοθήκη και ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζουν τα 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση και τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τους ναζί. Δύο εμβληματικές εκθέσεις για μια χρονιά ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία μας. Γράφει η Ειρήνη Δρίβα.

Αποχαιρετισμός στον Τζον Μάγιαλ. Τέλος εποχής με απώλεια του «νονού των βρετανικών μπλουζ»  που πέρασε ήδη στη μουσική ιστορία της διεθνούς ροκ σκηνής. Γράφει ο Αντώνης Μποσκοΐτης.

Ένα άλμπουμ διαμάντι. Ο Αντώνης Μποσκοΐτης άκουσε τα τραγούδια του νέου δίσκου της Νατάσσας Μποφίλιου «Κάτι καίγεται». Έννα άλμπουμ διαμάντι από τη συνεργασία της με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο.

Ο εθνολόγος, ανθρωπολόγος και συγγραφέας Ευάγγελος Ζάχος-Παπαζαχαρίου έφυγε από τη ζωή στις 25 Ιουλίου. Η Εμυ Ντούρου γράφει για την ημέρα που τον συνάντησε πριν από πέντε χρόνια και προτείνει να διαβάσουμε ξανά τα βιβλία του και να ακούσουμε πάλι τη «Μαστοράντζα του Ερντεµπίλ» των Χειμερινών Κολυμβητών, έναν δίσκο στον οποίο είχε γράψει τους στίχους και ένα μεγάλο μέρος της μουσικής.

Υπονόμευση μέχρι τελικής πτώσης. Η παράσταση «Ετυμολογίες» του Ευθύνη Φιλίππου με τη Ρένη Πιττακή και την Αγγελική Παπούλια θέλησε να χλευάσει την πομπώδη κενολογία της πανεπιστημιακής κοινότητας.  Θεατρική κριτική από τον Ηρακλή Λογοθέτη.

 Ο ντόμπρος, τίμιος και μικροαστός Μπέκας. Δεν νοείται καλοκαίρι χωρίς τις ιστορίες του Γιάννη Μαρή.  Η Έμυ Ντούρου κάνει το πορτρέτο του δημοφιλή ήρωα της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας αστυνόμου Μπέκα  που έκανε σκοπό της ζωής του το κυνήγι του κοσμοπολίτικου υπόκοσμου.

Μια ιστορία από τις τέχνες. Η σχέση συγκινητικής αφοσίωσης και βαθιάς φιλίας του Μίκη Θεοδωράκη και του Μιχάλη Κακογιάννη δεν τους εμπόδιζε διόλου να καυγαδίζουν συχνά για ασήμαντες αφορμές. Γράφει η Κατερίνα Αγγελιδάκη.

«Όλοι θέλουμε να ξεφύγουμε από το παρελθόν μας»

Η Έμυ Ντούρου συνάντησε τον Κοσταρικανό συγγραφέα Κάρλος Φονσέκα, ο οποίος θεωρείται από τους σημαντικότερους της γενιάς του και της μίλησε για την επιρροή που του άσκησε ο Στάβων αλλά και ο Αλεξάντερ ΜακΚουίν.

Γυναίκα, πείσμα της Ασίας. Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης αποχαιρετά τον Ιούλιο με μια ανθοδέσμη από στίχους γυναικών. Αυτά που έσπειραν η Μάτση και η Δημουλά και η Μαστοράκη και η Δαράκη και η Ρουκ έχουν βγάλει ωραίους, δυνατούς καρπούς.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Μετά από 1,5 χρόνο ανακάλυψαν αυτό που αποκάλυψε το Documento για κοινό κέντρο ΕΥΠ-Predator

Ο Ομπάμα στηρίζει επισήμως την Κάμαλα Χάρις – Το τηλεφώνημα σε ανοιχτή ακρόαση (Video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Lady Gaga στην τελετή έναρξης; – Τα πλάνα που διέρρευσαν στα social media (Videos)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ιστορική τελετή έναρξης στον Σηκουάνα – Η διαδρομή, οι φήμες και οι εκπλήξεις (Videos)

Ανατροπή με τις Γαλάζιες Σημαίες: Αυτές είναι οι 22 πασίγνωστες παραλίες που την χάνουν

Ρεύμα: Στα τρία φιάσκα… επιδότηση – Με επικοινωνιακά τεχνάσματα η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα

Βάσεις 2024: Η μεγαλύτερη άνοδος και πτώση, τα ποσοστά επιτυχίας – Τι έδειξαν τα στατιστικά

Χειροπέδες στον γιο του «Ελ Τσάπο» και τον «Ελ Μάγιο»: Το διαβόητο καρτέλ Σιναλόα, η φαιντανύλη και τα 5 εκατ. δολάρια

Ετικέτες