Ο Μητσοτάκης βλέπει «επιτυχίες» την ώρα που διεθνή ΜΜΕ έχουν σοκαριστεί από την 6ήμερη εργασία

Ο Μητσοτάκης βλέπει «επιτυχίες» την ώρα που διεθνή ΜΜΕ έχουν σοκαριστεί από την 6ήμερη εργασία
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Την στιγμή που τα διεθνή μέσα ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το γεγονός ότι θεσπίστηκε στην Ελλάδα η 6ήμερη εργασία, ο πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σήμερα, πανηγύριζε.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός στην σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, έκανε λόγο για «μια πολύ σημαντική δουλειά ολόκληρη αυτή την πενταετία. Μια δουλειά η οποία αποτυπώνεται καταρχάς στην εντυπωσιακή μείωση της ανεργίας, στη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας αλλά και στη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος, έχοντας πάντα ως πρώτο στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων».

Μάλιστα, ανέφερε ότι «θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην ψηφιακή κάρτα, η οποία αποτελεί πράγματι μια πολύ τολμηρή μεταρρύθμιση, η οποία έχει έναν και βασικό σκοπό: να καταγράφεται και κατά συνέπεια να αμείβεται ο πραγματικός χρόνος εργασίας. Ξέρουμε ότι είναι ένα μέτρο το οποίο έχει κάποιες δυσκολίες στην εφαρμογή, λαμβάνουμε πάντα υπόψη τα ειδικά αιτήματα όλων των κλάδων γι’ αυτό και είμαστε σε μία ανοιχτή συνεργασία καθόλη την διάρκεια της επέκτασης αυτού του πολύ σημαντικού εργαλείου σε όλους τους κλάδους της οικονομίας»

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση της κυβέρνησής μας η ψηφιακή κάρτα εργασίας να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Και νομίζω ότι ήδη τα οφέλη ως προς την αποτύπωση της πραγματικής υπερωριακής εργασίας, προς όφελος των εργαζόμενων, είναι ήδη αισθητά».

Σημειώνεται ότι μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα όπως το Guardian χαρακτήρισαν το μέτρο για 6ήμερη εργασία, ως «ανορθολογικό» και «βάρβαρο», αναφέροντας ότι «δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας, έχουν πειραματιστεί με την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας, με συντριπτικά θετικά αποτελέσματα όπως βελτιωμένη παραγωγικότητα, υψηλό ηθικό και ομαδική κουλτούρα».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Γιατί δεν ανακοινώνουν κι επίσημα τη διαγραφή του Αυγενάκη από τη ΝΔ;»

Μήνυμα Μαξίμου σε σαμαρικούς βουλευτές: «Εξαιρετικά πρόωρη» και «προσβλητική» η συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας

ΣΥΡΙΖΑ: Σε ήρεμο κλίμα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – «Θα πάμε ενωτικά» είπε ο Κασσελάκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter