Ο Μητσοτάκης θα «αλλάξει» την ΕΛ.ΑΣ… από την παραλία

Ο Μητσοτάκης θα «αλλάξει» την ΕΛ.ΑΣ… από την παραλία
Φωτογρφία αρχείου /zarpanews

Την πολυήμερη απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπάθησαν να καλύψουν από το πρωί της Παρασκευής φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που γράφουν ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να κάνει μεγάλες αλλαγές στην Ελληνική Αστυνομία.

Φανταζόμαστε ότι μεταξύ αντιηλιακού και απεριτίφ ο απών πρωθυπουργός καταστρώνει σχέδια «νόμου και τάξης», όπως αυτά που υποσχόταν προεκλογικά από την πρώτη τετραετία. Ισως να ξανασκέφτεται την πανεπιστημιακή αστυνομία ή την έφιππη αστυνομία. Μπορεί επίσης να προσλάβει μερικές χιλιάδες αστυνομικούς ακόμη, για να περάσουμε στην πρώτη θέση της ΕΕ σε αριθμό αστυνομικών ανά εκατομμύριο κατοίκων. Τώρα είμαστε δεύτεροι.

Το εύκολο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μόλις επιστρέψει, είναι να προαναγγείλει «αλλαγές» και «μεταρρυθμίσεις» στην ΕΛ.ΑΣ. Το δύσκολο να λύσει τις παθογένειες και τις αντιθέσεις στα ανώτατα κλιμάκια της, καθώς η μία υπηρεσία «καρφώνει» την άλλη για ολιγωρία στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και την εισβολή Κροατών νεοναζί χούλιγκαν στη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Νέα Φιλαδέλφεια: Η ΕΛ.ΑΣ. παραδέχεται εγγράφως τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου

Ακόμη πιο δύσκολο, και λόγω ιδεολογίας απίθανο, είναι να μετατρέψει την Ελληνική Αστυνομία, από όργανο καταστολής διαδηλώσεων που είναι σήμερα, σε έναν οργανισμό που θα προστατεύει τον πολίτη από το έγκλημα και θα αυτοκαθαρίζεται από τους μαφιόζους που ξεφυτρώνουν στο σώμα της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter