Ο Μητσοτάκης πάει στην Ελευσίνα -αποφεύγει τους πολίτες- προτιμώντας «αποστειρωμένο περιβάλλον»

Ο Μητσοτάκης πάει στην Ελευσίνα -αποφεύγει τους πολίτες- προτιμώντας «αποστειρωμένο περιβάλλον»
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας όπου εδρεύουν πυροσβεστικά αεροσκάφη της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης και της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών. Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Διαχείριση κρίσης κάνουν οι επικοινωνιολόγοι του Κυριάκου Μητσοτάκη που από τη στιγμή της πλήρους κατάρρευσης του 41% φαίνεται πως η διολίσθηση συνεχίζεται και ενδεχομένως όχι λόγω της αντιπολίτευσης αλλά λόγω της νεοφιλελεύθερης συνταγής και του αντίκτυπου στην καθημερινή ζωή του Έλληνα.

Και φαίνεται πως η κρίση είναι σαφής στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η εσπευσμένη επιστροφή του από τις διακοπές που του «επιβλήθηκε» δεν είχε σχέση με την επαφή του πρωθυπουργού με τους πολίτες αλλά με μία αγωνιώδη προσπάθεια προπαγάνδας μέσα από τα ΜΜΕ.

Ακόμα και στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας σήμερα η υπερασπιστική γραμμή του πρωθυπουργού ήταν απολογητική. Καμία σχέση με την αλαζονεία της πρώτης περιόδου και την έπαρση που είναι σύμφυτα με την έως τώρα στάση του. Λέει ένα ευχαριστώ στους χειριστές των αεροσκαφών και απολογείται γιατί δεν υπήρχαν αρκετά Canadair. Γνωστό ότι δεν υπάρχει ακόμα γραμμή παραγωγής. Μήπως να είχαν κάνει συμβάσεις νωρίτερα για συνδρομές ουσιαστικές έως ότου έρθουν τα νέα;

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως ξέρουν «ότι για τα επόμενα χρόνια ακόμα -σίγουρα για τα επόμενα τρία χρόνια- θα πρέπει να αρκεστούμε σε αυτά τα οποία έχουμε».

Αυτό είπε! Τότε γιατί δεν σχεδίασαν εναλλακτικές λύσεις;

«Πρέπει διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι. Και από όποια αστοχία μας ή από όποια φωτιά ξεφεύγει, πάντα να κοιτάμε να μαθαίνουμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης χωρίς ωστόσο να λέει πως κάηκε ένας πνεύμονας ουσιαστικός της Αθήνας, πως δεν υπήρχαν αρκετές επίγειες δυνάμεις, πως δεν υπήρχε προφανώς συντονισμός.

Σίγουρα οι χειριστές δεν φταίνε. Γιατί πριν το καλοκαίρι δεν κάλεσε όλα τα κόμματα για μια εθνική προσπάθεια και μια κοινή γραμμή, αφού δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κατάσταση;

Στο Μάτι ωστόσο ήξεραν να κάνουν κριτική, επιβράβευσαν μάλιστα τους ενδεχομένως υπεύθυνους.

«Παίρνουμε τα μαθήματά μας», είπε!

Μα η εφαρμοσμένη πολιτική δεν χρειάζεται ερασιτέχνες. Αντίθετα χρειάζεται ειδικούς… Που προφανώς ο κ. Μητσοτάκης ούτε θέλει, ούτε σκέφτεται κάτι τέτοιο αφού θεωρεί την εξουσία λάφυρο πλουτισμού των λίγων εις βάρος των πολλών.

Δυστυχώς όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους και η κυβέρνηση τεχνοκρατών αποδείχθηκε κυβέρνηση του «βλέπουμε και κάνουμε» αφού η ικανοποίηση των συμφερόντων και των μηχανισμών που την στηρίζουν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αντιμετώπιση της πραγματικότητας.

Όπως όλα δείχνουν το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει ότι μόνον ένας σκληρός πυρήνας της Νέας Δημοκρατίας – όταν δεν στηρίζει πρώην πρωθυπουργούς – είναι ακόμα πιστός στον πρωθυπουργό.

Αν υπήρχε κάποια ελπίδα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον αυτή κάηκε στη φωτιά της Αττικής που ενώ θεωρητικά μπορούσε να αντιμετωπισθεί από την πρώτη στιγμή – ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε πως την αντιλήφθηκαν στα πέντε πρώτα λεπτά – η φωτιά πήρε τεράστιες διαστάσεις κατακαίοντας τα πάντα από όπου περνούσε.

Η επιστροφή του πρωθυπουργού από τις διακοπές του συνδυάστηκε με επαφές και συναντήσεις μακριά από τον κόσμο και τους πολίτες. Η διυπουργική σύσκεψη έγινε με τον κόσμο μακριά αλλά ωστόσο όλοι είδαν την καταστροφή με τις ζωντανές συνδέσεις από το χώρο της τραγωδίας.

Και οι πολίτες έλεγαν αυτό που έβλεπαν: Ο κρατικός μηχανισμός πλην εξαιρέσεων απουσίαζε. Και ήταν λογικό πως από τη στιγμή που η φωτιά ξέφυγε ο αγώνας είχε χαθεί.

Η αποστειρωμένες εμφανίσεις του πρωθυπουργού συνεχίστηκαν και σήμερα όταν επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, όπου εδρεύουν πυροσβεστικά αεροσκάφη και η ενημέρωση ήρθε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός δεν επισκέφθηκε πυρόπληκτους, δεν πήγε στα σημεία της τραγωδίας. Αν όλα καλώς έγιναν, τότε γιατί ο πρωθυπουργός δεν περπάτησε στους δρόμους μαζί με τους πολίτες;

Και όταν λέμε πολίτες δεν εννοούμε εκείνους που κοσμούσαν κατά καιρούς τα βιντεάκια του κυβερνόντος κόμματος και ήταν γνωστοί και μέλη ή στελέχη της Ν.Δ.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πλέον και η αντεπίθεση γίνεται με τον έλεγχο της ενημέρωσης.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι δέσμιος των συμφερόντων που τον έφεραν στην εξουσία και τώρα πληρώνει το τίμημα.

Μόνον που το πιο ακριβό τίμημα το πληρώνει ο ελληνικός λαός που βλέπει ζωές να χάνονται, περιουσίες να χάνονται, το πράσινο και ο αέρας να εξαφανίζονται για να κάνουν ταμείο οι λίγοι και εκλεκτοί…

Διαβάστε επίσης:

Ξεπλένει τις ευθύνες της κυβέρνησης ο Συνολάκης: Η φωτιά ήταν… «WUI», ευτυχώς έσβησε (Video)

Έκθετη η κυβέρνηση Μητσοτάκη: Μιλούν για… «επιτυχία» ενώ η φωτιά από τον Βαρνάβα έφτασε στο Χαλάνδρι

Όταν ο Κικίλιας διαβεβαίωνε πως προτεραιότητα είναι η Αττική λόγω υψηλής επικινδυνότητας

Πολιτική… ειρωνία: Η τελευταία ανάρτηση του Κικίλια πριν τη φωτιά ήταν… για τα 4 νέα πυροσβεστικά για την προστασία της Πεντέλης

Φωτιά στην Αττική: Στον… «πλανήτη Κικίλια» όλα λειτούργησαν σωστά (Video)

Φταίει ο στρατηγός Μητσοτάκης

Κρανίου τόπος η Αττική: Συγκλονιστικές φωτογραφίες απόλυτης καταστροφής σε Χαλάνδρι και Βριλήσσια

Φωτιές: Το Μαξίμου σε πλήρη αμηχανία και σε ρόλο θεατή

«Χάσαμε μια φίλη, τη Νάντια» – Θρήνος για την 60χρονη που βρέθηκε απανθρακωμένη στο Πάτημα Χαλανδρίου (Photos-Videos)

Ολικό μπάχαλο στην πυρκαγιά της Αττικής: Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες για τη φωτιά που καίει σχεδόν μέσα στην πόλη (Photos – Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter