Ο Μητσοτάκης… λεγεωνάριος

Ενα βίντεο που έχει δημιουργηθεί με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και αφορά την επέκταση του ΝΑΤΟ έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες στα κοινωνικά δίκτυα.

Δείχνει τους ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ σε διάφορες μιλιταριστικές πόζες και τη χρονιά που η χώρα τους εντάχθηκε στη Συμμαχία. Μερικές εικόνες είναι μάλλον αστείες, ο Γάλλος πρόεδρος Μανουέλ Μακρόν ως Ναπολέοντας ή ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαλαρός με αναψυκτικό, σαν τουρίστας.

Αστείο είναι πώς πολλά ελληνικά ΜΜΕ δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς βλέπουν στο βίντεο. Ετσι περιγράφουν την εμφάνιση του Ταγίπ Ερντογάν ως «ολιγάρχη με ιδιωτικό τζετ πίσω του», ενώ πίσω του είναι ένα φανταστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Φανερό επειδή δεν φαίνεται καμπίνα πιλότου.

Περιγράφουν επίσης τον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα με «καλάσνικοφ» ενώ κρατάει ένα τουφέκι άλλου τύπου. Δεν γνωρίζουμε ποιος ξεκίνησε αυτές τις περιγραφές, αλλά όπως αντιγράφονται από το ένα σάιτ στο άλλο, απορούμε για την… όραση των συναδέλφων.

Εκεί όμως που έδωσαν ρέστα ήταν στην περιγραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως «αρχαίου Ελληνα». Επειδή δεν έχουμε σε κανένα ελληνική μουσείο ή απεικόνιση τέτοια πανοπλία, εμείς βλέπουμε ότι το ντύσιμο του Μητσοτάκη είναι ένα μείγμα Ρωμαίου αξιωματικού, από φαντεζί βεστιάριο και… Μαντ Μαξ.