Ο Μητσοτάκης έχει δει τη «φάρσα» με τον Σαμαρά, τώρα φοβάται την «τραγωδία»

Ο Μητσοτάκης έχει δει τη «φάρσα» με τον Σαμαρά, τώρα φοβάται την «τραγωδία»

Μπορεί την πολιτική ατζέντα να την απασχολεί το τελευταίο 24ωρο η άρση του καθεστώτος προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων στο σκάνδαλο Novartis, που έχει ξεσηκώσει δικαιολογημένα πολλές αντιδράσεις, όμως στο Μαξίμου επικρατεί έντονη ανησυχία για τις πολιτικές συνέπειες που θα έχει η μετωπική σύγκρουση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά, η οποία πήρε χαρακτηριστικά «ανοιχτού πολέμου» την Τετάρτη (23/10).

Ο Μητσοτάκης στην προχθεσινή του ομιλία στη Βουλή, έφτασε στο αντιθεσμικό σημείο να μην «αναγνωρίζει» τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να χτυπήσει των πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος δεν «χαριεντίζεται, ούτε συνδιαλλέγεται» με τον Νίκο Παππά. Η απάντηση από κύκλους του Αντώνη Σαμαρά που υποστήριζαν ότι η επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται για τις επικίνδυνες πολιτικές των «ήρεμων νερών», κάνοντας μάλιστα λόγο για «υποκλίσεις» στα ελληνοτουρκικά (Γεραπετρίτης σε Ερντογάν), δείχνει ότι ο «πόλεμος» μεταξύ Μητσοτάκη-Σαμαρά μόλις ξεκίνησε.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο» επανάληψης της ιστορίας

Σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το «εάν η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί» και για το εάν «απειλείται η συνοχή της κυβέρνησης από την στάση του Σαμαρά» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε (24/10) ότι «δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Έχω πει πολλές φορές και ιστορικά πλέον, μπορεί να γίνουν και πολύ πετυχημένες συγκρίσεις γιατί υπάρχουν δείγματα γραφής, ότι δεν μπορώ να θυμηθώ Κυβέρνηση και μάλιστα Κυβέρνηση δεύτερης τετραετίας, να έχει μεγαλύτερη συνοχή, από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Μπορεί ο Παύλος Μαρινάκης να είπε ότι δεν «υπάρχει ενδεχόμενο» να απειληθεί η κυβερνητική συνοχή, όμως τα πιο έμπειρα γαλάζια βρίσκονται σε αναβρασμό. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης, που είναι από τα ιστορικά στελέχη της γαλάζιας παράταξης, πρότεινε να «ηρεμήσουν τα πάθη» και να ληφθεί μία πρωτοβουλία από το «νούμερο ένα», τον Μητσοτάκη δηλαδή, ώστε να επιλυθούν με διάλογο οι διαφορές, διότι όπως είπε «δεν πιστεύω ότι είναι ουσιαστικές πολιτικές διαφορές. Πιστεύω ότι είναι οι κακές σχέσεις στη χημεία των δύο που έχουν αναμειχθεί».

«Σύγκρουση εγωισμών»;

Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι αντιπαραθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά είναι μία «σύγκρουση εγωισμών», η οποία δεν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Κάνουν λάθος, διότι η πολιτική δεν γίνεται στη πραγματική ζωή σε επίπεδο προθέσεων. Πρακτικά δηλαδή και για εγωιστικούς λόγους να γίνεται η σύγκρουση, παράγει πραγματικά πολιτικά αποτελέσματα που υπερβαίνουν τις προθέσεις των πρωταγωνιστών. Ο φόβος του πρωθυπουργού είναι μην πάθει αυτό που έλεγε ο Κάρολος, δηλαδή να μην επαναληφθεί η «ιστορία από φάρσα σε τραγωδία». Για να μη γίνει αυτό το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει να πάρει την «πρωτοβουλία των κινήσεων» στα χέρια του.

Διαβάστε επίσης:

Οργή Ζελένσκι κατά του γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες – Αρνήθηκε να συναντηθούν

Οι Ευρωπαίοι άνοιξαν την πόρτα για πώληση Eurofighter στον Ερντογάν;

«Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ξεκινήσει» προειδοποίησε ο Τζέιμι Ντίμον της JP Morgan

Σάντσεθ: «Εμείς οι Ισπανοί είμαστε παιδιά μεταναστών, δεν πρόκειται να γίνουμε γονείς της ξενοφοβίας»

«Πυρά» Ερντογάν κατά ΗΠΑ μετά την επίθεση του PKK – Τι ζητά από τον Πούτιν

Γάζα: «Παράθυρο» για έμμεσες διαπραγματεύσεις μέσω Κατάρ – «Ναι» σε ανακωχή υπό όρους από τη Χαμάς

Έκθεση βόμβα: Ο Μασκ βρίσκεται σε μυστική επαφή με τον Πούτιν από το 2022

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter