Κανονική απόδραση στην Κρήτη χωρίς ουσιαστική πρόφαση οργάνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με μία σειρά υπουργούς και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Την ώρα που στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αποκαλύψει το περιεχόμενο των ευρημάτων της ΑΔΑΕ από τις έρευνες για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, ο πρωθυπουργός δραπέτευσε στο Ηράκλειο, επιβεβαιώνοντας με τον πιο απόλυτο τρόπο την ενοχή του.
Διαβάστε σχετικά: Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις – Έντονη φημολογία για πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ
Στα εργοτάξια του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης έσπευσε να κρυφτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία επίσκεψη για να «ενημερωθεί για την πρόοδο» ενός τμήματος του νέου αυτοκινητοδρόμου η οποία είχε προγραμματιστεί εδώ και ημέρες. Ωστόσο, παρά τις χθεσινές εκκωφαντικές εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών με τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ουδείς στο Μέγαρο Μαξίμου σκέφτηκε να αναβάλλει το ταξίδι.
Διαβάστε επίσης: Ο Μητσοτάκης πάλι δραπέτευσε την ώρα της αποκάλυψης
Και πως να το πράξει άλλωστε; Αφού είναι απόφαση του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη να δραπετεύσει από την πραγματικότητα, όπως το είχε κάνει και στη Βουλή όταν έφυγε τρέχοντας για να αποφύγει τα ερωτήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη και του Κωνσταντίνου Φλώρου.
Αξίζει να σημειωθεί πως όπως ενημερώνει το Μέγαρο Μαξίμου, η επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο Ηράκλειο περιλαμβάνει την «ενημέρωση για την πρόοδο στο τμήμα Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος» ως ένα από τα πέντε επιμέρους τμήματα του νέου αυτοκινητοδρόμου που συμβασιοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως το εν λόγω ταξίδι μπορούσε να γίνει οποτεδήποτε, και η σημερινή επιλογή να βρεθεί εκεί ο πρωθυπουργός έγινε αποκλειστικά για να προσπαθήσει να αλλάξει την ατζέντα.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης έστησε έτσι μία φιέστα στην Κρήτη, μαζί με πλήθος υπουργών και βουλευτών του κόμματός του, επιχειρώντας προφανώς να μείνει έξω από το κάδρο των όσων αναμένεται να λάβουν χώρα στη Βουλή. Στο πλευρό του, μεταξύ άλλων, ο υπουργός και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Καραγιάννης, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Διαβάστε σχετικά: Ο Μητσοτάκης στην Κρήτη, ο Τσίπρας στη Βουλή για τις υποκλοπές
Ακόμα, οι βουλευτές Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Ηρακλείου, Μάξιμος Σενετάκης, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, καθώς και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και ο Γραμματέας Οργανωτικού και Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης.
«Όταν δεν έχεις να πεις τίποτα στους πολίτες για το πώς οραματίζεσαι το μέλλον, αλλά όταν δεν μπορείς ούτε να υπερασπιστείς το παρελθόν σου, διότι αυτό φέρνει στη μνήμη εξαιρετικά επώδυνες αναμνήσεις, τότε καταλήγεις να κάνεις το μόνο το οποίο ξέρεις: να διχάζεις, να πολώνεις και να επιχειρείς να κυλήσεις την πολιτική ζωή του τόπου στη λάσπη. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτή την πορεία» ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Κυρ. Μητσοτάκης, μην αφήνοντας περιθώρια για την επιχείρηση αντιπερισπασμού που συντελείται με την απόδρασή του στην Κρήτη.
«Θα επιμείνουμε μέχρι την τελευταία στιγμή να υλοποιούμε το κυβερνητικό μας έργο: θα δημιουργούμε νέες δουλειές, θα υλοποιούμε μεγάλα έργα σε όλη την Ελλάδα, όπως εξάλλου το κάνουμε ήδη, και θα μιλάμε στον ελληνικό λαό για το σχέδιό μας για ένα μέλλον, με περισσότερες και καλύτερες δουλειές και καλύτερα εισοδήματα για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός το αφήγημά του απέναντι στις καταιγιστικές αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν πλέον με τον πιο απόλυτο τρόπο τα δημοσιεύματα του Documento και τις τεράστιες ευθύνες του συστήματος Μητσοτάκη.
Έτσι, ο πρωθυπουργός επιδόθηκε σε έναν μονόλογο κατά τις δηλώσεις του στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει πως το εργοτάξιο του ΒΟΑΚ «είναι η καλύτερη απάντηση την οποία μπορεί η κυβέρνησή μας να δώσει σε αυτήν την τοξικότητα την οποία επιχειρεί για ακόμα μία φορά να καλλιεργήσει η αξιωματική αντιπολίτευση».
Δεδομένου πως «τοξικότητα» έχει βαφτίσει το Μέγαρο Μαξίμου τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις, είναι να αναρωτιέται κανείς: Τι είδους απάντηση είναι ένα εργοτάξιο στις αποκαλύψεις; Σκοπεύει να τις θάψει;