Ο Μεταξάς… σε έκδοση 2021

Ο Μεταξάς… σε έκδοση 2021

Μαύρη τρύπα στην ελευθεροτυπία και στην ελεύθερη εκφορά γνώμης από τους πολίτες άνοιξε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με την παρέμβασή του να βάλει τέλος στα fake news που διαδίδονται μέσω του διαδικτύου.

Θέλοντας η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αλλάξει τον προηγούμενο νόμο με τον οποίο μπορεί κάποιος να κατηγορηθεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων αν προκαλέσει σε κάποιον ή κάποιους κάτι κακό, πηγαίνει σε πολύ επικίνδυνους δρόμους νομοθετώντας αν τα αναγραφόμενα είναι ικανά να προκαλέσουν κάτι κακό.

Μάλιστα όταν αναφέρονται στην ασφάλεια και το κράτος τότε οι σκέψεις μας γυρνάνε πίσω στις μαύρες εποχές της δικτατορίας Μεταξά όταν πρωτοθεσπίστηκε ο αντίστοιχος νόμος ο οποίος δεν έχει καταργηθεί από καμία κυβέρνηση απλά δέχεται αναθεωρήσεις.

Και εδώ βέβαια δημιουργείται το μεγάλο θέμα. Ποιος θα κρίνει αν τα αναγραφόμενα είναι δυνατόν να προκαλέσουν κάτι κακό για το κράτος ή την ασφάλεια του κράτους;

Μπορεί η κυβέρνηση και ο κύριος Θεοδωρικάκος να κρύβονται κάτω από την αντιμετώπιση των διαφόρων sites ή αναφορών στα social media που προπαγανδίζουν την αντίθεσή τους στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, αλλά ποιος μας κατοχυρώνει ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες περιπτώσεις οι οποίες θα ενοχλούν την κυβέρνηση και τους φίλους της;

Όπως για παράδειγμα το σκάνδαλο της χειραγώγησης της μετοχής της ΔΕΗ και την εν συνεχεία ιδιωτικοποίησής της με το κόλπο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Ή για το σκάνδαλο της Τράπεζας Πειραιώς ή για τις αποκαλύψεις σχετικά με το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση ουσιαστικά νομοθετεί καραμπινάτη λογοκρισία στο δικαίωμα της γνώμης των πολιτών και στο δικαίωμα της πληροφόρησης. Τελευταία φορά που επιβλήθηκε λογοκρισία στην Ελλάδα ήταν από τη χούντα των συνταγματαρχών το 1967.

Αλλά φαίνεται ότι η ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη παίρνει παραδείγματα από ότι πιο αντιδραστικό και ανελεύθερο πέρασε από τη χώρα μεταπολεμικά.

documentonews.gr

Documento Newsletter