Ο Μέσι της πολιτικής

Ο Μέσι της πολιτικής

Ένα μόνο πράγμα είχε να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ελαφρύνει τη θέση του – ειδικά μετά τις αποκαλύψεις του Documento – για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Να βγει μπροστά και να απαντήσει, όμως αντί γι’ αυτό επέλεξε να χώσει το κεφάλι μέσα στο χώμα. Το μόνο που έκανε ήταν να δώσει μια μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη. Και επειδή επικοινωνιακά είναι ανίκανος, το μόνο που κατάφερε ήταν να αποκαλύψει σε πανελλήνια μετάδοση τον φόβο του.

*** Ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην πάει στη Βουλή, στη συζήτηση της Εξεταστικής Επιτροπής, δεν πήγε την προπερασμένη Παρασκευή ν’ απαντήσει στη σχετική επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, δεν ζήτησε να μιλήσει στην Επιτροπή Pega που διερευνά την υπόθεση, δεν πήγε ούτε σήμερα στη Βουλή ν’ απαντήσει στη νέα επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν ήταν αθώος, αν δεν είχε καμία σχέση με όσα του προσάπτονται, θα κρυβόταν;

*** Δεν τον πιστεύει κανείς πλέον. Ούτε οι δικοί του. Απέκλεισε κατηγορηματικά κανείς από τη λίστα του Documento το ενδεχόμενο να ήταν υπό παρακολούθηση το κινητό του τηλέφωνο. Μόνο ο Άδωνις, ο οποίος λίγο αργότερα απειλούσε με μηνύσεις τον Κώστα Βαξεβάνη σε περίπτωση που έχει δικά του μηνύματα. Ο ίδιος Άδωνις που λίγο καιρό πριν έλεγε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν το κινητό του τηλέφωνο παρακολουθείται. Η, δε, αντίδραση του Δένδια, για όσους δεν βλέπουν μακριά, είναι περισσότερο απειλή προς τον Κυριάκο, παρά κάτι άλλο.

*** Λάθος. Υπάρχουν κάποιοι που δεν βλέπουν πιθανή εμπλοκή του πρωθυπουργού στο σκάνδαλο των υποκλοπών, μάλλον δεν άκουσαν για τους Πάτσηδες και πιθανότατα δεν παρατηρούν κανένα ζήτημα ακρίβειας. Πάνε στο σούπερ μάρκετ, το σηκώνουν όλο και μετά λένε στο καφενείο, πόσο φτηνά είναι τα προϊόντα. Λίγοι, αλλά υπάρχουν.
Να, ας πούμε, ο φίλος από την Πιερία, ο οποίος τον χαρακτήρισε ως «Μέσι της πολιτικής».
«Μωυσή» ακούσαμε, «τσιτάχ» ακούσαμε, «Φελπς», «Σιμουλτανέ» ακούσαμε, «Τσόρτσιλ» ακούσαμε, «Ηρακλή» ακούσαμε, τώρα ακούσαμε και «Μέσι».
Όταν όλοι βλέπουν τον Κοστάτζο, κάποιοι βλέπουν τον Μέσι, αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζαμε το προφίλ του εν λόγω κυρίου, έτσι ώστε να μπορούσαμε να εξηγήσουμε και τα όσα είπε.

*** «Στην Ελλάδα γίνονται εγκλήματα και ορισμένα απ’ αυτά είναι ανεξιχνίαστα». Αυτό απάντησε ο Μάκης Βορίδης για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει καμία βούληση να μπει ένα διαφανές τέλος στην υπόθεση. Θα μου πεις, δεν το ήξερες; Το ήξερες, απλά πλέον το λένε κιόλας.

*** Είπε επίσης ότι «η παράνομη πράξη δεν είναι η κατοχή του (σ.σ παράνομου λογισμικού), είναι η υποκλοπή. Ακόμη και αν αποδειχθεί ότι είναι μόνο γι’ αυτό. Κατοχή μόνο, μπορεί να είναι προπαρασκευαστική πράξη, δηλαδή “το πήρα αλλά δεν το χρησιμοποίησα”. Ακόμη δεν έχω κάνει παράνομη πράξη».
Λέτε να γνωρίζει κάποιον να έχει τέτοιο λογισμικό ο Μάκης; Λέω, δεν ξέρω…

*** Πανηγύριζε ο Κυριάκος στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τις 200 κινηματογραφικές παραγωγές που γυρίστηκαν πέρυσι στην Ελλάδα και έδωσε συγχαρητήρια για την απόκτηση των παγκόσμιων δικαιωμάτων του Maestro του Παπακαλιάτη από το Netflix. Όχι, δεν έχει καμία σημασία ότι για όλο αυτό υπεύθυνος είναι ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος

*** Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, ο βραβευμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρες και οι δυο γιοί του, Φίλιππος Και Ιασονας οι οποίοι είχαν ξυλοκοπηθεί άγρια από αστυνομικούς μέσα στο σπίτι τους στο Κουκάκι τον Δεκέμβριο του 2019 κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης διπλανού κτιρίου και κατηγορούνταν για σειρά πλημμελημάτων.
Να υπενθυμίσουμε μόνο την επίθεση που συντόνισαν στελέχη της κυβέρνησης και ενορχήστρωσαν τα Πετσωμένα ΜΜΕ.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον Ant1 είχε σπεύσει να καθαγιάσει το ξύλο που έριξε η αστυνομία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος από εμάς έχει ταξιδέψει έστω και ελάχιστα στις χώρες τη δύσεως, όταν γυρνάει και ακούει στην Ελλάδα τις κατηγορείς περί αστυνομικής βίας τον πιάνουν τα γέλια. Η ελληνική αστυνομία είναι μακράν η πιο ήπια και απαλή αστυνομία της Δύσης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter