Ο… μεσαίος χώρος του Χουλιαράκη

Ο… μεσαίος χώρος του Χουλιαράκη

«Την Τράπεζα της Ελλάδος και φυσικά τον Γιάννη Στουρνάρα επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ­– ΠΣ συνόδευε ο Γιώργος Χουλιαράκης. Το ερώτημα είναι σε ποια πλευρά του τραπεζιού κάθισε. Κάθισε από την πλευρά του Τσίπρα, του οποίου υπήρξε στέλεχος, ή από την πλευρά του Στουρνάρα, του οποίου είναι σύμβουλος σήμερα; Φυσικά δεν εννοώ μόνο τη χωροταξία».

Αυτά έγραφε η Λάικα στη στήλη «Μπάμπουσκα» στο Documento της περασμένης Κυριακής και η φωτογραφία της Τατιάνας Μπόλαρη ήρθε να επιβεβαιώσει τη χωροθέτηση της στάσης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τοποθετήθηκε ακριβώς στο κέντρο του μεγάλου τραπεζιού, στο οποίο παρατάχθηκαν αντικριστά η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος. Ανάμεσα στους δύο. Σαν να παρατηρεί τον «πόλεμο» της πολύωρης συνάντησης. Σαν κυανόκρανος «ειρηνοποιός». Μένει να δούμε ποια πλευρά έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του.

Πάντως είναι γεγονός ότι ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας έχει βρει τρόπο συνομιλίας με στελέχη που βρέθηκαν στην Αριστερά. Είχε συνυπογράψει με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο το άρθρο «Η έννοια της συναίνεσης στην οικονομική θεωρία και πολιτική. Ορισμένες προτάσεις για την ελληνική οικονομία» στο θεωρητικό περιοδικό «διαλεκτική» (τχ. 7, χειμώνας 1992-93). Αμφότεροι είχαν ακαδημαϊκές ιδιότητες, αλλά πλέον έχουν πολιτικές ταυτότητες. Τώρα έχει απλώσει τις φτερούγες του πάνω από τον Γ. Χουλιαράκη, καθώς πριν από έναν χρόνο εγκρίθηκε από το γενικό συμβούλιο της ΤτΕ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός να αναλάβει καθήκοντα οικονομικού συμβούλου στην κεντρική τράπεζα, παράλληλα με τα ακαδημαϊκά του στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter