Ο Μεγάλος Αδερφός, θα σου μετράει και τις μπουκιές. Ετοιμαστείτε!

Ο Μεγάλος Αδερφός, θα σου μετράει και τις μπουκιές. Ετοιμαστείτε!

Σαββατάκι φίλε, λαϊκή της Καλλίδρομου de rigeur που λένε και στην πατρίδα του δόλιου του Μακρόν.

Έχω κατέβει με την κουμπάρα τη Γωγώ, ψώνισα ντοματάκια βελανίδια τσουπωτά, μανταρίνια πρώτης κατηγορίας από την κυρία Τασία, κάτι ζώχια πιο κατσαρά κι απ’ την αφάνα του Νταβίντ Λουίζ, ολοκληρώθηκε η αποστολή, αράζουμε στην Ήββη επί της πλατείας, καφεδάκι σπέσιαλ.

Έρχεται κι ο κουμπάρος μου ο Δημητράκης.

Κάθεται, παραγγέλνει καφέ, γλυκοκοιτάει το τοστάκι της Γωγώς, του δίνει εκείνη το μισό.

Χειρονομία που μπορεί να μοιάζει πολύ κάζουαλ στα περισσότερα ζευγάρια, αλλά στην περίπτωση του κουμπάρου και της κουμπάρας αποτελεί μέγιστη γενναιοδωρία.

Γιατί έχει περάσει έμφραγμα ο Δημητράκης, γιατί έχει σενιάρει τα στεντ του, γιατί παίρνει τα χαπάκια του, γιατί του κάνει η Γωγώ μαρκάρισμα στη διατροφή πιο στενό κι από εκείνο του Μουκουντί στον Ιωαννίδη. Και πιο αποτελεσματικό σαφώς, μιας και είναι γνωστό σε όλους ότι ο Φωτάρας τον ρεζίλεψε τον σέντερ μπακ της ΑΕΚ!

Τέλος πάντων, τσίμπησε το μισό τοστάκι ο Δημητράκης, πήρε θάρρος, άπλωσε χέρι, γράπωσε και ολίγα από τα συνοδευτικά τσιπς, σε φάση, μια του κλέφτη δυο του κλέφτη.

Γέλασε η Γωγώ, ήταν σε καλό μουντ, τον μπάνισα εγώ, ξύπνησε μέσα μου το γκρέμλιν, τον ρώτησα:

“Τα έξυπνα γυαλιά Ray-Ban Meta τα ξέρεις;”

“Tί είναι πάλι ετούτα;”, απόρησε ο κουμπάρος, που μπορεί να σου διηγηθεί και την τελευταία λεπτομέρεια για τις δραστηριότητες και τις ιδέες του Γκράμσι (και τον συναρπαστικό ερωτικό βίο του, επίσης!), αλλά από τεχνολογία έχει μείνει στο View Master και πολλά λέω.

Οπότε, άρχισα εγώ να του εξηγώ ότι μιλάμε για ένα ζεύγος γυαλιά με ενσωματωμένη αόρατη μικροκάμερα που βιντεοσκοπεί τα πάντα εμπρός της, συν ψηφιακό “βοηθό” που τον ρωτάς και σου απαντάει σε ρίαλ τάιμ, συν απευθείας μετάδοση όσων φιλμάρεις όπου γουστάρεις. Αποτελούν προϊόν συνεργασίας της Meta, μαμάς του Φέηζμπο και του Ισταγκρα, με την EssilorLuxottica, κυκλοφόρησαν στην τωρινή τους μορφή τον Οκτώβριο του 2023 και μετά από μια σχετικώς αμήχανη αντίδραση εκ μέρους των καταναλωτών έχουν αρχίσει και ξεπουλάνε ανά την υφήλιο. Βάζοντας φωτιά στα ντιεμάδικα και στα τσατ ρουμς, για τα θέματα προσωπικών δεδομένων που προκύπτουν, για το πώς μπορεί να προστατευθεί ο ιδιωτικός βίος, για την ανεπάρκεια της νομοθεσίας μπροστά στον καταιγισμό των τεχνολογικών εξελίξεων, όρεξη να ‘χετε για κουβέντα, δεν τελειώνει ποτέ. Και μην αγχώνεστε καθόλου παρακαλώ, θα τα φτιάξ’ όλα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν!

Είχαμε, όμως, μείνει στον Δημητράκη και στην απόπειρά του να μπουκώσει τα εξόχως γευστικά αλλά όχι και τόσο υγιεινά πατατάκια.

Αφού, λοιπόν, του εξήγησα το στόρι με τα “έξυπνα γυαλιά”, πέρασα στο παρασύνθημα:

“Σκέψου”, του είπα, “να μην ήσουνα ασφαλισμένος στο καταπληκτικό ταμείο των δημοσιογράφων που σου κάλυψε όλα τα έξοδα της επέμβασης και της νοσηλείας. Σκέψου να είχες ιδιωτική ασφάλιση μόνο και να απαιτούσε η ασφαλιστική από εσένα βίο λιτό και ενεργητικό για μη σου τινάξει το συμβόλαιο στα ύψη. Τόσο θα τρως, τόσο θα περπατάς, τόσο θα κοιμάσαι, για παράδειγμα. Και για να ελέγχουν ότι ακολουθείς τις εντολές τους, όταν στρώνεσαι στο τραπέζι το οικιακό ή στο ρεστωράν ή στο καφέ, θα πρέπει να φοράς γυαλιά με κάμερες για να ελέγχει η τεχνητή νοημοσύνη ότι δεν σαβουρώνει την κάθε αηδία αλλά επιμένεις στο μπρόκολο και στο βραστό κοτόπουλο. Λες ναι και όλα καλά, λες όχι και τριπλασιάζονται τα ασφάλιστρα. Για να μη σου πω σε πετάνε έξω με τη μία…”

Ο Δημητράκης γούρλωσε τα μάτια, η Γωγώ κάγχασε, τα κόκαλα του Όργουελ έτριξαν.

Σενάριο είναι, αλλά σενάριο ήταν κάποτε πολλά απ’ αυτά που σήμερα έχουν ενταχθεί στον καθημερινό μας βίο.

Με το καλό και με το στανιό…

Υ.Γ. 1: Για το ρόλο των ασφαλιστικών εταιρειών ως Μπιγκ Μπράδερ έχω ξαναγράψει εδώ στο Newpost προ μηνών σε δύο κείμενα υπό τους τίτλους “Ο Μεγάλος Αδερφός είναι εδώ (όχι, δεν λέω για την Άννα Μισέλ…)” και “Ο Μεγάλος Αδερφός θα τα κάνει όλα πιο φτηνά (μ’ αυτό το πλευρό να κοιμάσαι…)”. Για να μη λέτε ύστερα ότι δεν σας προειδοποίησα.

Υ.Γ. 2: Όλες οι εξόχως προσοδοφόρες δραστηριότητες στην Ελλάδα, έχουν μια ρυθμιστική αρχή. Για αναρωτηθείτε λίγο ποιος ελέγχει τις ασφαλιστικές εταιρείες;

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Το γαρ πολύ του εκσυγχρονισμού γεννά αντιδράσεις – Διαξιφισμοί μετά την υπόκλιση στις επιλογές Σημίτη

Καιρός: Πού χιόνισε, πού υπάρχουν προβλήματα – Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Αναλυτής προειδοποιεί: Πλησιάζει το τέλος του δυτικού κόσμου – Τα σημάδια που δείχνουν επικείμενη κατάρρευση

 

Documento Newsletter