Έκθεση βόμβα: Ο Μασκ βρίσκεται σε μυστική επαφή με τον Πούτιν από το 2022 – Διαψεύδει η Μόσχα

Έκθεση βόμβα: Ο Μασκ βρίσκεται σε μυστική επαφή με τον Πούτιν από το 2022 – Διαψεύδει η Μόσχα

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ βρίσκεται σε τακτική επαφή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν από τα τέλη του 2022, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal.

Σύμφωνα με πηγές πληροφοριών της εφημερίδας, ο Μασκ και ο Πούτιν συνέχισαν να έχουν συνομιλίες και φέτος, ακόμη και όταν ο Μασκ άρχισε να εντείνει την κριτική του για τη στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία και συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου και πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πούτιν ζήτησε κάποτε από τον επιχειρηματία να αποφύγει την ενεργοποίηση της δορυφορικής υπηρεσίας διαδικτύου Starlink μέσω της Ταϊβάν ως χάρη στον Κινέζο πρόεδρο, είπαν δύο άτομα που ενημερώθηκαν σχετικά με το αίτημα.

Η αποκάλυψη έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, αλλά η επιρροή του επιχειρηματία εκτείνεται πολύ πέρα ​​από την πολιτική, μέσω της πλατφόρμας του κοινωνικού δικτύου X και της εταιρείας τεχνολογίας του SpaceX, μέσω της οποίας έχει κρατικές συμβάσεις και υψηλού επιπέδου άδειες ασφαλείας σε απόρρητες Πληροφορίες των Η.Π.Α.

Η δορυφορική διαδικτυακή υπηρεσία του Starlink φέρνει στην επιφάνεια μια βασική πτυχή της επιρροής του Μασκ: Ο δισεκατομμυριούχος έδωσε στην Ουκρανία δωρεάν πρόσβαση στο σύστημά του, αφού ο Πούτιν ξεκίνησε την πλήρη εισβολή του στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Η κίνηση χαιρετίστηκε ως σημαντικό εργαλείο για την ικανότητα της Ουκρανίας να αντεπιτεθεί κατά των ρωσικών δυνάμεων, αλλά οι σχέσεις μεταξύ του Μασκ και των ουκρανικών αρχών ψυχράνθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου και ο Μασκ σταμάτησε να χρηματοδοτεί τους τερματικούς σταθμούς για την Ουκρανία και περιόρισε ακόμη και τη χρήση του Starlink από τον στρατό της για τον έλεγχο των drones.

Τον Οκτώβριο του 2022, ο Μασκ άρχισε επίσης να αναρτά στο Twitter μια σειρά από σημεία συζήτησης στο Κρεμλίνο για τον πόλεμο, τα οποία παρουσίασε ως σχέδιο για την ειρήνη, αλλά προκάλεσε σημαντικές αντιδράσεις από κορυφαίους αξιωματούχους στο Κίεβο, ακόμη και από τον ίδιο τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στις αρχές του 2024, αναφορές ουκρανικών στρατιωτικών πληροφοριών επεσήμαναν ότι η δορυφορική υπηρεσία του Μασκ χρησιμοποιήθηκε από τον ρωσικό στρατό στο ουκρανικό μέτωπο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, η μόνη επικοινωνία του Κρεμλίνου με τον Μασκ ήταν ένα τηλεφώνημα στο οποίο εκείνος και ο Πούτιν συζήτησαν «το διάστημα, καθώς και τις τρέχουσες και μελλοντικές τεχνολογίες».

Η γνώση των επαφών του Μασκ στο Κρεμλίνο φαίνεται να είναι ένα στενά κρυμμένο μυστικό στην αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, και αρκετοί αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είπαν ότι δεν τις γνώριζαν.

Ο Μασκ δεν έχει απαντήσει ακόμη στις αναφορές και δεν απάντησε στα αιτήματα της Wall Street Journal για σχολιασμό.

Διαψεύδει η Μόσχα

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ δεν είχαν παρά μόνο μία τηλεφωνική συνομιλία, η οποία έγινε πριν από το 2022 και είχε ως θέμα «τεχνολογίες», υποστήριξε σήμερα το Κρεμλίνο, απαντώντας στο δημοσίευμα της Wall Street Journal.

«Όχι, όλα αυτά δεν είναι αλήθεια, πρόκειται για μια ψευδή πληροφορία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ. Στη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ίλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και επικεφαλής των εταιρειών Tesla και SpaceX, είχαν μιλήσει για «τεχνολογίες για το μέλλον», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, διαβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για τη «μοναδική επαφή» μεταξύ των δύο ανδρών.

Διαβάστε επίσης:

«Γεννιέται» το νέο νόμισμα των BRICS; – Η φωτογραφία του Πούτιν και τα σενάρια

Γάζα: «Παράθυρο» για έμμεσες διαπραγματεύσεις μέσω Κατάρ – «Ναι» σε ανακωχή υπό όρους από τη Χαμάς

Λίβανος: Νεκροί τρεις δημοσιογράφοι από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Σφυροκόπημα στα προάστια της Βηρυτού (Video)

Σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία: «Ιερές» business, απάτες και εκβιασμοί – Οι σκιές και το ποινικό παρελθόν του επιχειρηματία

Σκάνδαλο Novartis και άρση προστασίας μαρτύρων: Μην τολμήσει κανείς να (ξανα) καταγγείλει διαφθορά

Ένα Predator τους χωρίζει, μια χειραψία τους ενώνει!

ΗΣΑΠ: Μόλις έξι συντηρητές για το απαρχαιωμένο δίκτυο – Η φωτιά στον συρμό στη Νερατζιώτισσα ανέδειξε την τραγική υποστελέχωση της Γραμμής 1

Η εισαγγελία δεν είδε παράβαση καθήκοντος από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου – Ο «εκλεκτός» του Μητσοτάκη έπεσε… στα μαλακά

Καιρός: Πώς θα κυλήσει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου – Πού θα φτάσει ο υδράργυρος

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter