Ο Μαρινάκης χαϊδεύει ακροδεξιά ακροατήρια για τους θανάτους μεταναστών στο ΑΤ Ομόνοιας και Αγίου Παντελεήμονα

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τα ακροδεξιά ακροατήρια προσπάθησε να «χαϊδέψει» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχετικά με τον θάνατο του 37χρονου μετανάστη πακιστανικής καταγωγής Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα που αποκάλυψε το Ντοκουμέντο, αλλά και του θανάτου ενός 29χρονου μετανάστη από το Μπαγκλαντές στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.

Συγκεκριμένα, εάν και ο Παύλος Μαρινάκης είπε σε ερώτηση του Documentonews ότι είναι «τραγική η είδηση απώλειας δύο ανθρώπων και κάτι που προκαλεί θλίψη και οδύνη», μετά από λίγο μίλησε για «προσπάθεια πολιτικοποίησης της συγκεκριμένης υπόθεσης». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η «αστυνομία για την πρώτη περίπτωση έχει βγάλει την απάντησή της, έχει δώσει εξηγήσεις για το συμβάν, για το περιστατικό και όλη τη διαδικασία σύλληψης, μεταγωγών. Αναφέρομαι σε αυτές τις ανακοινώσεις», προσθέτοντας για το τραγικό συμβάν ότι «νομίζω ότι είναι άλλο ένα υποκεφάλαιο απόπειρας εργαλειοποίησης από τα γνωστά κόμματα της προόδου, αυτού του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και της ψεύτικης ευαισθησίας του θανάτου ενός ανθρώπου. Η τυμβωρυχία είναι στο αίμα τους».

Παράλληλα, για την υπόθεση του θανάτου στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα είπε ότι «ανακοίνωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι θα ερευνηθεί και από ανεξάρτητη αρχή η σχετική υπόθεση για να μην υπάρχει καμία σκιά», ενώ για τη δεύτερη υπόθεση (ΑΤ Ομόνοιας), σημείωσε ότι «ήδη έχει εκδοθεί ανακοίνωση από την αστυνομία. Προφανώς στη συνέχεια θα δοθούν και λεπτομέρειες και εξηγήσεις για το συνέβη στην πραγματικότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πέρα από την αναφορά στις ανακοινώσεις της αστυνομίας θα έπρεπε να απαντήσει και πολιτικά, καθώς είναι αδιανόητο εν έτει 2024 σε μία σύγχρονη δημοκρατική χώρα άνθρωποι να πεθαίνουν σε αστυνομικά τμήματα. Σε δομές δηλαδή, που θεωρητικά έχουν σαν στόχο της διασφάλιση της ασφάλειας και την προάσπιση του ύψιστου αγαθού της ζωής.

Στο βίντεο από το 23:55 μέχρι το 24:33

YouTube video player

Διαβάστε επίσης:

Παππάς στη Βουλή: «Αρχιερέας της συγκάλυψης των Τεμπών ο Μητσοτάκης» – Αποχώρησε ο πρωθυπουργός

Νικόλας Φαραντούρης: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Μητσοτάκης στη Βουλή: «Το 2025 θα έχουμε κτηματολόγιο»