Ο Μαρινάκης βαφτίζει «εκσυγχρονισμό» την φίμωση της ενημέρωσης στα δικαστήρια

Ο Μαρινάκης βαφτίζει «εκσυγχρονισμό» την φίμωση της ενημέρωσης στα δικαστήρια

Σε προκλητική ανάρτηση προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το «μαύρο» που ρίχνει η κυβέρνηση στην μετάδοση μέσω διαδικτύου των διαλόγων κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας σημαντικών δικών.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη ρύθμιση «εκσυγχρονιστική», επιχειρώντας να απαντήσει στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕ.ΑΡ).

Χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά κατήγγειλαν την Κυβέρνηση ότι δήθεν ρίχνει μαύρο στην ενημέρωση για σοβαρές δίκες, «φιμώνει» τους δημοσιογράφους και λοιπά βαρύγδουπα. Αναφέρονται στην τροποποίηση του άρθρου 8 του νόμου 3090/2002 περί της τηλεοπτικής ή ραδιοφωνικής μετάδοσης της δίκης. Ο νόμος αυτός προέβλεπε ότι απαγορεύεται η «ολική ή μερική μετάδοση από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, καθώς και η κινηματογράφηση και μαγνητοσκόπηση της δίκης ενώπιον ποινικού, πολιτικού ή διοικητικού δικαστηρίου, εκτός αν το ίδιο το δικαστήριο παράσχει τη σχετική άδεια». Αυτό που δεν προέβλεπε είναι η ραγδαία ανάπτυξη των νέων τεχνολογικών μέσων και του Ίντερνετ. Έτσι η Κυβέρνηση, πρόσθεσε στην διάταξη αυτή – με την ίδια ακριβώς διατύπωση – και την μετάδοση μέσω Διαδικτύου. Καμία απαγόρευση λοιπόν, απλώς εκσυγχρονισμός στα δεδομένα του σήμερα».

Σημειώνεται, ότι με την εν λόγω απόφαση «μπλοκάρονται» παρατηρητήρια όπως αυτό που μετέδιδε και μεταδίδει τη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς επίσης και την εκδίκαση της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου.

Διαβάστε επίσης:

Golden Dawn Watch: Απόπειρα απαγόρευσης κάθε προσπάθειας ενημέρωσης του κοινού για μείζονος σημασίας δίκες

ΣΥΡΙΖΑ: Αυταρχική η νομοθεσία για τη μη μετάδοση των δικών – Να αντιδράσουν δημοσιογράφοι και δικηγόροι

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φιμώνει ενημέρωση και δημοσιογράφους στα δικαστήρια – «Μαύρο» και στα παρατηρητήρια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter