Ο Μαρινάκης κρύβει τις ευθύνες Μαξίμου πίσω από τα «ανυπέρβλητα προβλήματα» του Κικίλια (Video)

Την οδό της ατομικής ευθύνης προωθεί με προκλητικό τρόπο η κυβέρνηση τις τελευταίες ώρες, σχετικά με τις μεγάλες καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές στη Βορειανατολική Αττική, καθώς κεντρικά της στελέχη βγαίνουν και κατηγορούν τους πολίτες για τις μεγάλες ζημιές. Την σκυτάλη από τον Άδωνη Γεωργιάδη πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος σε συνέντευξή του στο Σκάι είπε ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση τα έκανε όλα σωστά, ενώ οι πολίτες όχι.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι είναι σχεδόν 4.000 οι ενάρξεις πυρκαγιών στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και στη συντριπτική τους πλειονότητα αντιμετωπίστηκαν άμεσα, συμπληρώνοντας ότι «στη μία πυρκαγιά που επεκτάθηκε στην Αττική και προκάλεσε μεγάλες ζημιές, αυτό που λένε κάποιοι ότι το κράτος δεν υπήρχε, δεν ισχύει. Τα εναέρια μέσα ενήργησαν μέσα σε 5 λεπτά, αλλά η πυρκαγιά δεν αναχαιτίστηκε, ξέφυγε». Με λίγα λόγια ο κ. Μαρινάκης υιοθετεί τα λόγια του Βασίλη Κικίλια, που μιλούσε την ώρα της καταστροφής περί «ανυπέρβλητων προβλημάτων».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «8 στα 10 σπίτια που έχουν σήμανση κίτρινη ή κόκκινη είχαν ακαθάριστα οικόπεδα». Η «γραμμή» της στοχοποίησης των πολιτών είναι η παραδοχή ότι η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Οι φλόγες μπήκαν μέσα σε αστικό ιστό, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα έκανε όλα καλά.

 

Δείτε επίσης:

Για τον Άδωνη φταίνε οι πολίτες που κάηκαν τα σπίτια τους – Σε βέρτιγκο η κυβέρνηση

Διπλό σκάνδαλο για παράνομο Κέντρο Μελέτης του Γιάννη Καλλιάνου καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ

Ο «αόρατος» αρχισυντάκτης ξαναχτύπησε στις πυρκαγιές

Μετά τον Οικονόμου και η Ράπτη: Χόρευε σε σκάφος στην Αστυπάλαια ενώ η Αττική πάλευε με τα καμένα… (Video)

«Τους έχουμε στριμώξει για τα καλά»: Ανάρτηση – κόλαφος της Μαρίας Καρυστιανού

Αποκαλύψεις για το λούνα παρκ στη Χαλκιδική: Δεν το δέχτηκαν στη Κοζάνη – Το αλαλούμ των ευθυνών

Αρνείται η Λινού ότι ανεξάρτητη εταιρία ερευνά το ινστιτούτο της – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Όταν ο Μητσοτάκης «έκλαιγε» πάνω από τα καμένα της Πεντέλης το… 2007 (Video)