Ο Μαρινάκης γιόρτασε τη «νίκη της ΔΑΠ» στις εκλογές που κέρδισε η Πανσπουδαστική

Ο Μαρινάκης γιόρτασε τη «νίκη της ΔΑΠ» στις εκλογές που κέρδισε η Πανσπουδαστική

Τον απόλυτο σουρεαλισμό συνεχίζει να ζει η Νέα Δημοκρατία και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τις φοιτητικές εκλογές, αφού πέντε ημέρες μετά την ολοκλήρωσή τους και την συμφωνία όλων των φοιτητικών παρατάξεων πλην αυτής της Νέας Δημοκρατίας για την επικράτηση της Πανσπουδαστικής, ο γραμματέας με τον γενικό διευθυντή του κόμματος επιμένουν μαζί με τη γαλάζια φοιτητική παράταξη να κάνουν λόγο για «νίκη ιδεών και προόδου μέσα στα Πανεπιστήμια κόντρα στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης».

Ακόμα και τον φιλοκυβερνητικό Τύπο καταφέρνουν να φέρουν σε αμηχανία στη Νέα Δημοκρατία για τις φοιτητικές εκλογές, που στην πλειοψηφία του αρκέστηκε σε δημοσιεύματα του τύπου «Αλαλούμ και χάος με την πρωτιά και τα αποτελέσματα», πασχίζοντας να παρακολουθήσει την άρνηση της πραγματικότητας από την κυβέρνηση.

Πέντε ημέρες μετά την ολοκλήρωση των φοιτητικών εκλογών, όλες οι φοιτητικές παρατάξεις πλην της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, της Νέας Δημοκρατίας, ομονοούν πως τελικός νικητής στην επικράτεια ήταν η Πανσπουδαστική με ένα ποσοστό στο 33%, με δεύτερη τη ΔΑΠ στο 27%. Αντίστοιχη εικόνα έδωσαν και τα ΕΑΑΚ. Η μόνη φοιτητική παράταξη που παρουσιάζει παντελώς διαφορετική εικόνα είναι αυτή της Νέας Δημοκρατίας, που καταγράφει νίκη της ΔΑΠ με 45,8% και δεύτερη την ΠΚΣ με 25,5%.

Σημειώνεται πως πρώτη στην άρνηση της πραγματικότητας επιδόθηκε και η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει την περασμένη εβδομάδα και παρά τα παραπάνω αποτελέσματα πως «με βάση τα στοιχεία που έχουμε εμείς και με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από τις εφορευτικές επιτροπές, η κατάσταση δεν είναι καθόλου έτσι. Η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας παραμένει πρώτη».

Μάλιστα, επιχειρώντας να χτίσει το αφήγημα της πρώτης ήττας της φοιτητικής παράταξης του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από πολλά χρόνια, ο Γιάννης Οικονόμου πρόσθεσε πως «ο τρόπος με τον οποίο επιχειρούν ορισμένοι να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, δεν νομίζω ότι βοηθάει στο να τονώσουμε την αξιοπιστία ενός θεσμού, ο οποίος η αλήθεια είναι ότι έχει πληγεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας του γεγονότος ότι τα τελευταία χρόνια λόγω του Covid δεν έχουν γίνει εκλογές, αλλά και εξαιτίας του ότι συνολικά οι φοιτητικές παρατάξεις δεν έχουν καταφέρει, εδώ και πολλές δεκαετίες, να οδηγηθούν στη συγκρότηση ενός ενιαίου οργάνου εκπροσώπησης».

Αρνούμενοι λοιπόν την πραγματικότητα, οι δύο εκλεκτοί του Μεγάρου Μαξίμου, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλος Μαρινάκης, βρέθηκαν στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ «με αφορμή την 34η νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές».

«Το κλίμα ήταν εορταστικό και όλοι ανέφεραν ότι πρόκειται για νίκη ιδεών και προόδου μέσα στα Πανεπιστήμια κόντρα στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης» αναφέρεται ακόμα στη σχετική πανηγυρική ανακοίνωση, που μας ενημερώνει μάλιστα πως «η αίθουσα ήταν γεμάτη φοιτητές με το συναίσθημα της ευχαρίστησης για τα αποτελέσματα αλλά και της συγκίνησης να κυριαρχεί έπειτα από μια αρκετά δύσκολη και απαιτητική χρονιά».

Δεν ξέρουμε πόσο συγκινητικό είναι για τη Νέα Δημοκρατία να χάνει την πρωτιά μετά από πολλά χρόνια παντοδυναμίας στα πανεπιστήμια, οι φωτογραφίες πάντως που έδωσαν οι γαλάζιοι στη δημοσιότητα μιλάνε από μόνες τους…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter