Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ έχει δαπανήσει πάνω από 200 εκατ. δολάρια για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Ο μεγιστάνας των αμερικανικών Media έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να ενισχύσει την προεκλογική του καμπάνια και να τεθεί αντιμέτωπος με τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη.

Το επιτελείο του Μπλούμπεργκ κατέθεσε τα οικονομικά στοιχεία της καμπάνιας στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή και κάπως έτσι αποκαλύφθηκε το τεράστιο ποσό το οποίο έχει δαπανήσει ως τώρα προκειμένου να ενισχύσει την εικόνα του μεταξύ των υπόλοιπων υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νουεμβρίου.

Ο Μπλούμπεργκ συνεχίζει να αντλεί εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του για να πληρώνει διαφημίσεις στην τηλεόραση και τις δαπάνες της διεξαγωγής της εκστρατείας, η οποία του έχει κοστίσει ως τώρα πάνω 200 εκατομμύρια δολάρια. Φυσικά το ιλιγγιώδες αυτό ποσό δεν αποτελεί επιλογή ρίσκου για τον μεγιστάνα των αμερικανικών Media καθώς η περιουσία του εκτιμάται στα 60 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ο 77χρονος μεγιστάνας έχει γεμίσει τα εθνικά ραδιοφωνικά δίκτυα με πολιτικές διαφημίσεις. Ειδικοί που παρακολουθούν τα κόστη στις προεκλογικές εκστρατείες εκτιμούν έχει δαπανήσει τουλάχιστον 250 εκατομμύρια δολάρια σε τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Ετικέτες