Το Documento παρουσιάζει τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν με τον κόσμο της νύχτας με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο και δολοφονήθηκαν ή έπεσαν θύματα μαφιόζικων εκτελέσεων την τελευταία τριετία σε μία προσπάθεια ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.
Βασίλης Στεφανάκος – Τον γάζωσαν με 22 σφαίρες
Ο κύκλος του αίματος φαίνεται ότι άνοιξε με τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου στο Χαϊδάρι τον Ιανουάριο του 2018, την ώρα που έβγαινε από τα γραφεία της εταιρείας του στη λεωφόρο Αθηνών. Ο Στεφανάκος, που δεν είχε συνοδεία, ίσα που πρόλαβε να μπει στο αυτοκίνητό του, όταν ο εκτελεστής του άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και τον γάζωσε με 22 σφαίρες. Ο Β. Στεφανάκος εμφανίζεται να σχετιζόταν με τον Σπύρο Παπαχρήστο, ενώ φήμες ήθελαν ως εκτελεστή του τον Γιώργο Λίτσα.
Γιώργος Λίτσας – Ο αντίπαλος του Στεφανάκου
Ο Λίτσας ή «Μπούμπης» δολοφονήθηκε στις 19 Απριλίου 2018, τρεις μήνες μετά τον Στεφανάκο. Δέχτηκε οκτώ σφαίρες από καλάσνικοφ στην οδό Τριπόλεως, στους Αγίους Αναργύρους, λίγο αφότου είχε παρκάρει στο σημείο το αυτοκίνητό του. Ο Λίτσας εμφανιζόταν ως μέλος αντίπαλης ομάδας σε σχέση με αυτήν του Στεφανάκου και συγκεκριμένα ως συνεργάτης τού επίσης δολοφονημένου από τον Μάιο του 2017 Βασίλη Γρίβα.
Σπύρος Παπαχρήστος – Μάχη για τα σκήπτρα
Ο πρώην εκαμίτης και φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος Σπύρος Παπαχρήστος εκτελέστηκε την 1η Μαΐου 2018, έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη στην οποία ήταν τακτικός θαμώνας. Είχε αναλάβει την παροχή προστασίας σε πανίσχυρη επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, ο Σπ. Παπαχρήστος είχε παρέμβει προκειμένου να αποφυλακιστεί ο Μανώλης Καραγιάννης, το τότε αντίπαλον δέος του Βασίλη Στεφανάκου. Εξαιτίας διαφωνίας των δύο αντρών ο Παπαχρήστος φέρεται να είχε μεταφέρει στον Καραγιάννη «να κάτσει καλά» γιατί θα τον ξαναέβαζε φυλακή. Οι ίδιοι κύκλοι ισχυρίζονται ότι πίσω από τη δολοφονία Παπαχρήστου βρίσκεται ο Καραγιάννης.
Λίγο πριν από τη δολοφονία του υπήρξε ξαφνική αναφορά του ονόματός του στον Τύπο για προσωπικά θέματα που αφορούσαν την οικογένειά του και τα οποία, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, είχαν προκαλέσει στον Παπαχρήστο αλγεινή εντύπωση. Ο εκδότης Γ. είχε περιγράψει τον μετέπειτα δολοφονηθέντα Σπ. Παπαχρήστο ως αυτόν που ήθελε να τον σκοτώσει.
Μετά τη δολοφονία Παπαχρήστου προκλήθηκε αναταραχή στην ελληνική μαφία αναφορικά με το ποιος θα λάβει… τα σκήπτρα. Αναταραχή επικράτησε όμως και στην ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας astinomiko.gr, η «Ασφάλεια Αττικής δέχτηκε αφόρητες πιέσεις για δύο πράγματα: πρώτο να μην “πειραχτούν” τα κινητά τηλέφωνα του θύματος, και το δεύτερο να μην γίνει κατ’ οίκον έρευνα, όπως θα έπρεπε να γίνει και γίνεται σε κάθε ανάλογη σοβαρή υπόθεση. Και πράγματι τίποτα από τα δύο αυτά δεν έγινε ποτέ, μέχρι τις 10 Ιουλίου του 2020 που στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών».
Τα δύο κινητά τηλέφωνα του Σπ. Παπαχρήστου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «αποτελούν κάτι σαν την… Κιβωτό της Διαθήκης για την διαπλοκή μεταξύ πολιτικών, επιχειρηματιών, αστυνομικών και ροής του μαύρου χρήματος στην Ελλάδα». Ο Παπαχρήστος φέρεται να χρησιμοποιούσε στα κινητά του τις εφαρμογές Viber και WhatsApp, όμως από αυτές «το όνομα του Σπύρου Παπαχρήστου έχει εξαφανιστεί, κάτι που για τους γνωρίζοντες σημαίνει ότι “περιέργως πώς” οι εφαρμογές αυτές έχουν απεγκατασταθεί από τα δύο κινητά». Γεγονός που σύμφωνα με το ρεπορτάζ οδηγεί στα ερωτήματα αν τα κινητά «κρατήθηκαν μακριά από την προανάκριση μέχρι που ξέσπασε η υπόθεση της έρευνας της ΕΥΠ», καθώς και αν «θα δώσει απαντήσεις η δικαστική έρευνα ή το ερώτημα θα μείνει για πάντα αναπάντητο;». Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι παραμένει αναπάντητο.
Στο ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ αναφέρεται μεταξύ άλλων αναφορικά με τον Σπ. Παπαχρήστο, που φέρεται ως το νούμερο ένα της επίμαχης δικογραφίας, ότι τηλεφωνική σύνδεση που ήταν καταχωρημένη σε εταιρεία του «τέθηκε σε επανασύνδεση για να εξακριβωθεί ο ρόλος του στο κύκλωμα και οι επαφές του με τον απόστρατο αξιωματικό Φ.Ι. μετά την παραλαβή των χρημάτων από τον Μάλαμα Δημήτρη». Διατηρούσε επαφές με τον Γ. Καραϊβάζ και τουλάχιστον ακόμη δύο δημοσιογράφους.
Μανώλης Καραγιάννης – Διαμάχη για το φιλέτο της Μυκόνου
Σχεδόν δύο μήνες μετά τη δολοφονία Παπαχρήστου, και συγκεκριμένα στις 27 Ιουνίου 2018, ο 45άχρονος Μανώλης Καραγιάννης ή «Σαμπρέλας» ή «Καράφλας», που φερόταν ως το «αντίπαλο δέος» του Β. Στεφανάκου, δολοφονήθηκε με καλάσνικοφ στη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων στο Παλαιό Φάληρο. Το θύμα ήταν σε φιλικό του σπίτι και κατά τις αρχές στην ενέδρα συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα. Τότε από τη Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής ερευνούσαν πιθανό συσχετισμό της δολοφονίας Καραγιάννη με τη δολοφονία του Παπαχρήστου, με τον οποίο ακουγόταν ότι υπήρχε αντιπαράθεση για τη δολοφονία του Γ. Λίτσα αλλά και μεγάλη διαμάχη για το φιλέτο της προστασίας στη Μύκονο. Η δολοφονία του Καραγιάννη, η οποία έγινε εν μέσω έντονης… φημολογίας στους κόλπους του «συνδικάτου του εγκλήματος» ότι αυτός είναι ο υπεύθυνος της εκτέλεσης Στεφανάκου, παραμένει και αυτή ανεξιχνίαστη.
Κατερίνα Αναγνωστάκη – Τα συμβόλαια της bellamafia
Λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2018, άγνωστοι εκτέλεσαν με 15 σφαίρες μέσα στο υπόγειο πάρκινγκ της πολυκατοικίας όπου διέμενε στην οδό Δαγκλή στην Κηφισιά την 33χρονη Κατερίνα Αναγνωστάκη ή αλλιώς Κατερίνα bellamafia. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως ενδεχόμενο κίνητρο και αφορμή της δολοφονίας της εξετάζεται είτε η συμμετοχή της με κάποιον τρόπο σε συμβόλαια θανάτου που είχαν εκτελεστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με θύματα μέλη της Greek mafia είτε οι σχέσεις και οι επαφές της με μπράβο των νοτίων προαστίων, ο οποίος θεωρήθηκε ύποπτος για τη δολοφονία του «Καράφλα» ή «Νταίζη» στο Παλαιό Φάληρο. Η 33χρονη είχε κατηγορηθεί το 2009 για ληστείες χρηματαποστολών, κλοπές, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο στη δίκη οι συγκατηγορούμενοί της πήραν επάνω τους όλη την ευθύνη και η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη.
Γιάννης Μακρής
Δύο μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο του 2018, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας ο Γιάννης Μακρής. Επειτα από ενδελεχή έρευνα η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε έναν υπήκοο Βουλγαρίας ο οποίος θεωρείται ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας.
Παναγής Σιτοκωνσταντίνου
Τον Μάιο του 2019 εκτελέστηκε στα Ταμπούρια με 15 σφαίρες από Καλάσνικοφ ο 54χρονος Παναγής Σιτοκωνσταντίνου ή «Κάβουρας» ή «Δάσκαλος». Ηταν ύποπτος –βάσει όσων διέρρεαν από την ΕΛΑΣ– για εμπλοκή σε τρεις δολοφονίες: του Βασίλη Γρίβα, της Κατερίνας Αναγνωστάκη και του Μαν. Καραγιάννη, αλλά δεν προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία.
Δημήτρης Μάλαμας – Ο διάδοχος του Παπαχρήστου
Μετά τη δολοφονία Παπαχρήστου τα ηνία φαίνεται ότι πήρε ο Δημήτρης Μάλαμας. Οι δυο τους συνδέονταν και φιλικά, εκτός από τις σχέσεις οικονομικής φύσεως. Ο Δ. Μάλαμας εκτελέστηκε τον Οκτώβριο του 2019 μες στο αυτοκίνητό του, όταν σταμάτησε σε φανάρι επί της λεωφ. Αθηνών στο Χαϊδάρι. Οι εκτελεστές επέβαιναν σε μοτοσικλέτα –κοινό χαρακτηριστικό με τη δολοφονία Καραϊβάζ– και τον γάζωσαν με καλάσνικοφ.
Ο Μάλαμας, που εμφανιζόταν στην επίμαχη δικογραφία ως ο «ταμίας» του κυκλώματος, μετά τη δολοφονία του Σπ. Παπαχρήστου φαινόταν –βάσει πληροφοριών του Documento– ιδιαίτερα ανασφαλής, με αποτέλεσμα να αποκτά πρώτη φορά φρουρά, η οποία αποτελούνταν και από αστυνομικούς. Φέρεται να πίστευε ότι πίσω από τη δολοφονία Παπαχρήστου βρισκόταν ο Μαν. Καραγιάννης ή γνωστός επιχειρηματίας. Μετά τη δολοφονία Παπαχρήστου φαίνεται ότι χάθηκαν οι επαφές που αυτός διέθετε, με αποτέλεσμα, όπως ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, ο Δ. Μάλαμας να δυσκολεύεται να διοικήσει το κύκλωμα. Ρόλο εμφανίστηκε να αναλαμβάνει κάποιος αστυνομικός εν ονόματι «Μάκης», ο οποίος έχει διασυνδέσεις και ήταν φίλος του Σπ. Παπαχρήστου. Ο συγκεκριμένος έχει ακόμη ενεργό ρόλο και μετά τη δολοφονία Μάλαμα αντιμετωπίζεται ως διάδοχος.
Οι δραστηριότητες του Δ. Μάλαμα, όπως σκιαγραφούνται από το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ, είναι… αξιοσημείωτες: είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν για παραβάσεις μεταξύ άλλων του νόμου περί παιγνίων, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, για υπεξαίρεση, για παράβαση του νόμου περί διευκόλυνσης ακολασίας άλλων, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, για εκβίαση, για πλαστογραφία και για απάτη.
Τα χρήματα που συγκεντρώνονταν από τους ταμίες κατέληγαν σε αυτόν, ενώ μετέπειτα τα παρέδιδε ο ίδιος «σε απόστρατους αστυνομικούς και σε εν ενεργεία αστυνομικούς… εξασφαλίζοντας την πλήρη κάλυψη των καταστημάτων με παράνομη δραστηριότητα που συμμετέχουν στο κύκλωμα». Οσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα κάλυψης του Μάλαμα «δεν ενοχλούνται από τις αρχές ασφαλείας».
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που η ΕΥΠ αναφέρει ότι συνέλεξε, οι οποίες «επιβεβαιώνονται από τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών μεταξύ των μελών του κυκλώματος, για το τμήμα της Ομόνοιας το οποίο το χαρακτηρίζουν ως “αμαρτωλό”, ο Μάλαμας Δημήτρης φέρεται να δίνει χρήματα σε διοικητή της Ομόνοιας σε ό,τι αφορά την “κάλυψη” των παράνομων καταστημάτων της περιοχής». Το 2016 συνελήφθη από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ με την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.
Επίσης, ο Δ. Μάλαμας «εμπλέκεται στην οργάνωση σχεδόν όλων των παράνομων καζίνων στην Αττική, στα οποία τοποθετεί παράνομα μηχανήματα, παίρνοντας προμήθεια από τα κέρδη». Ακόμη, «κάθε χρόνο γίνεται μια άτυπη συμφωνία μεταξύ των επίορκων υπαλλήλων που υπηρετούν σε σώματα ασφαλείας και του Μάλαμα Δημήτρη, όπου συμφωνείται ένα εφάπαξ χρηματικό ποσό για όσα καταστήματα με παράνομη δραστηριότητα συμμετέχουν στο πρόγραμμα “κάλυψης”…».
Βάσει του ενημερωτικού δελτίου της ΕΥΠ, ο Δ. Μάλαμας διατηρεί επαφές «με άτομο ονόματι Λάμπρου Σπύρος», ο οποίος «μεσολαβεί μαζί με τον βουλευτή Καμμένο Δημήτρη, για να αναλάβει ο Μάλαμας το κυλικείο τις Βουλής. Ο βουλευτής Καμμένος Δημήτρης φέρεται να μεσολαβεί και για άλλους διαγωνισμούς, όπως είναι η τροφοδοσία των hot spot όπου φιλοξενούνται μετανάστες, προκειμένου να ανατεθούν στον Μάλαμα, ενώ αναλαμβάνει και το αντίστοιχο χρηματικό ποσό για τη μεσολάβησή του… Επισημαίνεται» τονίζεται στο ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ «ότι μετά την ενημέρωση του κ. πρωθυπουργού και του κ. προέδρου της Βουλής από την υπηρεσία μας, ο βουλευτής καλεί εκ νέου τον Μάλαμα και του αναφέρει τη διαρροή που υπάρχει για τη δράση τους».
Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται επίσης συνομιλίες του Μάλαμα με τον Γ. Καραϊβάζ – οι δύο άντρες διατηρούσαν φιλικές σχέσεις, για τις οποίες γινόταν έρευνα εάν ξέφευγαν της επαγγελματικής δραστηριότητας του δημοσιογράφου και γι’ αυτό είχε κληθεί να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις. Ο δημοσιογράφος είχε απαντήσει δημόσια για όσα είχαν δημοσιοποιηθεί και είχε υποστηρίξει ότι δεν υπήρχε καμία έκνομη σχέση ανάμεσα σε αυτόν και τον Δ. Μάλαμα, ενώ σε άρθρο του σχετικά είχε αναφέρει ότι «θα διατηρήσουμε το δικαίωμα και την ευθύνη να γράφουμε και να ξαναγράψουμε για τον μηχανισμό που διαπλέκει ευθέως τον υπόκοσμο με την πολιτική, την επιχειρηματικότητα, τη δικαιοσύνη, την εκκλησία κ.ο.κ… Εδώ είμαστε λοιπόν κύριοι. Γνωρίζετε και τη διεύθυνσή μας».
Μετά τη δολοφονία του Δημήτρη Καπετανάκη ο Γ. Καραϊβάζ αναφέρθηκε στη δημοσιογραφική του ενασχόληση με την εμπλοκή προσώπων στο συγκεκριμένο κύκλωμα επειδή «στο όνομα της συνείδησής μου, δημοσιοποίησα πληροφορίες που στοχοποιούν… αυθεντικά πρόσωπα με επικοινωνίες, συναλλαγές κοκ με τον Παπαχρήστου… και δευτερογενώς με Μάλαμα, καθιστώντας με –κατά τη συνείδησή μου– στόχο των επαγγελματιών της δολοπλοκίας… Υπουργοί, κυβερνητικοί, επιχειρηματίες, απόστρατοι κι εν ενεργεία αξιωματικοί, δικαστικοί, επιχειρηματίες, εκκλησία κοκ. Βρώμικο χρήμα, δολοφονίες, εκβιασμοί, μαφία».
Δημήτρης Καπετανάκης – Ο Καπές, η Μύκονος και… ο Χίος
Στις 9 Δεκεμβρίου 2020 δολοφονήθηκε με 28 σφαίρες από καλάσνικοφ και με χαριστική στο κεφάλι στην οδό Υμηττού στα Βριλήσσια ο 56άχρονος Δημήτρης Καπετανάκης, γνωστός και ως Καπές. Ο δολοφόνος ήταν πεζός και περίμενε το θύμα του. Οταν ο Καπές βγήκε από το σπίτι του τον προσέγγισε από πίσω και άδειασε πάνω του έναν γεμιστήρα καλάσνικοφ.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ, ο Καπετανάκης είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν μεταξύ άλλων για παράνομη βία, περί όπλων, ένοπλη ληστεία, εγκληματική οργάνωση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εκβίαση, μαστροπεία κατά συναυτουργία, σωματεμπορία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, μεταφορά παράνομων αλλοδαπών και δολοφονία.
Παρά τις οφειλές του στην εφορία, ήθελε να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ: «Σε αυτό θα βοηθήσει ο Μάλαμας Δημήτρης, ο οποίος διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία». Διατηρούσε επαφές με τον Ευάγγελο Ζαμπούνη, σύντροφο της Κατερίνας Αναγνωστοπούλου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία, εμπόριο ναρκωτικών ουσιών και εκβιασμούς. Εναντίον του τελευταίου έγινε απόπειρα δολοφονίας στα τέλη Οκτωβρίου του 2018. Πρώην υποδιοικητής του τμήματος Εκβιαστών, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ, «διατηρεί φιλική και “επαγγελματική” σχέση με τον ποινικό Ζαμπούνη Ευάγγελο». Ο Ευάγγ. Ζαμπούνης ήταν ένας από τους υπόπτους για την εμπλοκή στη δολοφονία Καραγιάννη όπως διέρρεε τότε από την ΕΛΑΣ.
Ο Καπές διατηρούσε επίσης επαφές με τον Γ. Καραϊβάζ και τον Δ. Καμμένο. Παράλληλα, υπάρχει αναφορά στη μετάθεση «άγνωστου αστυνομικού στη Μύκονο, φίλου του Μάλαμα Δημήτρη, ο οποίος υπηρετούσε στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως “αφεντικό στη Μύκονο», ο οποίος θα μεσολαβήσει για να “έχει ό,τι θέλει” ο Καπετανάκης». Ο Καπές μαζί με τον συνεργάτη του Αθανάσιο Κολοκυθά και τρίτα άτομα «επιδιώκουν να “ξεπλύνουν” χρηματικό ποσό 150.000 ευρώ-200.000 ευρώ ημερησίως, μέσω ηλεκτρονικών κρατήσεων και ηλεκτρονικών πληρωμών σε καλοκαιρινά καταστήματα στη Μύκονο».
Να σημειωθεί ότι μετά την απόπειρα δολοφονίας του Στέφανου Χίου στις 27 Ιουλίου 2020, η εφημερίδα «Μακελειό», της οποίας είναι εκδότης, αναφερόμενη σε βίντεο που υποστηρίζει ότι κατέχει καθώς και σε «ανώτατη κυβερνητική πηγή», ανέφερε ότι ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης «είχε στρατολογήσει τον αρχηγό της ελληνικής μαφίας, ο οποίος δολοφονήθηκε στα Βριλήσσια, τον κ. Καπέ Καπετανάκη, ως μπράβο και διεκπεραιωτή ακόμη και ξεκαθαρισμάτων λογαριασμών που αφορούσαν την κυβέρνηση».
Οι επίορκοι αστυνομικοί
Αξιοσημείωτη όμως είναι και η εγκληματική δράση απόστρατων και εν ενεργεία αξιωματικών της ΕΛΑΣ, περίπου 20 τον αριθμό, που σκιαγραφείται στο ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ.
• Ενας από αυτούς είναι ο Μ.Σ., υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, που «πρόσφατα διαπραγματευόταν την παροχή “κάλυψης” σε παράνομο καζίνο επί της οδού Πέτρου Ράλλη και Κηφισού, αντί του ποσού των 18.000 ευρώ μηνιαίως».
• Ενας ακόμη επίορκος αστυνομικός, ο Κ.Κ., απόστρατος, φέρεται «να παρέχει κάλυψη σε μαγαζιά με παράνομη δραστηριότητα» αλλά και να παραλαμβάνει χρήματα από νυχτερινό μαγαζί.
• Κάλυψη φέρεται να παρέχει και ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ Α.Η., που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.
• Ο απόστρατος αξιωματικός Φ.Ι. πραγματοποίησε ραντεβού με τον Δ. Μάλαμα, ενώ είχε επαφές με τον αστυνομικό διευθυντή Δ.Β., «που υπηρετεί στη Διεύθυνση Οικονομικής αστυνομίας», «για υπόθεση ξεπλύματος χρημάτων» στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο τελευταίος.
• Επίσης είχε επαφές με τον Γ.Φ., «προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», με τον οποίο «κανονίζουν να συναντηθούν στις 21.30 μιλώντας συνθηματικά για “σουβλάκι με σως”». Φέρεται επίσης να συμβάλλει σε «τοποθετήσεις συγκεκριμένων αξιωματικών με τους οποίους διατηρεί άριστες σχέσεις, σε θέσεις “κλειδιά”, οι οποίες εξυπηρετούν τη δράση του κυκλώματος». Ο Γ.Φ. είχε τον ίδιο λογιστή με τον Δ. Μάλαμα.
• Ο απόστρατος αξιωματικός Γ.Δ. είχε επαφές με τον Δ. Μάλαμα, με τον οποίο και συναντήθηκε. Από τον τελευταίο «παρέλαβε έναν φάκελο με χρήματα».
• Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ Α.Η., που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, διατηρεί επαφές με τον δικηγόρο του Μάλαμα, προκειμένου να μετατεθούν δύο αστυνομικοί «εκεί που επιθυμούν». Αλλωστε «διατηρεί άριστες επαφές και με τον Μάλαμα Δημήτρη αλλά και με τον Παπαχρήστο Σπυρίδων». Είχε επαφή και με τον Καραϊβάζ, για «διένεξη που είχε ο δημοσιογράφος» με αστυνομικό που υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.