Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Ο κόσμος θρηνεί για τον Πάπα Φραγκίσκο». Ο επικεφαλής 1,4 δισεκατομμυρίων Καθολικών παγκοσμίως πέθανε τη Δευτέρα του Πάσχα σε ηλικία 88 ετών. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Το τελευταίο του Πάσχα». Ο Φραγκίσκος ήθελε να γίνει βοσκός, όχι ισχυρός άνδρας.
Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ο πάπας Φραγκίσκος πέθανε σε ηλικία 88 ετών». Άλλαξε την προσέγγιση της εκκλησίας, αν όχι το δόγμα της. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: « Ο πάπας της πρώτης αναμορφωμένης εκκλησίας». Ο πάπας Φραγκίσκος προώθησε την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη παρά τις παραδοσιακές ηθικές διδασκαλίες.
Στη Γαλλία, η Liberation γράφει: «Ένας Πάπας από μακριά». Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 88 ετών – ένας ποντίφικας αφοσιωμένος στους φτωχούς και τους μετανάστες.
Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο πρωτοποριακός επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας, ο Πάπας Φραγκίσκος, πέθανε σε ηλικία 88 ετών». Σύμφωνα με το Βατικανό, ο πρώτος Λατινιαμερικάνος ποντίφικας πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή ανεπάρκεια.
Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Ο Πάπας των τελευταίων». Αύριο το πρωί η μεταφορά της σορού με φέρετρο στον Άγιο Πέτρο.
Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος». Ο 266ος ποντίφικας της Καθολικής Εκκλησίας πέθανε χθες στη Ρώμη σε ηλικία 88 ετών.
Διαβάστε επίσης:
Κύρτσος: Η μπλόφα των «νέων φοροαπαλλαγών» του Μαξίμου
Η κυβέρνηση του εγκλήματος των Τεμπών θα μας σώσει από τις κροτίδες και μολότοφ
Συντάξεις Μαΐου 2025: Νωρίτερα στα ΑΤΜ – Οι ημερομηνίες πληρωμής
Άρης Μουγκοπέτρος: Ποινική δίωξη σε βάρος του μουσικού που τραυματίστηκε από κροτίδα
Συντάξεις Μαΐου 2025: Νωρίτερα στα ΑΤΜ – Οι ημερομηνίες πληρωμής