Ο Κιμ πατάει το «κουμπί» για την κατασκευή του μεγαλύτερου τουριστικού θερέτρου στη Βόρεια Κορέα

Χιλιάδες τουρίστες ετοιμάζεται να υποδεχτεί η Βόρεια Κορέα σε ένα γιγάντιο παραλιακό συγκρότημα, επανεκκινώντας της εργασίες κατασκευής του μετά από χρόνια καθυστέρησης.

Το θέρετρο Γουόνσαν, που αποκαλείται και ως «βορειοκορεάτικο Μπενιντόρμ» (από την ομώνυμη ισπανική πόλη), αναφέρεται ότι μπορεί να φιλοξενήσει έως και 100.000 επισκέπτες καθημερινά.

Λέγεται ότι πήρε το εν λόγω παρατσούκλι όταν ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ανέθεσε σε μία ομάδα ατόμων την αποστολή να μελετήσει την Κόστα Μπλάνκα της Ισπανίας το 2017, η οποία φημίζεται για το ζεστό και ηλιόλουστο κλίμα της.

Το θέρετρο έχει περιγραφεί ως το «μεγαλύτερο ψυχαγωγικό συγκρότημα» στη Βόρεια Κορέα και κατασκευάζεται σε πρώην πεδίο δοκιμών πυραύλων.

Οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν το 2018 και είχαν αρχικά προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν έως το 2019. Ωστόσο, η πανδημία της Covid-19 επιβράδυνε τη διαδικασία και το θέρετρο παρέμεινε ημιτελές για πολλά χρόνια. Μέσα στο διάστημα αυτό, λέγεται ότι οι άστεγοι της περιοχής εγκαταστάθηκαν στον χώρο.

Το Γουόνσαν αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του τον Μάιο του 2025 σε τουρίστες από τη Βόρεια Κορέα, την Κίνα και τη Ρωσία, σύμφωνα με την εφημερίδα Express. Βρετανικά μέσα αναφέρουν επίσης, ότι θα μπορούν να επισκεφτούν το θέρετρο και Βρετανοί τουρίστες.

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: Πετάει την μπάλα στη Μενδώνη για τα 15.000 ευρώ στο Βυζαντινό Μουσείο και για το γλέντι των Γλύξμπουργκ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορέσαμε να μπούμε σε επί της ουσίας συζήτηση, λέει ο Πολάκης – Έρευνα για τη διαρροή ζητά ο Κασσελάκης

Κασσελάκης: «Δεν θα ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα, έχω ικανοποιηθεί» – Ζητά έρευνα από τη γραμματεία για τη διαρροή