Ο Κασσελάκης καταγγέλλει παράνομη εργασία ανηλίκων σε γάμο όπου παρέστη ο πρωθυπουργός: «Θα κουκουλωθεί και αυτό;» (Video)

Ο Κασσελάκης καταγγέλλει παράνομη εργασία ανηλίκων σε γάμο όπου παρέστη ο πρωθυπουργός: «Θα κουκουλωθεί και αυτό;» (Video)

Στη χθεσινή του συνάντηση με τις μητέρες των τριών νεαρών θυμάτων του πρόσφατου τροχαίου δυστυχήματος στον ΒΟΑΚ αναφέρεται ο Στέφανος Κασσελάκης με βίντεο που ανήρτησε στα Social Media.

Κατήγγειλε πως στον γάμο, όπου εργάζονταν τα νεαρά θύματα – και όπου ήταν καλεσμένος και ο πρωθυπουργός, εργάζονταν ως σερβιτόροι ανήλικα παιδιά.

«Πρόκειται για ένα ζήτημα δικαιοσύνης, απέναντι σε αυτό που βίωσαν αυτές οι οικογένειες, που είναι ένας συνδυασμός εργασιακής εκμετάλλευσης των παιδιών τους και εγκληματικής κυβερνητικής ευθύνης για τον ΒΟΑΚ.

Και καλό είναι τα πράγματα να λέγονται με το όνομά τους. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν παιδιά και δη ανήλικα, 15χρονα, σε εκδήλωση, σε γάμο πολιτικών παραγόντων, και να μη μιλάει κανείς.

Αυτήν τη στιγμή οι οικογένειες αδυνατούν να βρουν μάρτυρες, υπό τον φόβο για αντίποινα, για να πουν πότε έφυγαν τα παιδιά τους από τον χώρο εργασίας. Παιδιά που φτάνουν 12 το μεσημέρι και φεύγουν 3 και 5 τα ξημερώματα! Η κοπέλα που είναι αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ, έφτασε στις 3 το μεσημέρι και πήρε τηλέφωνο τη μητέρα της στις 8 το επόμενο πρωί να της πει ότι έφευγε από τη δουλειά!» αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Αν ήμουν σε μια τέτοια εκδήλωση, στην οποία όπως καταλαβαίνω ήταν και ο πρωθυπουργός, και έβλεπα μικρής ηλικίας παιδιά στο service, θα ρωτούσα, “πόσο χρονών είστε;”. Δεκαπεντάχρονα παιδιά ήταν εκεί. Κανείς δεν ρώτησε; Θα κουκουλωθεί και αυτό; Θα λοιδορηθούν οι οικογένειες, ότι δήθεν αυτά τα παιδιά πήγαν σε πανηγύρι μετά;».

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτήν την κατάσταση. Δεν μπορεί αυτή η χώρα να είναι ανάλγητη, είτε είναι για τα παιδιά σε αυτό το τροχαίο, είτε για τα παιδιά στα Τέμπη. Πρέπει κάποια στιγμή να ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε ότι η αποτυχία δεν είναι η μοίρα του ελληνικού λαού» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Κοινωνική ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, ενσυναίσθηση, είναι αξίες που αρμόζουν στη σύγχρονη Αριστερά, και δεσμεύομαι ότι το κόμμα, το οποίο με έχει τιμήσει στη θέση στην οποία είμαι, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα παλέψει γι’ αυτά τα παιδιά και να καταλάβουμε ότι η αποτυχία δεν είναι η μοίρα του ελληνικού λαού. Κοινωνική ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, ενσυναίσθηση, είναι αξίες που αρμόζουν στη σύγχρονη Αριστερά, και δεσμεύομαι ότι το κόμμα, το οποίο με έχει τιμήσει στη θέση στην οποία είμαι, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα παλέψει γι’ αυτά τα παιδιά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter