Ο Ιβάν ο τρομερός με όραμα για το 2026 – Ο Σέρβος προπονητής είναι ο κατάλληλος για να διεκδικήσει με τη «γαλανόλευκη» ένα εισιτήριο για το Μουντιάλ

Ο Ιβάν ο τρομερός  με όραμα  για το 2026 – Ο Σέρβος προπονητής είναι ο κατάλληλος  για να διεκδικήσει με τη «γαλανόλευκη»  ένα εισιτήριο για το Μουντιάλ

Στο τοξικό και εκρηκτικό ελληνικό ποδόσφαιρο ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ Μάκης Γκαγκάτσης επέλεξε, βάσει βιογραφικού και προσωπικότητας, το καταλληλότερο πρόσωπο για τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα έχει τα κλειδιά της «γαλανόλευκης» την επόμενη διετία με στόχο να την επαναφέρει σε τροχιά επιτυχιών και συγκεκριμένα να την οδηγήσει στο Μουντιάλ του 2026.

Το έργο του Σέρβου προπονητή μόνο εύκολο δεν είναι. Η εθνική εδώ και μία δεκαετία είτε βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση είτε παλεύει να σηκώσει κεφάλι, χωρίς ωστόσο αίσιο τέλος στην προσπάθειά της, με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό της από την υποδεέστερη Γεωργία από τα τελικά του Euro 2024.

Να βάλει ξανά στεγανά στα αποδυτήρια

Για να επιτύχει στα νέα του καθήκοντα ο πολύπειρος Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να ξεκινήσει από τα εξωαγωνιστικά. Το πρώτο και βασικότερο είναι να βάλει στεγανά στα αποδυτήρια της εθνικής και να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες προετοιμασίας για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές. Η εθνική, με ευθύνη της πολιτείας και της διοίκησης της ΕΠΟ, δεν έχει προπονητικό κέντρο και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι παραμονές των πρόσφατων επίσημων αγώνων με Καζακστάν και Γεωργία οι υπεύθυνοι της ομάδας αναζητούσαν γήπεδο για την προπόνηση των διεθνών. Και κατέληξαν μία ημέρα πριν από την πρώτη συγκέντρωση στο γήπεδο του Πανιωνίου, ο αγωνιστικός χώρος του οποίου ήταν σε κάκιστη κατάσταση.

Για να επιτύχει ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να έχει κλειστά τ’ αυτιά του στα «θέλω» των διοικούντων την ΕΠΟ και κατ’ επέκταση στα «θέλω» κάποιων ΠΑΕ που έχουν λόγο στην ομοσπονδία. Από την πλευρά τού Σέρβου προπονητή αυτό είναι αυτονόητο, ενώ και ο Μ. Γκαγκάτσης δεν έχει στο μυαλό του να κάνει υποδείξεις στον διάδοχο του Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος όταν απομακρύνθηκε από τον πάγκο της «γαλανόλευκης» κατήγγειλε παρεμβάσεις τόσο στις επιλογές των διεθνών όσο και των γηπέδων που θα χρησιμοποιούσε για τις ανάγκες της. Ονόματα δεν είπε, αλλά υπήρξε παρασκήνιο προτού ανακοινωθεί από τον Κώστα Φορτούνη ότι σταματάει από την εθνική.

Δυστυχώς, η… κολόνια των παρεμβάσεων κρατάει σχεδόν μια δεκαετία, από την εποχή της αποχώρησης του Φερνάντο Σάντος από τον πάγκο της εθνικής. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν άκουγε κανέναν, ωστόσο κι αυτός είχε δεχτεί μεγάλη πίεση από παράγοντα ΠΑΕ προκειμένου να συμπεριλάβει αμυντικό της ομάδας του στην αποστολή της εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Ο αμυντικός έμεινε… σπίτι του και ο Σάντος δεν μπήκε καν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με την ΕΠΟ για την ανανέωση του συμβολαίου του. Ανάλογα περιστατικά έγιναν και με τους επόμενους ομοσπονδιακούς προπονητές και απλώς ο Πογέτ επιβεβαίωσε τι συμβαίνει πίσω από τη «γαλανόλευκη»… κουρτίνα.

Η χρονική διάρκεια του συμβολαίου

Είναι βέβαιο ότι ο Γιοβάνοβιτς θα κάνει τις κινήσεις που πρέπει για να επιστρέψει η εθνική σε υγιές καθεστώς. Γι’ αυτό και θα αλλάξει τα πάντα στην ομάδα ώστε να μπει με άλλη λογική στη νέα της εποχή. Ο πολύπειρος κόουτς στη διάρκεια της θητείας του στον πάγκο του Παναθηναϊκού κέρδισε τον σεβασμό εντός και εκτός ομάδας και είναι δεδομένο ότι θα έχει τη στήριξη όλων των εμπλεκομένων προκειμένου να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο συμμετοχής σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Είναι άλλωστε τέτοια η εμπιστοσύνη που του έχει ο Μ. Γκαγκάτσης που του πρότεινε να υπογράψουν τετραετές συμβόλαιο. Ο 62άχρονος τεχνικός δεν είχε καμία διάθεση να… καθίσει πάνω σε μια πολυετή συμφωνία και αντιπρότεινε στον νέο διοικητικό ηγέτη της ομοσπονδίας να συμπορευτούν μέχρι το 2026 και στη συνέχεια εφόσον και οι δύο πλευρές είναι ευχαριστημένες να την παρατείνουν για άλλα δύο χρόνια.

€20 εκατ. για το προπονητικό

Στις εξαγγελίες του ο Μ. Γκαγκάτσης ανέφερε ότι προτεραιότητά του είναι η κατασκευή προπονητικού κέντρου για τις εθνικές ομάδες. Η ΕΠΟ έχει στο ταμείο της 8 εκατ. ευρώ για το συγκεκριμένο πρότζεκτ, ενώ άλλα 12 εκατ. ευρώ θα προσφέρουν FIFA και UEFA.

Διαβάστε επίσης:

Τζούλιαν Ασάνζ: O δικαστικός Γολγοθάς και το δύσβατο μονοπάτι για την Ελευθερία του Τύπου

Λεκτική επίθεση κατά του Απόστολου Λύτρα στη φυλακή

Εργατικό δυστύχημα στο Αγρίνιο: Νεκρός 52χρονος από τη φωτιά στο εργοτάξιο πίσσας (Photos – Video)

Αγρίνιο: Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά σε εργοτάξιο πίσσας – Αναφορές για δύο τραυματίες (Photos)

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα» – Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας (Video)

Ο Μπελέρης διχάζει Ελλάδα και Αλβανία προκαλώντας την Ε.Ε.

Τζούλιαν Ασάνζ: Ο ιδρυτής του WikiLeaks που τάραξε γερά κυβερνήσεις, ΜΜΕ και κοινή γνώμη τα τελευταία 14 χρόνια

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος» – Πώς σχολίασαν την ιστορική εξέλιξη τα διεθνή ΜΜΕ


Τζούλιαν Ασάνζ: «Μας στήριξε ένα σπουδαίο κίνημα» – Δήλωση από τη Στέλλα Ασάνζ και τον αρχισυντάκτη του Wikileaks


Ελεύθερος ο Τζούλιαν Ασάνζ – Η συμφωνία του ιδρυτή του Wikileaks με τις αμερικανικές Αρχές


Τζούλιαν Ασάνζ: Η στιγμή που επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος και έφυγε από τη Βρετανία (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter