Ο Guardian αποκαλύπτει πως ο Αμπράμοβιτς κατάφερε να γλιτώσει τις κυρώσεις

Ο Guardian αποκαλύπτει πως ο Αμπράμοβιτς κατάφερε να γλιτώσει τις κυρώσεις

Τον τρόπο με τον οποίο ο ρώσος μεγιστάνας, Ρομάν Αμπράμοβιτς, κατάφερε να διασώσει την αμύθητη περιουσία του μεταφέροντας πολλά δισεκατομμύρια δολάρια στα παιδιά του, προτού να του επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις, αποκαλύπτει με δημοσίευμά του ο βρετανικός Guardian.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα, δέκα καταπιστεύματα δικαιούχος των οποίων ήταν ο Αμπράμοβιτς αναδιοργανώθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου 2022, λίγες εβδομάδες πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Με τις τροποποιήσεις αυτές, τα επτά παιδιά του Αμπράμοβιτς έγιναν δικαιούχοι μεγάλων χρηματικών ποσών, τουλάχιστον 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σημειώνεται ότι η μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του Αμπράμοβιτς ξεκίνησε λίγες μέρες αφότου οι κυβερνήσεις απείλησαν να επιβάλουν κυρώσεις κατά των ρώσων ολιγαρχών σε περίπτωση εισβολής.

Στα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς περιλαμβάνονταν ακίνητα, γιοτ, ελικόπτερα και ιδιωτικά αεροσκάφη. Θα είναι πλέον δύσκολο να κατασχεθούν ή να παγώσουν, δεδομένου ότι τα παιδιά του δεν υπόκεινται σε κυρώσεις, ενώ οι αρχές θα έπρεπε να αποδείξουν ότι ο δισεκατομμυριούχος είναι αυτός που τα ελέγχει στην πραγματικότητα.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του 2022 η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία έβαλαν τον Αμπράμοβιτς στον κατάλογο των προσώπων που υπόκεινται σε κυρώσεις λόγω των στενών δεσμών τους με το ρωσικό καθεστώς. Ωστόσο, ο ίδιος δεν έχει δεν έχει προστεθεί στον κατάλογο κυρώσεων των ΗΠΑ, με την Ουκρανία να φέρεται να ζήτησε από τον Λευκό Οίκο να μην επιβάλει κυρώσεις εναντίον του, αφού ο επιχειρηματίας εμφανίστηκε ως ανεπίσημος μεσολαβητής στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε επίσης:

Πορτογαλία: Οι αρχές μπλοκάρουν την πώληση πολυτελούς κατοικίας – πιθανόν να ανήκει στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter