Ο Γεραπετρίτης μίλησε για… υψηλό συμβολισμό και «παιδαγωγική λειτουργία» στα SMS

Ο Γεραπετρίτης μίλησε για… υψηλό συμβολισμό και «παιδαγωγική λειτουργία» στα SMS

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσον αφορά τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν απασχολήσει εκατοντάδες φορές την κοινή γνώμη. Το ίδιο συμβαίνει και στις περιπτώσεις όπου τα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να… δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα στις -ουκ ολίγες ομολογουμένως- φορές που έχουν προκληθεί ερωτήματα και συνάμα σύγχυση, όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η παράταση της χρήσης των SMS στο 13033, τα οποία θα παραμείνουν στη ζωή μας μέχρι το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων, έστω κι αν από Δευτέρα θα ανοίξει -υπό όρους- η εστίαση. Για το εν λόγω θέμα κλήθηκε να τοποθετηθεί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος αντί να δώσει μία εξήγηση που προσεγγίζει τη λογική, επιχείρησε να προσδώσει… συμβολισμούς στη χρήση των SMS, χαρακτηρίζοντάς τα ως μέτρο που μεταξύ άλλων έχει «παιδαγωγική λειτουργία».

«Υπάρχει πάντοτε στα SMS κι ένας συμβολισμός, πέρα από το ζήτημα του ελέγχου της κίνησης και του περιορισμού. Ποιος είναι ο συμβολισμός; Ότι καταρχήν εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς περιορισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας. Επειδή είναι υψηλός ο συμβολισμός και φοβάμαι ότι με την τυχόν κατάργηση των sms, θα δημιουργείτο ένα ρεύμα ότι πλέον μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα, να ξεκινήσει το πάρτι, να πάμε να διασκεδάσουμε… (…) Το γραπτό μήνυμα έχει υψηλό συμβολισμό. Ένα άλλο είναι το πέρας της κυκλοφορίας κάποια ώρα το βράδυ. Αυτά τα μέτρα έχουν και μια παιδαγωγική λειτουργία…».

Εν ολίγοις, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Επικρατείας, η κυβέρνηση έχει επωμιστεί και τον ρόλο του «παιδαγωγού» απέναντι στους πολίτες, τους οποίους εμμέσως πλην σαφώς τα στελέχη της έχουν χαρακτηρίσει ως «απείθαρχους». Φυσικά, από τις δηλώσεις Γεραπετρίτη προέκυψαν περισσότερες απορίες απ’ όσες -ο ίδιος όφειλε να λύσει- με κυριότερη το από πότε τα μέτρα που αφορούν τον περιορισμό των πολιτών μπορούν να αντιμετωπίζονται και ως… διδάγματα.

Documento Newsletter