Ο Φρέντι Μέρκιουρι στο σφυρί

Ο Φρέντι Μέρκιουρι στο σφυρί

Θυμός και απογοήτευση στους θαυμαστές των Queen έχει προκαλέσει η δημοπρασία προσωπικών αντικειμένων του Φρέντι Μέρκιουρι από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο.

Το πιάνο Yamaha baby grand, στο οποίο ο frontman των Queen συνέθεσε τα διασημότερα τραγούδια του πωλήθηκε προκαλώντας πολλές αντιδράσεις από τους πιστούς του συγκροτήματος και του διάσημου ροκ σταρ. Και μάλιστα σε τιμή χαμηλότερη από τις αρχικές προβλέψεις, που ήταν πολύ παραπάνω από τα 1,74 εκατ. λίρες που πωλήθηκε τελικά. Στη δημοπρασία βγήκε επίσης και το χειρόγραφο του θρυλικού «Bohemian Rhapsody» που αγοράστηκε με το ποσό των 1,3 εκατ. λιρών, προκαλώντας εξίσου έντονες αντιδράσεις..

Πιο χαρακτηριστική είναι αυτή του κιθαρίστα των Queen Μπάιαν Μέι, ο οποίος έγραψε με βαριά καρδιά στο Instagram την παραμονή της δημοπρασίας: «Αύριο, τα πιο οικεία προσωπικά αντικείμενα του Φρέντι, και τα γραπτά που ήταν μέρος αυτού που μοιραζόμασταν τόσα χρόνια, θα βγουν στο σφυρί, για να πωληθούν σ’ αυτόν που θα δώσει τα περισσότερα και να χαθούν για πάντα. Δεν μπορώ να το παρακολουθήσω. Για εμάς, τους πιο στενούς του φίλους και την οικογένειά του, είναι κάτι πολύ λυπηρό».

H απόφαση για τη δημοπρασία ανήκει στην κληρονόμο του τραγουδιστή Μαίρη Όστιν, στην οποία ο Μέρκιουρι είχε αφήσει με διαθήκη το σπίτι του στο Κένινγκτον μαζί με όλο του το περιεχόμενο. Υπήρξε το πιο κοντινό του πρόσωπο και μια φίλη που εμπιστευόταν απόλυτα από πολύ νεαρή ηλικία, όταν οι δυο τους υπήρξαν για ένα διάστημα ζευγάρι.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που βγήκαν στο σφυρί είναι ένα ασημένιο βραχιόλι, μια καρφίτσα Cartier, μία θήκη Fabergé, ένα επιτραπέζιο φωτιστικό Tiffany’s και ένας μπουφές του 1895, αντικείμενα που πωλήθηκαν παραπάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Εκπρόσωποι του οίκου δημοπρασιών δηλώνουν ενθουσιασμένοι, καθώς όπως πιστεύουν «πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα μικρό κομμάτι από τη ζωή του Φρέντι», σε αντίθεση με πολλούς λάτρεις του Μέρκιουρι που γράφουν στα social media εναντίον της «ακατανόητης δημοπρασίας», την οποία χαρακτηρίζουν «ντροπή για τους Queen, τον Φρέντι, την οικογένειά και τους θαυμαστές του ».

Τα εκτιμώμενα έσοδα από την εξαήμερη δημοπρασία αναμένονται να φτάσουν στα 11 εκατ.λίρες, ενώ ένα ποσό, το ύψος του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, θα πάει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter