Ο Έβρος καίγεται για 13η μέρα και ο Σκυλακάκης κόβει κορδέλες

Εντάξει. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εκτός τόπου και χρόνου, αλλά ορισμένα πράγματα μας ξεπερνούν.

Την ώρα που η καταστροφή στον Έβρο είναι «βιβλική» και η πυρκαγιά καίει για 13η μέρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης παρέστη στα εγκαίνια του Δασικού Χωριού Παπάδων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Πρόκειται για ένα χωριό στην Εύβοια το οποίο καταστράφηκε το 2021 από τις καταστροφικές πυρκαγιές που τότε κατέκαψαν 1,3 εκατομμύρια στρέμματα δάσους. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το Δασικό Χωριό Παπάδων θα επαναλειτουργήσει, «καθώς ολοκληρώθηκαν οι ενέργειες αποκατάστασης που απαιτήθηκαν, εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά του 2021».

Ειδικότερα, η μεγάλη πυρκαγιά του 2021, που εκδηλώθηκε στην Εύβοια, κατέστρεψε και μεγάλο τμήμα του Δασικού Χωριού Παπάδων. Το εστιατόριο-καφετέρια και πέντε οικίσκοι καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ μεγάλες ζημιές υπέστη ο περιβάλλων χώρος, τα γήπεδα, η παιδική χαρά και μεγάλο τμήμα του ηλεκτρικού δικτύου, του δικτύου ύδρευσης κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι το Δασικό Χωριό Παπάδων κατασκευάστηκε από το Δασαρχείο Λίμνης το 2007. Βρίσκεται στη θέση «Παπάδες – Κρύα Βρύση», του Δήμου Μαντουδίου -Λίμνης- Αγίας Άννας, στη Βόρεια Εύβοια. Πρόκειται για έναν οργανωμένο χώρο αναψυχής και ξεκούρασης, δασικής έκτασης 20 στρεμμάτων.

Ωραία όλα αυτά και συγχαρητήρια στο ΥΠΕΝ για την αποκατάσταση, αλλά ίσως λίγο ενσυναίσθηση δεν θα έβλαπτε για τον υπουργό. Την ώρα που κατακαίγεται ο Έβρος το να κόβει ο ΥΠΕΝ κορδέλες δείχνει έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα.