Ο Ερρίκος Λίτσης στο Docville την Κυριακή με το Documento

Ο Ερρίκος Λίτσης στο Docville την Κυριακή με το Documento

Ο γνωστός ηθοποιός Ερρίκος Λίτσης μιλάει στον Αντώνη Μποσκοΐτη για την Αριστερά, την εβραϊκή καταγωγή του, τον πόλεμο στη Γάζα αλλά και την πορεία του στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Το βραβείο Νόμπελ στην Χαν Γκανγκ. Ο Γιώργος ‘Ίκαρος Μπαμπασάκης δηλώνει φαν της νοτιοκορεάτισσας συγγραφέως που απέσπασε το φετινό Νόμπελ Λογοτεχνίας και αναφέρει τους σημαντικότερους σταθμούς στην ξεχωριστή διαδρομή της.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ο «Δόκτωρ Ζιβάγκο» του Μπορίς Παστερνάκ, χρησιμοποιήθηκε ως ψυχροπολεμικό εργαλείο προπαγάνδας. Η Έμυ Ντούρου γράφει για την σκοτεινή ιστορία και τα παιχνίδια κατασκόπων που συνδέθηκαν με το έργο του Ρώσου συγγραφέα. 

Λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα του «Γυάλινου Κόσμου» η ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη αναφέρει στην Ειρήνη Δρίβα τους λόγους που την συγκινεί το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς και μας συστήνει τη δική της Αμάντα.

Στον δρόμο του Μίμη Πλέσσα. Ο Στέφανος Κορκολής, η Έλλη Ρουμπέν και ο Γιώργος Χαρωνίτης φωτίζουν το έργο και την προσωπικότητα του σπουδαίου συνθέτη. Το αφιέρωμα επιμελείται ο Αντώνης Μποσκοΐτης.  

Από τα πιο αξιολάτρευτα animation των τελευταίων ετών είναι το «Ατίθασο ρομπότ» της Dream Works που βγαίνει αυτή τη βδομάδα στις ελληνικές αίθουσες και αναμένεται να σας κλέψει την καρδιά. Στην κριτική του φιλμ ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

Σκιτσάροντας μισό αιώνα ιστορίας. Για έξι μέρες εκτίθενται 400 γελοιογραφίες 67 σκιτσογράφων στην καρδιά της Αθήνας με θέμα την Μεταπολίτευση. Γράφει η Ειρήνη Δρίβα.

Μη σκαλίζεις τη στάχτη να ξανάβρεις φωτιά. Η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Χρόνη Μίσσιου «…καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» καθηλώνει τους νεαρούς θεατές και ο θεατρικός κριτικός Ηρακλής Λογοθέτης μας εξηγεί τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Όταν ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι διασκεύασε τον «Κομφορμίστα» του Αλμπέρτο Μοράβια κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση. Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης αναφέρει την ιστορία που βρίσκεται πίσω από την εμβληματική ταινία του κορυφαίου Ιταλού σκηνοθέτη.

Τα Χανιά υποδέχονται το κινηματογραφικό καμάρι τους. Το 12ο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Χανίων βρίσκεται προ των πυλών και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα της μεγάλης γιορτής.  

Δεκατρείς εκδοχές του Έλληνα βρικόλακα. Ιστορίες για απέθαντους από τα μέσα του 19ου αιώνα έως τον Μεσοπόλεμο. Η Έμυ Ντούρου γράφει για το βιβλίο «Ο άλιωτος και άλλες ιστορίες με βρυκόλακες» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ροές σε επιμέλεια του Γιώργου Θάνου. 

Όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί και του χρόνου η «Ορέστεια» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Τερζόπουλου, μετά την τεράστια επιτυχία του φετινού καλοκαιριού. Γράφει η Κατερίνα Αγγελιδάκη. 

Η «Λαϊκή Απογευματινή» του Βαγγέλη Κορακάκη με τη Βερόνικα Δαβάκη δίνει το φιλί της ζωής στο λαϊκό τραγούδι. Για το νέο CD του γνωστού λαϊκού συνθέτη και στιχουργού γράφει ο Αντώνης Μποσκοΐτης.

Διαβάστε επίσης

Νόμπελ Ειρήνης 2024: Στην ιαπωνική οργάνωση Nihon Hidankyo επιζώντων από ατομικές βόμβες το μεγάλο βραβείο

Καραμανλής και Σαμαράς προκαλούν ξανά ταραχή στο Μαξίμου – Νέα κοινή εμφάνιση μετά το «άκυρο» στο γαλάζιο πάρτι

«Εγκληματική οργάνωση» στην Κέρκυρα αλά Χαλκίδα – Συλλήψεις εφοριακών και λογιστή

Η ΓΣΕΕ κάνει ψηφιακές… πλάτες στην κυβέρνηση

Μεγάλη συναυλία μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο – Πώς μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω live streaming

«Τραγωδία στο Γουέμπλεϊ – Ξεφτιλιστήκαμε»: Πυρά από τα βρετανικά ΜΜΕ για την ήττα της Αγγλίας από την Ελλάδα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter